اقتصاد جهان

صعود 34 پله ای ایران در رده بندی شاخص توسعه انسانی پس از انقلاب

به گزارش خبرگزاری افق میهن، گزارش های توسعه انسانی سازمان ملل متحد نشان می دهد که شاخص توسعه انسانی ایران در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی ۷۷ درصد افزایش یافته است.

شاخص توسعه انسانی سطح عدالت، رفاه اجتماعی، اقتصادی، بهداشتی و فرهنگی هر کشور را نشان می دهد و اعدادی از صفر تا یک را شامل می شود. هر چه این عدد بیشتر باشد، توسعه انسانی این کشور بیشتر است.

بر اساس این گزارش، شاخص توسعه انسانی در ایران یک سال قبل از انقلاب اسلامی ۰.۴۳۷ بوده و این مقدار در سال‌های پس از انقلاب به ۰.۵۵۲ در سال ۱۹۹۰، به ۰.۶۵۲ در سال ۲۰۰۰، ۰.۶۸۱ در سال ۲۰۰۵، در سال ۲۰۰۵ در سال ۲۰۱۰ به ۰.۷۲۵ افزایش یافته است. و بیشتر در سال ۲۰۲۱ به ۰.۷۷۴ واحد رسید.

با افزایش شاخص توسعه انسانی ایران، جایگاه ایران در رتبه بندی جهانی از این نظر بهبود یافته است. ایران در سال ۱۹۷۹ در بین ۱۸۲ کشور جهان از نظر توسعه انسانی رتبه ۱۱۰ را به خود اختصاص داده است، اما در سال ۲۰۲۱ بر اساس آخرین آمار سازمان ملل متحد، از بین ۱۹۱ کشور به رتبه ۷۶ صعود کرده و با پلکانی به رتبه ۳۴ رسیده است. توسعه انسانی ایران در سال ۲۰۲۱ بالاتر از ۱۱۵ کشور جهان بوده است.

بر اساس طبقه بندی سازمان ملل متحد، ایران قبل از انقلاب جزو کشورهایی بود که توسعه انسانی پایینی داشت، اما امروز جزو کشورهای با توسعه انسانی بالا است. این سازمان از نظر توسعه انسانی، کشورها را به چهار گروه توسعه انسانی بسیار بالا، توسعه انسانی بالا، توسعه انسانی متوسط ​​و توسعه انسانی پایین تقسیم کرده است.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا