غذای سبز، آینده سبز – افق میهن
به گزارش خبرگزاری افق میهن، کره زمین با چالش های جدی زیست محیطی دست و پنجه نرم می کند، تغییرات آب و هوایی، آلودگی، کمبود منابع و انقراض گونه ها زنگ خطر را برای بقای انسان ها و همه موجودات روی زمین به صدا درآورده است، اما برای این بحران راه حل هایی وجود دارد. چیزهایی هستند که خارج از کنترل ما نیستند، از جمله تغییرات در عادات غذایی ما. در این راستا باید بدانیم که گیاهخواری که زمانی به عنوان یک رژیم غذایی خاص مطرح می شد، امروزه به عنوان راه حلی قدرتمند برای حل چالش های زیست محیطی شناخته شده است.
چالش های زیست محیطی و نقش گیاه خواری تولید گوشت به عنوان یکی از بزرگترین عوامل تخریب محیط زیست شناخته می شود، صنعت دامداری سهم بسزایی در انتشار گازهای گلخانه ای، مصرف آب و خاک، جنگل زدایی و انقراض گونه ها دارد، اما انتخاب گیاهخواری می تواند بر این چالش ها غلبه کند. تولید گوشت به ویژه گوشت گاو به میزان قابل توجهی در انتشار گاز متان که یکی از مهم ترین گازهای گلخانه ای است، کمک می کند، بنابراین گیاهخواری با کاهش مصرف گوشت به طور مستقیم به کاهش این انتشار کمک می کند. انجام می دهد
همچنین صنعت دامپروری برای آبیاری مراتع و تامین آب مورد نیاز دام، حجم قابل توجهی از منابع آبی جهان را مصرف می کند و گیاهخواری با کاهش تقاضای گوشت، به حفظ منابع آب شیرین کمک می کند. همچنین برخی از کارشناسان محیط زیست بر این باورند که دامداری موجب فشار بر خاک و از بین رفتن پوشش گیاهی و کاهش حاصلخیزی خاک می شود. در این راستا انتخاب گیاهخواری به حفظ منابع خاک و کاهش فشار بر این ماده حیاتی کمک می کند. به همین ترتیب، صنعت دامپروری با تصرف زمین برای چرا پرورش دام و علوفه زیستگاه گونه های جانوری و گیاهی را از بین می برد و در نهایت منجر به انقراض آنها می شود.
گیاهخواری مستقیماً از انقراض گونه ها جلوگیری می کند و با انتخاب گیاهخواری به حفظ تنوع زیستی زمین، آینده ای سبز کمک می کند. راه حل مستقیم و مناسب برای کاهش تاثیر منفی انسان بر محیط زیست، این انتخاب نه تنها سلامت فردی را بهبود می بخشد، بلکه نقش مهمی در حفظ کره زمین و آینده بهتر برای نسل های آینده ایفا می کند.
اثرات گیاهخواری بر محیط زیست
آزاد عمرانی، دبیر هیأت مدیره انجمن ارگانیک ایران وی در گفت و گو با خبرنگار افق میهن در خصوص تاثیرات گیاهخواری بر محیط زیست گفت: بر اساس شواهد و مدارک انسان بیش از هشت هزار سال است که در جهان زندگی میکند و کشف باستانشناسان از شکل آروارهها، آروارهها و دندانهای انسان آسیایی نشاندهنده تغذیه اولیه و وعدههای غذایی و غلات گیاهی است.
وی افزود: در روند تغییرات، زمان، تکامل و بهره مندی از مقوله هوش بشریت نسبت به سایر موجودات، یادگیری شکار و خوردن گوشت وارد زندگی انسان شد و انسان یاد گرفت که از دندان های جلویی خود برای بریدن و گاز گرفتن تا پاره کردن گوشت استفاده کند.
دبیر هیأت مدیره انجمن ارگانیک ایران با بیان اینکه گیاهخواری به عنوان یک امر بازگشت به ساختار تاریخی و فیزیولوژیکی بدن انسان ثابت شده است، اظهار داشت: در مقوله فیزیولوژیک و تشریحی بدن انسان و دستگاه گوارش. سیستم بر اساس گیاهخواری تنظیم می شود، به طوری که هضم غلات به زمان بیشتری نیاز دارد، زیرا طول دستگاه گوارش انسان از گوشتخواران بزرگتر است و این یک دلیل علمی بر گیاهخواری است.
او در مورد آن است بر اساس بر اساس مستندات علمی، گیاهان مقاومت بیشتری در برابر شرایط محیطی دارند، گفت: اگر حیوانات، حشرات و پرندگان در مواجهه با تنش ها و تهدیدها از وسایل فرار استفاده کنند، گیاهان امکان حرکت و حرکت را ندارند، بنابراین مقاومت آنها در برابر طبیعی است. شرایط، دوام و طول عمر از نظر فیزیولوژیکی باعث شده است که مقاومت آنها در برابر تغییرات جوی، تنش ها و تغییرات جوی سازگارتر باشد.
عمرانی تصریح کرد: بسیار مهم است که سازگاری و مقاومت گیاهان به شرایط طبیعی باعث می شود گیاهان با تولید متابولیت های ثانویه ترکیباتی در ساختار خود داشته باشند که این پتانسیل در سایر موجودات زنده بسیار نادر است.
وی ادامه داد: این ساختار تولید متابولیت با وجود بقا، دوام و مقاومت گیاهان، نه تنها نقش بسیار مهمی بر محیط زیست دارد، بلکه این ترکیبات اثرات مثبتی بر تغذیه انسان نیز دارد، زیرا چنین ترکیبی از ساختار گیاهان با رژیم غذایی و تغذیه باعث افزایش مقاومت بدن سایر موجودات می شود و در واقع اثرات دارویی و پیشگیرانه در برابر بیماری ها و شرایط محیطی دارد، بنابراین گیاهخواری علیرغم تاریخچه تاریخی و تکامل خود دارای فواید علمی فراوانی است.
آیا اعتقاد به گیاهخواری صحیح است؟
دبیر هیأت مدیره انجمن ارگانیک ایران با بیان اینکه کشف قوانین و بازگشت به تاریخ هشت هزار ساله وجود بشر باعث شده بسیاری از افرادی که بیشتر مطالعه می کنند یا عمیق تر به مسائل نگاه می کنند گیاهخوار شوند، افزود: چنین باورهایی. درست است، زیرا گیاهخواری مبتنی بر تغذیه توانسته است بشریت را برای هشت هزار سال نجات دهد، در واقع باعث ادامه حیات و نسل بشر خواهد شد.
وی درباره اندیشه گیاهخواری و نقش آن در حفظ محیط زیست اظهار داشت: تبلیغ و پیشرفت علم در ۲۰۰ سال اخیر مقطعی است که در مقایسه با هشت هزار سال عمر بشر زمان کوتاهی به حساب می آید اما نشان می دهد. که گیاهخواری علاوه بر آن ناشی از نوعی نگرش و عمق شناخت انسان نسبت به مقوله زندگی است که برای محیط زیست بسیار مهم و حیاتی است.
عمرانی در خصوص اینکه آیا گیاهخواری کره زمین و محیط زیست را از آلودگی نجات می دهد، گفت: گیاهخواری نمی تواند تنها عامل نجات زمین باشد، بدون شک تداوم حیات روی زمین تهدیدات زیادی وجود دارد که یکی از آنها تغییر سبک زندگی است. و تغذیه
وی درباره فواید گیاه خواری و اثرات مثبت آن بر محیط زیست گفت: دسترسی به منابع گیاهی در تمامی مناطق کره زمین با توجه به قابلیت ها، شرایط اقلیمی و طبیعی هر منطقه از طریق فرآیند ترکیبات گیاهی که دارای سابقه تاریخی هستند و سازگاری با اقلیم و محیط زیست آن منطقه می توان آن را توسعه داد، ترویج کرد و گیاهخواری را مصرف کرد.
دبیر هیات مدیره انجمن ارگانیک ایران با تاکید بر اینکه نقش گیاهخواری در تغییر آینده کره زمین بسیار مهم است، گفت: اگر روند تولید مواد غذایی کمتر شود و به سمت استفاده از مواد اولیه گیاهی برویم قطعاً همان نسبت منابع آب و انرژی را خواهد داشت. کمتر مصرف خواهد شد و این به تغییرات آب و هوایی کمک زیادی خواهد کرد.
حمل و نقل مواد غذایی در سراسر جهان به گرم شدن کره زمین کمک می کند
وی با بیان اینکه حمل و نقل مواد غذایی به سراسر جهان با کشتی و تجهیزات برودتی حدود ۲۵ درصد در گرم شدن کره زمین نقش دارد، تصریح کرد: امروزه بحران آب، تغییر اقلیم به ویژه افزایش گرمایش زمین بزرگترین تهدید برای تداوم گرمایش زمین است. زندگی انسان که زنجیره سرد حرکت، حمل و نقل و تولید صنعتی با مصرف انرژی، آب، تولید گازهای گلخانه ای و افزایش دمای کره زمین نیز از عواملی هستند که در افزایش گرمایش جهانی تاثیرگذار هستند، بنابراین بدون شک تغییر الگو تغذیه انسان نسبت به گیاهخواری می تواند به تغییرات آب و هوا و گرم شدن کره زمین کمک کند. نقش بسزایی دارند.
عمرانی ادامه داد: با شرایط حاکم بر دنیا، میل به رژیم گیاهخواری می تواند بسیار نجات دهنده باشد، بنابراین مدافعان گیاهخواری علیرغم نگرش تاریخی، فیزیولوژیکی، علمی و اثرات مثبت، این نوع تغذیه را دنبال می کنند. گیاهخواری نقش مثبتی در حفاظت از محیط زیست، کاهش گرمایش جهانی دارد. این سیاره و مقابله با تغییرات آب و هوایی را به ارمغان می آورد.
وی افزود: امروزه تغذیه گیاهخواری طرفداران خاصی دارد به ویژه در شرایط فعلی که بحران چاقی و اضافه وزن در دنیا به دلیل استفاده از غذاهای فرآوری شده باعث استرس سلامتی و هزینه های کمرشکن دارو و درمان در دنیا شده است، بنابراین این نوع تغذیه و سبک زندگی می تواند جان انسان و محیط زیست را نجات دهد.
دبیر هیأت مدیره انجمن ارگانیک ایران گفت: بسیاری از دانشمندان حذف گوشت، شیر و تخم مرغ از رژیم غذایی را به دلیل اسیدهای آمینه ضروری و پروتئین های خاص غیرممکن می دانند، اما گروه دیگر معتقدند که جایگزین های گیاهی برای این ترکیبات امکان پذیر است. ، لازم است بدانید پیشرفت های چشمگیری در این زمینه حاصل شده است و همیشه به طرفداران این سبک غذا اضافه می شود.
وی خاطرنشان کرد: بسیاری از مصرف کنندگان گیاهی معتقدند با افزایش آگاهی عمومی و کاهش وعده های غذایی حاوی گوشت، مرغ و تخم مرغ می توانند در این سبک زندگی گام بردارند و با ترویج این سبک زندگی و کاهش کشتار روزانه حدود ۶۰ میلیون نفر دام و طیور گام بزرگی در کنترل تغییرات اقلیمی و رعایت حقوق حیوانات برخواهند داشت.