عرضه سکه و شمش حباب قیمت را شسکت
یکی از اعضای کمیته نمایندگان اتاق بازرگانی گیلان گفت: تورم محصول عرضه و تقاضا است بنابراین هر چه عرضه بیشتر و تقاضا کمتر شود قیمت کاهش می یابد. در نتیجه اقدام بانک مرکزی برای تامین سکه و شمش طلا باعث کاهش قیمت و ثبات بازار طلا و سکه می شود.
شفقدی در خصوص کاهش حباب سکه از طریق اقداماتی مانند تامین سکه و شمش طلا توسط بانک مرکزی و تاثیر انتخاب ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا گفت: وضعیت بدتر از دهه ۹۰ نخواهد بود. زیرا اقتصاد طی سالهای گذشته مقاومت خود را افزایش داده و از امکانات دور زدن تحریمها آگاهتر شده است.
فرهاد شفقتی; یکی از اعضای کمیته نمایندگان اتاق بازرگانی گیلان درباره عرضه سکه و شمش طلا توسط بانک مرکزی گفت: تورم حاصل عرضه و تقاضا است. با افزایش عرضه و کاهش تقاضا، قیمت کاهش می یابد. در نتیجه اقدام بانک مرکزی برای تامین سکه و شمش طلا باعث کاهش قیمت و ثبات بازار طلا و سکه می شود.
وی با تاکید بر اینکه با تعدیل نسبت عرضه و تقاضا، قیمت طلا و سکه متعادلتر میشود، گفت: عرضه سکه و شمش طلا توسط بانک مرکزی در مزایدههای مرکز مبادلات ایران حباب را کاهش داد و قیمت را تعدیل کرد. قیمت و پس از آن با توجه به اینکه روزهای حراج و سکه های بیشتری با نسخه امسال عرضه شد. شاهد تاثیر بیشتر بر قیمت طلا و سکه خواهیم بود.
عضو اتاق بازرگانی ایران تاکید کرد: تعیین تعرفه اجباری در هر شرایطی مشکل ایجاد می کند. به عنوان مثال، زمانی که دولت قیمت کالایی را به صورت دستوری تعیین می کند، بازار سیاهی برای آن کالا ایجاد می شود، بنابراین قیمت توافقی همیشه پذیرای فعالان اقتصادی و فعالان اقتصادی است. برای این منظور بازار ارز توافقی در مرکز مبادلات ارزی شروع به کار کند.
شفقتی درباره راه اندازی بازار توافقی ارز از سوی بانک مرکزی گفت: راه اندازی بازار توافقی ارز باعث می شود عرضه و تقاضا تعیین کننده قیمت باشد و این موضوع به نفع بازار است. ایجاد این بازار ربطی به کاهش یا افزایش قیمت ندارد، اما با ایجاد بازار توافقی صادرکننده با تعرفه های متعدد مواجه نمی شود.
عضو هیئت نمایندگی اتاق بازرگانی گیلان در پایان خاطرنشان کرد: در سال ۲۰۱۹ اتحادیه اروپا به همراه آمریکا شدیدترین تحریم ها را علیه ایران اعمال کردند. اما اگر ترامپ اکنون بخواهد دوباره ایران را تحریم کند، اتحادیه اروپا در این اقدام آمریکا را همراهی نخواهد کرد. بنابراین وضعیت بدتر از دهه ۹۰ نخواهد بود، زیرا در این سالها اقتصاد مقاومت خود را افزایش داده و از فرصتهای دور زدن تحریمها آگاهتر شده است.