ترندهای روز

غریزه بقا؛ آیا کوسه‌ها در برابر انسان خوی تهاجمی دارند یا فقط از خود دفاع می‌کنند؟

افق میهن پایگاه داده اخبار تحلیلی (ofoghmihan.ir):

اخبار یورو: محققان می گویند کوسه ها ، مانند برخی از حیوانات دیگر ، گاهی اوقات در پاسخ به رفتار پرخاشگرانه بشر برای دفاع از خود نیش می زنند. این اولین بار است که رفتار دفاعی کوسه ها علیه انسان به طور دقیق و علمی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

دکتر اریک کلوا ، محقق دانشگاه پاریس و نویسنده اصلی این مطالعه می گوید: “گاز گرفتن کوسه از انسان در بسیاری موارد نسبت به رفتار توهین آمیز خود ما واکنش نشان می دهد.” در چنین شرایطی ، کوسه نباید مقصر یا مورد حمله قرار گیرد. “

“این واکنش صرفاً نشانه ای از غریزه بقا است ؛ بنابراین ما باید دیدگاه خود را در مورد چنین رویدادهایی تغییر داده و مسئولیت آنها را به درستی تعریف کنیم.”

در چه شرایطی کوسه ها برای دفاع از خود نیش می زنند؟

آمار نشان می دهد که کوسه ها بسیار نادر هستند و سالانه حدود ۱۰۰ مورد در سراسر جهان ثبت می شود. از این تعداد ، فقط حدود ده درصد منجر به مرگ انسان می شود. به گفته محققان ، احتمال مرگ در حادثه مانند کار با چمن بیش از حمله کوسه است.

محققان برای بررسی دلایل گاز گرفتن کوسه که می تواند از رقابت به قلمرو تا شکار طعمه متفاوت باشد ، به آب سیاسی فرانسه رفتند. مساحت ۱.۵ میلیون کیلومتر مربع با زیستگاه بیش از ۵ کوسه مختلف. این منطقه برای سال گذشته به عنوان پناهگاه رسمی کوسه معرفی شده است و مکانی ایده آل برای مطالعه رفتار آنها است.

محققان مواردی را شناسایی کرده اند که کوسه در پاسخ به اقدامات تهاجمی انسانی مانند ماهیگیری نیزه یا تلاش برای به دست آوردن حیوان ، انسان را نیش می زند.

بر خلاف حملات و نیش های با هدف شکار و تغذیه ، نیش های دفاعی معمولاً سطحی ، غیر مسکونی و قابل تکرار هستند.

به گفته محققان ، این نوع واکنش دفاعی شبیه به رفتار گونه های روی -scenes مانند خرس ها یا پرندگان بزرگ مانند شترمرغ های شاخدار است که در مواجهه با تهدیدها انجام می شود.

جمع آوری چنین داده هایی در سراسر جهان آسان نیست ، اما محققان همچنین روش های خود را در بانک جهانی کوسه ها آزمایش کردند. پایگاهی که از سال ۴ نزدیک به ۶۰۰۰ گاز کوسه را به ثبت رسانده است.

این بانک اطلاعاتی حمله کوشه را به دو دسته تقسیم می کند: “تحریک شده” و “تحریک شده”. محققان روی موارد تحریک شده متمرکز شدند. یعنی نیش هایی که پس از نوعی تماس با انسان یا رفتار تهدیدآمیز با کوسه رخ داده است.

تحقیقات نشان داد که ۵ مورد از این نیش ها می تواند ناشی از خودآزمایی کوسه باشد. عددی که مطابق با یافته های Polisinan فرانسه است.

دکتر اریک کلوا می گوید: “ما باید این واقعیت را بپذیریم که کوسه ها نسبت به انسان بسیار محتاط هستند و در بیشتر موارد از ما می ترسند.”

“هنگامی که کوسه ها به خودآزمایی پاسخ می دهند ، ممکن است از نیروی بیش از حد استفاده کنند ؛ زیرا انسان گاهی اوقات در دفاع از خود واکنش های محکمی دارد.”

KLOA تأکید می کند: “به احتمال زیاد ، این واکنش شدید به دلیل فعال شدن فوری غریزه بقا است.” بسیار بعید است که کوسه هایی مانند انتقام جویی داشته باشید. “رفتار آنها کاملاً بر زنده ماندن متمرکز شده است.”

محققان می گویند برای جلوگیری از گاز گرفتن کوسه هایی که به خودشان حمله می کنند برای دفاع از خود ، باید از هرگونه رفتار توهین آمیز جلوگیری شود. از جمله تلاش برای کمک به کوسه هایی که در گل نشسته اند ، زیرا این رفتار ممکن است تهدیدی برای حیوان تلقی شود.

کلووا هشدار می دهد: “حتی اگر یک کوسه ایمن به نظر برسد یا در وضعیت جدی قرار بگیرد ، نباید تماس جسمی برقرار کنید.” “ممکن است هر لحظه تهدید و پاسخ داده شود.”

درک ویژگی ها و رفتار گونه های مختلف کوسه ها همچنین می تواند به جلوگیری از موقعیت های خطرناک و کاهش احتمال حمله حیوانات کمک کند. به عنوان مثال ، یک کوسه صخره ای که به شدت از قلمرو خود دفاع می کند ، ممکن است با ورود انسان به محدوده خود احساس تهدید کند و غریزه دفاعی خود را فعال کند.

محققان می گویند همه کوسه ها همیشه باید “حمله” نامیده شوند ، به خصوص هنگامی که جانور از خود دفاع می کند. آنها معتقدند که برچسب “حمله” در چنین مواردی نادرست است و ما را به رفتار این حیوان تحریف می کند.

نقش رسانه در شکل دادن به این تصویر بسیار مهم است. در بیشتر گزارش ها ، کوسه به عنوان مهاجم معرفی می شود ، حتی اگر این اولین رفتار پرخاشگرانه توسط انسان باشد. به عنوان مثال ، در ماه آوریل ، هنگامی که دو ماهیگیر به یک کوسه خاکستری نزدیک شدند و برای دفاع از خود پرخاشگر و گاز گرفته بودند ، تقریباً همه رسانه ها از کلمه “حمله” در عناوین خود استفاده می کردند.

محققان هشدار می دهند که این روایات ساده گرا نه تنها به کوسه ها آسیب می رساند ، بلکه روند محافظت را نیز دشوارتر می کند. روندی که برای موفقیت به پشتیبانی عمومی نیاز دارد.

با افزایش حضور انسان در دریا و احتمال کوسه ، محققان امیدوارند که این یافته ها رفتار این حیوانات را بهتر درک کند و راه را برای مدیریت پایدارتر و مدیریت حیات وحش انسان باز کند.

درک دقیق تر از انگیزه های رفتاری حیوانات می تواند منجر به طراحی راهکارهایی شود که بدون آسیب رساندن به درگیری جلوگیری می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا