فناوری

طرح فورد برای ساخت خودروی هسته‌ای! /سوخت این خودرو اورانیوم است

پایگاه خبری تحلیلی افق میهن (irtahlil.com):

فورد در دهه ۱۹۵۰ از موتور ۱ خودروی هسته ای به نام نوکلئون را طراحی کرد که برد آن ۸۰۰۰ کیلومتر بود. با این حال، نوکلئون تنها یک مدل مفهومی باقی ماند و هرگز به یک واقعیت عملی تبدیل نشد.

دهه ۱۹۵۰ تحت تأثیر دسترسی انسان به فضا بود. اگرچه اتحاد جماهیر شوروی سابق اسپوتنیک را به عنوان اولین فضاپیما به فضا فرستاد، اما این ایالات متحده بود که اولین مدل مفهومی یک وسیله نقلیه هسته ای را طراحی کرد. اگرچه مردم در دهه ۱۹۵۰ دیوانه هواپیماهای جت جدید بودند، اما انرژی هسته ای در این دوره راه طولانی را طی کرده بود.

چه می شد اگر نفوذ هسته ای همان تأثیر را در دنیای اتومبیل رانی داشت؟ این همان چیزی است که فورد با مدل مفهومی عجیبی که ارائه کرد به نام Nucleon به دنبال آن بود. عکس‌های مفهومی و بیانیه مطبوعاتی فورد ۱۹۵۸ به تازگی به مجموعه رو به رشد فورد هریتیج اضافه شده است.

کار فورد صرفاً یک مطالعه بود تا مشخص کند وسایل نقلیه هسته‌ای آینده چگونه خواهند بود. یک جسم دایره ای شکل روی تنه نوکلئون دیده می شود که یک کپسول انرژی حاوی یک هسته اتمی است.

فراتر از آن، طراحی براق با سپرهای جمع شونده است که بازده آیرودینامیکی بهتر را هدف قرار می دهد. محفظه سرنشین دارای سیستم های الکترونیکی کنترل آب و هوا است. بر اساس این بیانیه، فورد قبل از نیاز به شارژ مجدد نوکلئون، مسافت ۸۰۰۰ کیلومتری را در نظر گرفته بود.

البته همه اینها فقط حدس و گمان بود. این طرح هرگز فراتر از یک آزمایش در مقیاس ۳:۸ توسعه نیافته است.

در بیانیه مطبوعاتی آمده است که این طرح آینده ای را پیش بینی می کند که در آن راکتورهای هسته ای به اندازه کافی کوچک باشند تا در یک خودرو قرار گیرند.

با این حال، چشم انداز فورد از آینده کاملاً رویایی نبود. در این بیانیه به جایگاه‌های شارژ اشاره شده است که جایگزین جایگاه‌های سوخت شده‌اند که اکنون با توسعه خودروهای الکتریکی شاهد آن هستیم.

فورد همچنین توضیح داد که Nucleon دارای تجهیزات الکترونیکی جلو و عقب است تا به سرنشینان خودروهای اطراف هشدار دهد. امروزه چنین سیستم‌های کمک راننده در خودروهای جدید رایج هستند و حتی در برخی از مدل‌ها به عنوان تجهیزات استاندارد عمل می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا