عکسهای تاریخی از یخرسانی به مردم تهران با الاغ!
تا اواسط دهه ۱۳۲۰ یخ تهران از یخچال های طبیعی شمیران تامین می شد. ده سال بعد یخچال های صنعتی در تهران راه اندازی شد. بیش از ۴۰ یخچال برقی در سال ۱۳۳۳ در تهران یخ تولید می کردند که بیش از ۶ هزار نفر از طریق فروش و توزیع یخ امرار معاش می کردند. بزرگترین یخچال تهران، یخچال شمشیری در محله وسفنارد قرار داشت. اکثر یخچال های جدید در اکبرآباد و وسفنارد (جنوب غرب تهران) ساخته شده اند. هر روز صبح، توزیعکنندگان قالبهای یخ را با قاطر تحویل میدادند و به مکانهای فروش مانند دکههای یخ در خیابانهای شلوغ شهر میرفتند. واحد فروش یخ در یخچال ری نام داشت. هر ری ۱۲ کیلو و هر ری در یخچال ۸ ریال و در زمان تحویل به فروشنده ۱ تومان و برای مصرف کننده بین ۱۵ ریال تا ۲ تومان فروخته می شد. در فصل گرما در تهران برخی از توزیع کنندگان عمده روزی ۱۰ هزار تومان یخ توزیع می کردند. اطلاعات هفتگی شماره ۶۷۴ مورخ ۸ خرداد ۱۳۳۳ در گزارشی از کارخانجات صنعتی یخ تهران. عکس های این گزارش را ببینید.