بانک و بیمه

صندوق تامین خسارت بدنی مکلف به پرداخت مالیات شد

به گزارش افق میهن، در اولین جلسه صحن علنی مجلس بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ با پیگیری های صندوق پوشش خسارت های بدنی و حمایت کمیسیون اقتصادی مجلس، شمس الدین حسینی حجت الاسلام نقد. علی و لاهوتی در صحن علنی مجلس در سخنان خود از عملکرد صندوق دفاع کردند. آنها خواستار مستثنی شدن این نهاد عمومی غیردولتی از مفاد بند الف تبصره یک شدند.

با وجود طرح پیشنهادی و موافقت نمایندگان مجلس، به دلیل مخالفت سازمان برنامه و بودجه کشور و کمیسیون تلفیق، این پیشنهاد به تصویب نرسید.

گفتنی است، بر اساس مصوبه مجلس، مجموع معافیت‌های مالیاتی، نرخ صفر مالیاتی، کاهش نرخ مالیات و سایر مشوق‌های مالیاتی برای اشخاص حقیقی و حقوقی از مجموع درآمد سال ۱۴۰۴ کلیه مودیان به استثنای درآمد حاصل می‌شود. معافیت های مالیاتی با مدت معین و ماده (۸۱) قانون مالیات های مستقیم مصوب ۲۱/۳/۱۳۶۶ با اصلاحات و الحاقات بعدی و موارد مندرج در مواد (۱۳۹) (۱۴۱)، (۱۴۳)، (۱۴۳) شامل امتیاز. ، (۱۴۵) قانون فوق الذکر و قانون توسعه ابزارها و مؤسسات مالی جدید به منظور تسهیل در اجرای سیاست های کلی اصل چهل و چهارم قانون اساسی در تاریخ ۴ شهریور ۱۳۹۷ برای اشخاص حقوقی حداکثر تا پایان سال ۱۳۹۷ به تصویب رسید. درآمد مشمول مالیات (سود خالص) از هفت هزار و پانصد میلیارد ریال و برای اشخاص حقیقی تا هفتصد و پنجاه میلیارد ریال است.

لازم به ذکر است بر اساس تبصره ۴ ماده ۲۴ قانون بیمه مسئولیت مدنی اعمال می شود. اردیبهشت ۱۳۹۵، درآمد صندوق با نرخ صفر مشمول مالیات بوده و از پرداخت مالیات معاف است. ضمناً صندوق از پرداخت هزینه های حقوقی، هزینه اسناد و هزینه های قانونی معاف است.

برخی از کارشناسان این حوزه بر این باورند که شورای اسلامی نباید اجازه دهد قانون جاری در بودجه سنواتی دچار تزلزل و اصلاح شود تا این موضوع در مجلس حل شود.

صندوق تأمین خسارت بدنی مؤسسه عمومی غیردولتی است که طبق ماده ۲۷ قانون بیمه مسئولیت مدنی، به جز سپرده گذاری در بانک های دولتی و خرید اوراق قرضه دولتی، هیچ گونه سرمایه گذاری و فعالیت تجاری را مجاز نمی داند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا