اخبار بورس

صنعت پتروشیمی یکی از صنایع پیشران کشور/ تسهیل هم افزایی یکی از ماموریت‌های صنعت پتروشیمی است

گزارش کردن افق میهنحسین افشین معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در این همایش گفت: همایش پتروفان مسیر نوآوری در صنعت پتروشیمی است که سال گذشته به ارزیابی پتروشیمی های مختلف پرداختم. پتروفن با دقت طراحی شده است و سال گذشته گفتم که نوید نوآوری در صنعت پتروشیمی است. صنعت پتروشیمی یکی از صنایع محرک کشور است. گاهی ما صنعت پتروشیمی را توسعه دادیم اما صنعت پایین دستی را رها کردیم.

وی افزود: خلأ دیگر در صنعت پتروشیمی این است که فناوری های امروزی به سرعت در حال پیشرفت است و از منظر مالی به این صنعت نگاه می کنیم. ممکن است نسبت تحقیق و توسعه و تحقیق و فناوری در صنعت پتروشیمی نسبت به اندازه و مقیاس این صنعت بسیار ناچیز باشد. اگر در یک صنعت نوآوری نکنیم، آن صنعت محکوم به شکست است.

افشین در این خصوص ادامه داد: ما آمادگی کامل داریم تا برنامه حمایت از صنعت پتروشیمی را با فناوری‌های نوین به‌ویژه هوش مصنوعی راه‌اندازی کنیم به جای استفاده از تکنولوژی فناوری زمانی به وجود می آید که ما در توسعه سرمایه گذاری کنیم.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور تاکید کرد: در پتروفن از رهبران مبتکر تجلیل می شود. سال گذشته تصمیم گرفتیم تعداد برندگان را افزایش ندهیم. اگر کسی این جایزه را در کتابخانه خود می بیند باید بداند که تنها چند مدیر در کشور این جایزه را دریافت می کنند. بخش اصلی کنفرانس پتروفن این است که شرکت ها نیازهای خود را ارائه دهند. شرکت های دانش بنیان بر اساس توانمندی های خود نیازهای صنعت را برآورده می کنند. دوره سوم پتروفن نمودار صعودی را نشان می دهد.

در ادامه این همایش شریعتمداری مدیرعامل هلدینگ صنایع پتروشیمی خلیج فارس گفت: گاهی باید نسبت به تجربیاتی که در گذشته داشته ایم، اقدامات انجام شده، نتایج و تاثیر اقدامات بر فعالیت های تولیدی اکسپرس ابراز تاسف کنیم. کشور. در این مرحله به این نتیجه می‌رسیم که باید در حوزه اجرا سطح را بالا ببریم و به یک فعالیت تولیدی بزرگ جور دیگری نگاه کنیم. حضور معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این حوزه یک تحول است و امیدواریم در آینده اینقدر پشیمان نشوید. زمینه سازی برای فعالیت های تولیدی کشور و نگاه به توسعه ایران کار ارزشمندی است که یک مدیر می تواند در حوزه فعالیت های اداری انجام دهد.

شریعتمداری ادامه داد: ارزشمندترین چیز این است که ایران را با توسعه جهانی همراه می کنیم و تلاش می کنیم کشور در این عرصه بدرخشد. جمع آوری جوانان ارزنده در داخل و خارج از کشور که مبتکر، خلاق و مبتکر هستند به معاونت علمی و فناوری مرکز برای ایفای نقش مفید در توسعه کشور.

وی خاطرنشان کرد: تحقیق و توسعه در دنیا بر اساس دیدگاه و رویکرد شرکت های بزرگی است که طرح های توسعه را تدوین می کنند. اگر در بخش‌های مختلف صنعتی رشد وجود دارد، به این دلیل است که شرکت‌های بزرگ آن‌ها به تحقیق و توسعه اهمیت می‌دهند و بر فعالیت‌های دانش‌بنیان تأکید می‌کنند، بخش زیادی از منابع خود را در تحقیق و توسعه سرمایه‌گذاری می‌کنند و تلاش خود را به سمت حمایت از سرمایه‌گذاری‌ها سوق می‌دهند.

محدود کردن صنعت پتروشیمی به نیازهای اساسی

مدیرعامل هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس گفت: صنعت پتروشیمی در تامین نیازهای اساسی خود با محدودیت جدی مواجه است. مهمترین مشکل این صنعت خوراک و مواد اولیه است. هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس کمتر مصرف کننده است. اما صنعت پتروشیمی کشور به طور جدی با این مشکل مواجه است و صنعت پتروشیمی خلیج فارس می تواند در حل مشکلات تامین مواد اولیه اولیه تمامی صنایع پتروشیمی کشور پیشگام باشد.

وی ادامه داد: دومین مشکل صنعت پتروشیمی منابع مالی برای ادامه فعالیت است. این صنعت به سرمایه اولیه قابل توجهی در حوزه های مختلف از جمله پایین دستی نیاز دارد. تامین مالی فعالیت ها مستلزم سازوکارهای مالی مناسب و ایجاد برخی ابزارهای مالی جدید برای حل مشکلات مالی است که با همکاری داخلی و خارجی سعی در حل آن داریم.

شریعتمداری تصریح کرد: اگر امروز همه واحدهای تولیدی دنیا به تحقیق، توسعه و نوآوری توجه نکنند محکوم به فنا هستند. کنفرانس پتروفن می تواند ضمن زنده نگه داشتن صنعت پتروشیمی ایران، نیازهای واقعی را با تحقیقات آتی و روش های نوین برای خلق ثروت در حوزه پتروشیمی شناسایی کند. البته ورود پتروفن در این منطقه نیز ضروری است. ما برای ورود به منطقه مشکل داریم. برای دستیابی به این هدف و عملکرد پتروفن در این زمینه، تحقیق در مورد آینده و فناوری، شناسایی نیازهای صنعت داخلی کشورمان در حوزه پتروشیمی، اتصال به بازارهای جهانی فناوری و پرورش استعدادهای جوانان در شرکت های دانش بنیان ضروری بود. .

مدیر عامل فارس تصریح کرد: آینده نگری در بحث صنعت نیز موضوع مهمی است که در حال ساختن صنعتی هستیم که پس از تولید محصول دیگر در بازارهای جهانی قابل فروش نباشد. باید در این زمینه قدم هایی برداشته شود و پتروفن نقش پررنگ تری داشته باشد. اگر در زمینه تحقیق و توسعه فعالیت کنیم، قطعاً می‌توانیم با کاهش هزینه‌های تولید و استفاده از فناوری‌های جدید، توان رقابتی محصولات ایرانی را در بازارهای جهانی افزایش دهیم. یکی از وظایف شرکت پتروفان این است که نیازهای صنعت پتروشیمی ایران را در داخل و خارج از کشور عمومی کرده و برای رفع این نیازها تلاش کند.

وی افزود: پتروفن باید بتواند با تسهیل همکاری های بین بخشی بین دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی کلیدی و شرکت های تولیدی، هم افزایی های مورد نیاز صنعت پتروشیمی را تامین کند.

شریعتمداری همچنین تصریح کرد: در حوزه تحقیق و توسعه، مبالغ سرمایه گذاری شرکت ها نسبت به استانداردهای جهانی بسیار کم است، اگرچه حوزه پتروشیمی خلیج فارس در این سه سال روند رشد خوبی را در زمینه سرمایه گذاری به ثبت رسانده است هنوز به طور قابل توجهی کمتر از استانداردهای بین المللی حذف شده است. گزارش های پتروفن نشان دهنده روند رو به رشد تعداد شرکت های درگیر در این فعالیت علمی مهم است. در صنعت پتروشیمی نیز در زمینه مسائل زیست محیطی نیازمند نوآوری هستیم. اگر به این معضل توجه نشود، پسماندهای آن جامعه بشری را با مشکل مواجه می کند. یکی از اهداف ما روی آوردن به پتروشیمی سبز است. پتروفن می تواند اقدامات مهمی در زمینه آب، انرژی و محیط زیست انجام دهد.

وی گفت: پیشنهادات ارزنده ای برای هوشمندسازی جلساتی که برگزار می کنیم، ارائه شده است.

مدیرعامل فارس در مورد زنجیره ارزش گفت: معتقدیم در زنجیره ارزش باید بخش خصوصی را تشویق کنیم که وارد این عرصه شود تا زنجیره ارزش تکمیل شود. وارد برخی مناطق شدیم. پیوندهای زنجیره ارزش باید شناسایی شوند. در این راستا اقدامات خوبی از سوی پتروشیمی خلیج فارس انجام شده است. امیدواریم علاوه بر کارهای انجام شده، پتروفن نیز بتواند اقدامات موثری انجام دهد.

پایان مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا