طرز تهیه کیک خرما؛ یک عصرانه خوشمزه و مقوی
فرارو: کیک خرمایی یکی از انواع کیک خشک است که از ترکیب مواد کیک با خرما و گردو تهیه می شود و بسیار سالم، خوشمزه و مقوی است.
کیک ها از جمله دسرها و عصرانه های لذیذ و دلپذیر در سراسر دنیا هستند که به صورت میوه، خامه، شکلات، پنیر و … تهیه می شوند که هر کدام طرفداران خاص خود را دارند. اگر سری به قنادی ها بزنید با دنیای متنوعی از کیک میوه، شکلات، کیک تولد، چیزکیک، پای و … روبرو خواهید شد که افق میهن از بین آنها بسیار سخت است.
کیک خرمایی یک کیک بسیار سبک و دلچسب است که از ترکیب خرما و مواد کیک تهیه می شود و به همین دلیل بسیار خوشمزه و دلچسب است. از آنجایی که شیرینی این کیک از خرما و شکر قهوه ای تامین می شود، می توان گفت که نوعی کیک رژیمی است و برای افرادی که مصرف شکر آنها ممنوع است، افق میهن مناسبی است. اگر دوست دارید این کیک خرمایی خوشمزه را به روشی آسان در خانه درست کنید، در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
مواد لازم
خرما: ۴۵۰ گرم (۲ فنجان)
شکر قهوه ای: ۱۰۰ گرم (نصف فنجان)
آرد سفید شیرین: ۲۴۰ گرم (۲ فنجان)
روغن مایع: ۱۰۰ گرم (نصف فنجان)
کره: نصف پیمانه
تخم مرغ: ۴ عدد
بکینگ پودر: یک و نیم قاشق چایخوری
وانیل: ۱ قاشق چایخوری
نمک: یک چهارم قاشق چایخوری
قهوه دم کرده: سه چهارم فنجان
آب سرد: سه چهارم فنجان
مغز گردو خرد شده: نصف پیمانه
طرز تهیه
برای تهیه این کیک خوشمزه ابتدا هسته و پوست خرما را جدا کرده و در تابه ای بریزید و آب سرد به آن اضافه کنید. تابه را روی حرارت متوسط اجاق گاز قرار دهید تا خرماها له شده و بپزند و آب داخل تابه کاملا کشیده شود سپس اجاق گاز را خاموش کنید. در مرحله بعد شکر قهوه ای و کره ای که به دمای محیط رسیده است را در ظرف مناسبی ریخته و به مدت ۲ دقیقه با همزن برقی مواد را هم می زنیم تا یکدست با هم مخلوط شوند. حالا تخم مرغ و وانیل را اضافه کنید و ۳ دقیقه دیگر هم بزنید تا مخلوط کرمی و کشدار شود. در این مرحله خرماها را اضافه کنید و یک دقیقه دیگر مواد را با همزن مخلوط کنید.
حالا قهوه دم کرده را با خامه ترش مخلوط کرده و به مایه کیک اضافه کنید و سی ثانیه دیگر با همزن بزنید سپس همزن را خاموش کرده و کنار بگذارید. آرد و بکینگ پودر و نمک را که با هم مخلوط کرده و سه بار الک کرده اید در سه مرحله و کم کم اضافه کنید و با لیسک هم بزنید تا آرد یکدست با مایه کیک مخلوط شود. کف قالب کاغذ روغنی پهن کنید و خمیر را داخل قالب بریزید و روی سطح کیک گردوی خرد شده بپاشید. قالب کیک را در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۴۵ دقیقه قرار دهید تا کیک بپزد و پف کند. بعد از خنک شدن کامل کیک دوباره در ظرف سرو قرار دهید و کاغذ روغنی را بردارید و نوش جان کنید.
نکات مهم برای تهیه کیک در خانه
۱- برای تهیه کیک، مواد را به دمای محیط برسانید. پس سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از شروع همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند. همچنین برای پخت هر کیک آرد و مواد خشک مانند پودر کاکائو را ۳ بار الک کنید. این کار باعث هوادهی و سبک شدن آرد می شود و در نتیجه بافت کیک شما بهتر می شود.
۲- دمای دقیق فر نقش بسیار مهمی در پخت کیک دارد. وقتی قالب را در فر می گذارید باید دقیقا به همان دمایی که در دستور گفته شده برسد و در حین پخت دما تغییر نکند. معمولا دما و مدت زمان پخت در فرهای مختلف متفاوت است. مثلاً اگر دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۴۵ دقیقه در دستور ذکر شده باشد، ممکن است با این دما و مدت زمان، نتیجه مطلوب در فر شما حاصل نشود و این به این دلیل است که فر شما به دمای مشخص شده نرسیده است، یعنی شما فر را روی ۱۷۵ درجه تنظیم کرده اید. اما در واقع دمای واقعی فر شما ۱۷۵ نیست و ممکن است کمتر یا بیشتر از این دما بوده باشد.
کسانی که سابقه پخت شیرینی و کیک را دارند معمولا از تابه استفاده می کنند. مثلاً می دانند اگر دمای فری که استفاده می کنند ۱۷۵ درجه باشد، این دما به ۱۸۵ درجه می رسد. اگر زیاد با فر کار نکرده اید و دمای فر خود را نمی دانید بهترین کار این است که یک دماسنج فر تهیه کنید. همانطور که گفتیم حداکثر دمای فرها دقیق نیست. استفاده از دماسنج فر بسیار ساده است و باید آن را در کف فر آویزان کنید. به خاطر داشته باشید که معمولاً سطح حرارت ذکر شده در دستورالعمل ها بر اساس فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده می کنید و دماسنج فر ندارید، دما را حدود ۱۰ درجه سانتیگراد بالاتر قرار دهید. دمایی که گفته می شود بستگی به فر شما دارد و باید بتوانید آن را تحمل کنید. با چند بار امتحان از دما و زمان پخت مطلع خواهید شد.
۳- سعی کنید ترازوی دیجیتالی و معیارهای پخت استاندارد تهیه کنید. زیرا در تهیه کیک و شیرینی اندازه گیری دقیق مواد اولیه بسیار مهم است. اندازه گیری با ترازوی دیجیتال دقیق تر از اندازه گیری نوار است. بسیاری از مردم روش صحیح استفاده از اقدامات را نمی دانند. بنابراین اگر توانایی مالی دارید، حتما یک ترازو دیجیتال تهیه کنید. اگر می خواهید با پیمانه اندازه بگیرید، برای اندازه گیری مواد خشک مانند آرد و پودر کاکائو، قبل از اندازه گیری، مواد را با قاشق هم بزنید. زیرا این مواد پس از مدتی فشرده می شوند. نکته مهم دیگری که در مراحل اندازه گیری باید رعایت کنید این است که مواد را با قاشق داخل پیمانه بریزید و هرگز پیمانه را داخل ظرف حاوی مواد قرار ندهید. زیرا در این حالت اندازه گیری ها دقیق نیستند. وقتی مواد را داخل فنجان می ریزید نباید پر یا گنبدی شکل باشد.
۴- همیشه موقع هم زدن تخم مرغ ها چند بار همزن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با کاردک تمیز کنید و داخل ظرف بریزید تا تخم مرغی داخل کیک نماند در غیر این صورت حتی اگر از وانیل یا وانیل استفاده کنید. اسانس باز هم کیک بوی تخم مرغ می دهد. بسیاری از مردم فکر می کنند که وانیل و طعم دهنده ها باعث بوی بد تخم مرغ می شوند. در حالی که این فکر اشتباه است. چیزی که بوی بد تخم مرغ را از بین می برد، مخلوط کردن صحیح تخم مرغ است. پس این مرحله را با دقت انجام دهید.
۵- در افق میهن قالب کیک دقت کنید. اگر قالب در مقایسه با مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه خوبی نخواهد داشت. همیشه باید قالبی را افق میهن کنید که وقتی مواد کیک را داخل آن می ریزید ۱/۳ قالب خالی بماند. البته همه این موارد نیاز به تجربه دارد. شاید اولین بار است که متوجه نمی شوید چه فرمتی مناسب است. باید کیک را چندین بار درست کنید تا چشمتان به اندازه ها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را افق میهن کنید.
۶- نکته مهم دیگر در پخت کیک، افق میهن نوع قالب است. قالب های متنوع و گران قیمت زیادی در بازار موجود است. زمانی که برای خرید قالب می روید به دلیل تنوع ممکن است در افق میهن قالب دچار سردرگمی شوید. یکی از بهترین قالب ها برای تهیه انواع کیک که قیمت مناسبی نسبت به سایر قالب ها دارد. قالب گالوانیزه ای است که معمولا از تمامی لوازم قنادی می توانید تهیه کنید و در طرح ها و اشکال مختلف موجود است.
۷- نکته بسیار مهمی که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید این است که به هیچ عنوان در فر را قبل از ۳۰ دقیقه باز نکنید. اگر این کار را انجام دهید تمام زحمات شما به هدر می رود زیرا در این صورت کیک شما بالا نمی آید.
۸- در نهایت سعی کنید در پخت کیک و شیرینی از مواد اولیه مرغوب استفاده کنید. اگر مواد شما از کیفیت خوبی برخوردار نباشند، نتیجه خوبی نخواهید گرفت. به عنوان مثال، شما ممکن است تمام نکات را رعایت کرده باشید. اما در نهایت کیک شما سفت شده است. این می تواند به این دلیل باشد که شما از آرد مرغوب استفاده نکرده اید.