ترندهای روز

عینک هوشمند تکنولوژی تازه‌ای که نابینایان را از کمک دیگران بی‌نیاز می‌کند

افق میهن پایگاه داده اخبار تحلیلی (ofoghmihan.ir):

آنها با کمک هوش مصنوعی طراحی شده اند ، اکنون آنها به نابینایان اجازه می دهند بدون نیاز به عصا ، سگ راهنما یا کمک ، راه خود را پیدا کنند.

محققان می گویند بسیاری از ابزارهای فعلی نه تنها به نابینایان کمک می کنند ، بلکه در برخی موارد مانع استفاده می شوند. آنها می خواستند سیستمی را طراحی کنند که کاربر نابینا از نظر ظاهری و عملکرد متفاوت باشد.

به همین دلیل است که گروهی از دانشمندان عینک هایی را طراحی کرده اند که با ارسال دستورالعمل های فوری بدون نیاز به عصا ، سگ راهنما یا یک همراه ، به نابینایان کمک می کنند.

این عینک چگونه کار می کند؟

محققان دانشگاه شانگهای جیائو تانگ در چین رایانه ای کوچک مجهز به نرم افزار هوش مصنوعی را در نمونه اولیه عینک های هوشمند Google نصب کرده اند. نمونه ای که تولید را در سال ۶ متوقف کرد.

با بررسی محیط اطراف ، سیستم در حال حاضر اطلاعات لازم را به کاربر منتقل می کند و اگر مانعی وجود داشته باشد ، کاربر قبل از برخورد با آن هوشیار می شود.

لیلی گو ، محقق این پروژه می گوید: “دوربین عینک تصویر مخالف را ضبط می کند و این اطلاعات بصری به رایانه کوچک منتقل می شود.” به عنوان مثال ، اگر یک صندلی در تصویر دیده شود ، مکان صندلی تعیین می شود. “هنگامی که کاربر یک قدم به جلو می رود ، اطلاعات جدید به محل صندلی ارسال می شود تا حرکت وی ایمن و ایمن باشد.”

این رایانه در مورد اندازه کارت بانکی است و وزن یا ظاهر آن برای تداخل در حرکت کاربر کافی نیست.

پوست مصنوعی با سنسورهای هوشمند

محققان همچنین مطالبی را به نام “پوست مصنوعی” طراحی کرده اند که در صورت نزدیک شدن فرد نابینا به موانع ، سنسورها در آن تعبیه شده اند.

این هشدارها از طریق رفتار استخوان منتقل می شوند. روشی که در آن ارتعاشات صوتی از طریق استخوان های جمجمه به گوش داخلی می رسند.

این فناوری همچنین امکان شنیدن حتی در هنگام مسدود شدن کانال گوش را فراهم می کند ، زیرا ارتعاشات صوتی را مستقیماً از طریق استخوان های جمجمه به گوش داخلی می فرستد.

این پوست مصنوعی دارای خاصیت ارتجاعی و ضخامت آن فقط بین ۰.۵ تا ۳.۵ میلی متر است. البته این سنسورها به طور مستقیم به نرم افزار هوش مصنوعی وصل نمی شوند.

توضیح می دهد: “ما فقط باید بدانیم که آیا مانعی در راه وجود دارد.” “اینکه اتصال مستقیم داشته باشد یا خیر ، برای ایمنی کاربر مهم نیست.”

یک قدم بزرگ به سمت استقلال بیشتر

اتحادیه نابینا اروپا می گوید بیش از ۵ میلیون نفر در اروپا با برخی از اختلالات بینایی زندگی می کنند. به عبارت دیگر ، از هر ۵ نفر در اروپا ، نابینایی یا کمبودها را تجربه می کنند.

به گفته سازندگان ، ابزارهای فعلی برای نابینایان گاهی مانعی برای استفاده از سیستمی است که کاربر با یک شخص بینایی فرقی نمی کند.

اکنون ، گزینه هایی مانند سگ های راهنما هزینه زیادی دارند. برخی از منابع می گویند که آموزش یک سگ راهنما ممکن است ۶۰۰۰ یورو هزینه داشته باشد.

کریس لوئیس ، یک تحلیلگر ارتباطات مستقل و دسترسی ، می گوید: “بسیاری از افراد مبتلا به اختلال بینایی می خواهند تا حد امکان مستقل باشند.” “نصب یک دوربین روی عینک و انتقال اطلاعات از طریق گوش و با بازخورد لمسی ، پیشرفت بزرگی است.”

او می گوید توسعه فن آوری های مبتنی بر هوش مصنوعی باعث کاهش قیمت این دستگاه ها شده و برای گروه های بیشتری از جمله افراد دارای معلولیت استفاده می شود.

تیم تحقیقاتی این پروژه امیدوار است در آینده دوربین های بسیار کمتری را طراحی کند که حتی روی لنزها نصب می شود.

منبع: Euronews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا