اخبار اقتصاد ایران

علت خاموشی ها فقط جلوگیری از مازوت سوزی نیست | حدود ۷ درصد گاز کمتری به نیروگاه‌ها داده شد

عدم تعادل همزمان گاز و برق این روزها به خوبی احساس می شود. هر سال که می گذرد، ایران بحران انرژی بیشتری را تجربه می کند و نتیجه تخیل دولتمردان قبلی خود را می بیند. دولتمردانی که به امید زمستان سخت اروپایی در ایران، اقدامات لازم را برای سرمایه گذاری و توسعه و نگهداری خوب صنایع انرژی انجام ندادند و اکنون با بحران شدیدی مواجه هستیم که به جای پذیرش مسئولیت، آن را به گردن دولتمردان می اندازند. پایان

افق میهن حسنعلی تقی زاده لنده رئیس سندیکای تولیدکنندگان برق ایران در گفت و گو با «انتخ» درباره میزان عدم تعادل برق و افزایش مصرف گفت: واقعیت این است که ماهیت عدم تعادل ما این است. کاملا متفاوت از عدم تعادل تابستان. ما الان دو نوع نترازی پیدا کرده ایم که اولی تابستانه است که سوخت کافی داریم اما با توجه به افزایش مصرف که امسال حدود ۸۰ هزار مگاوات است و نسبت به سال قبل ۹ درصد افزایش داشته است. نمی تواند برق کافی تولید کند. در زمستان با کمبود برق مواجه هستیم. الان توان نیروگاه را داریم اما سوخت کافی نداریم. حذف سوخت دیزل هنوز بحث برانگیز است. به نظرم کار درستی بود، حتی اگر خاموشی هم داشتیم، کار بدی انجام ندادند. سلامت جامعه از هر چیز دیگری ارزشمندتر است. با چه نرخی می خواهند سلامت جامعه را قیمت گذاری کنند؟

وی درباره عدم تعادل همزمان برق و گاز گفت: مشکل اینجاست که دلیل خاموشی ما فقط جلوگیری از سوختن سوخت نیست. از ابتدای امسال تا امروز حدود ۷ درصد کمتر از پارسال به نیروگاه ها گاز داده شده است. ما باید میدان های سوخت را مدیریت کنیم، این قابل قبول نیست که به عنوان دومین کشور گازی دنیا نتوانیم حتی به میزان تولید برق خود گاز اختصاص دهیم. دلیل این ناتوانی تنها به دلیل ضعف دولت ها بود. اگر بتوانیم توسعه میدان ها را به بخش خصوصی واگذار کنیم، وضعیت بهتر می شود. به هر حال اکنون به دلیل عدم سرمایه گذاری کافی و به موقع در نیروگاه ها با پدیده نارضایتی در تابستان مواجه هستیم.

وی در خصوص زمان لازم برای عبور از نترازی گفت: برای نترازی در سال آینده اعداد قابل پیش بینی است اما برای نترازی در پاییز و زمستان امسال نمی توان عددی را پیش بینی کرد. ممکن است فردا سوخت کافی تخصیص دهند و عدم تعادل برطرف شود، اما در عرض یک ماه سوخت کمتری می دهند و عدم تعادل بیشتر می شود. به هر حال ما با ناترازی مواجه بودیم، باید یادمان باشد که نترازی از سال ۸۳ شروع شد، زمانی که یک پدیده ۲۰ سال است ادامه دارد، طبیعی است که به نقطه فعلی برسد. اکنون به این نقطه رسیده ایم، می خواهیم آن را به عنوان یک چالش حل کنیم، نارضایتی یک شبه ایجاد نشده و یک شبه از بین نمی رود. اگر از امروز شروع به حل مشکل نارضایتی کنیم، می توان امیدوار بود که در یک بازه زمانی ۵ تا ۷ ساله مشکل را حل کنیم.

رئیس سندیکای تولیدکنندگان برق ایران در سال ۱۴۰۴ درباره نترازی گفت: در تابستان ۱۴۰۴ به طور بدبینانه ۲۳ هزار مگاوات نترازی خواهیم داشت. این حجم طبیعی است، مصرف برق ما هر سال بیشتر می شود، اما تولید ما آنقدر رشد نمی کند. ۷۲۰۰۰، تقاضای مصرف ما به ۸۱۰۰۰ مگاوات رسیده است. اگر با وجود طرح های جدید افزایش تولید هر سال به طور متوسط ​​۵ درصد افزایش مصرف داشته باشیم، باز هم با ناهماهنگی مواجه خواهیم بود.

تقی زاده درباره کمبود برق در سایر کشورهای دنیا گفت: کمبود برق در همه جای دنیا وجود دارد و در کشورهای مختلف با کمبود برق مواجه هستیم. در کشور ما با توجه به سیاست هایی که داریم نارضایتی ها را به سمت صنایع هدایت می کنیم و سعی می کنیم کمترین خاموشی را برای مشترکان خانگی داشته باشیم. دنیای مدرن برعکس رفتار می کند و کمترین نارضایتی و تعطیلی را به صنایع می دهد و با نرخ بالایی که در اوج مصرف تعیین می کند، برق صنایع را قطع نمی کند. عدم بهره مندی صنایع از برق آنقدر زیاد است که نباید خاموشی را به سمت صنایع سوق دهیم. امسال در خوشبینانه ترین حالت در تابستان ۱۵۰ صنعت یا بیشتر داشتیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا