اخبار بورس

صنعت سیمان؛ از صنایع پربازده کشور/ صنعت سیمان جزو صنایع ارزنده بورس است

مدیرعامل شرکت سیمان فارس و خوزستان:

مدیرعامل شرکت سیمان فارس و خوزستان گفت: با توجه به اینکه سایر صنایع بورسی در بورس متاثر شدند، صنعت سیمان کمترین تاثیر را از این افت داشته است بورس و اگر در هر سبدی سیمانی نباشد جای آن خالی است.

مجید وفاپور مدیرعامل شرکت سیمان فارس و خوزستان در گفتگو با افق میهنوی در خصوص نمایشگاه صنعت سیمان گفت: پیش از این نمایشگاه سیمان به گونه ای برگزار شده بود که در سالگرد صنعت سیمان در ۱۷ مرداد ماه دی ماه گذشته همایشی برگزار شد که اکثر فعالان صنعت سیمان در آن حضور داشتند. امسال تصمیم گرفتیم که زنجیره تامین صنعت سیمان نیز نمایندگی داشته باشد و همگرایی بیشتری بین زنجیره تامین و صنعت ایجاد شود که با استقبال خوبی مواجه شد.

وی افزود: آنچه در حوزه سیمان کل صنعت را تحت تأثیر قرار می دهد و سیمان نیز تحت تأثیر قرار می گیرد، عدم تعادل انرژی است که این مشکل ناشی از اتفاقاتی است که در سال های دور رخ داده یا تصمیمات اشتباهی است.

وفاپور ادامه داد: تامین انرژی صنعت سیمان شاید اولویت اول و دوم نباشد. از آنجایی که سیمان صنعت پایه کشور است، تمامی پروژه ها متاثر از صنعت سیمان هستند. با وجود عدم تعادل انرژی، بیش از ۳۰ کوره سیمان در کشور بیکار هستند و اگر راه حلی برای این موضوع اندیشیده نشود، انتظار داریم تا یک تا دو ماه آینده بازار دچار آشفتگی شود.

مدیرعامل شرکت سیمان فارس و خوزستان همچنین بیان کرد: انتظارات شرکت ها و هلدینگ های سیمانی به دلیل اختلاف نظر برآورده نمی شود. صنعت سیمان در تابستان نسبت به سال گذشته با قطعی برق و تقاضا در کارخانه ها به مدت یک ماه بیشتر از سال گذشته مواجه شد و در فصل زمستان نیز به همین منوال خواهد بود که عملکرد شرکت های سیمانی را تحت تاثیر قرار می دهد. البته افزایش قیمت توانست مقداری از این افت را جبران کند، اما صنعت سیمان با توجه به مزیتی که دارد یکی از صنایعی است که آینده روشنی دارد و با رویکرد دولت انتظار داریم همچنان یکی از پربازده ترین صنایع باقی بماند. .

وی با توجه به تضادهای انرژی موجود اظهار داشت: کارخانه های سیمان در بحث انرژی اقداماتی انجام داده بودند. با استفاده از انرژی حرارتی حاصل از کوره ها، بخشی از برق مورد نیاز این صنعت تا ۳۰ درصد خودکفا می شود، اما این کار نیازمند حمایت دولت است زیرا هزینه های بالایی را در بر دارد.

وفاپور افزود: از آنجایی که این برق بدون استفاده از انرژی مازاد تولید می شود، باعث حفظ محیط زیست و کاهش مصرف آب می شود. ما انتظار داریم دولت این پروژه را تامین کند. این کار ظرفیت برق کشور را ۲۵۰ مگاوات افزایش می دهد و ۳۰ درصد برق صنعت سیمان را تامین می کند.

مدیرعامل این شرکت سیمان درباره حجم تولید و صادرات سیمان توضیح داد: حجم تولید کشور بالغ بر ۹۰ میلیون تن است. اما به دلیل فعالیت کم ساختمانی، امسال برای اولین بار در تاریخ صنعت سیمان کاهش مصرف داخلی را ثبت کردیم که البته بخشی از این کاهش را از طریق صادرات پوشش دادیم.

وی همچنین بیان کرد: افزایش نرخ ارز بر قیمت های صادراتی تاثیرگذار خواهد بود. تلاش می کنیم سیمان را وارد رینگ صادرات کنیم، بورس در این زمینه همکاری خوبی داشته و امیدواریم این اتفاق به زودی رخ دهد. اگر این اتفاق بیفتد، شفافیت بخش صادرات و رشد قیمت‌های صادراتی، خبرهای خوبی را برای سهامداران به همراه خواهد داشت.

مدیرعامل «سفارس» گفت: با توجه به اینکه سایر صنایع بورسی تحت تأثیر افت بورس قرار گرفتند، صنعت سیمان کمترین تأثیر را از این افت داشته است ، اگر در هیچ پرتفولیویی حاوی سیمان نباشد جای آن خالی است.

پایان مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا