طلا و ارز

فاکتورهای معیوب اقتصادی؛ نردبان صعود قیمت دلار/ تنش‌های سیاسی تا چه میزان بر رشد ادامه‌دار دلار موثرند؟

علی سادخین، تحلیلگر اقتصادی در گفت و گو با ایران تحلیل گفت:






قیمت دلار در حالی روندی صعودی دارد که تنش های سیاسی بر عوامل بنیادی موثر بر بازار ارز سایه انداخته است. علی صادقین، کارشناس اقتصادی معتقد است در صورت کاهش تاثیر منفی اخبار سیاسی چند روز اخیر، نرخ دلار در کوتاه مدت اصلاح می شود. اما عوامل اقتصادی روند صعودی بلندمدت قیمت ارز را تعیین می کند.



به گزارش ایران تحلیل، بازارهای پیشرو، دلار از ابتدای سال تاکنون با رشد شارپی شاهد افزایش بیش از هزار تومانی بوده است. اگرچه در این یادداشت اصلاحی جزئی نیز مشاهده شد، اما روند نزولی هفته سوم بود فروردین، دلار را به مناطق قیمتی قبلی برنگرداند. در حالی که این تصور وجود دارد که دلار در سایه اخبار نامطلوب سیاسی روند صعودی به خود گرفته است، اما کارشناسان اقتصادی مشکل تورم و رشد نقدینگی را دلیل اصلی افزایش قیمت دلار می‌دانند.

شب گذشته سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران پاسخ داد؛ به همین دلیل ایران تحلیل در گفت و گو با علی صادقین، کارشناس اقتصادی، به تحلیل تاثیر تنش های سیاسی بر بازار ارز نسبت به عوامل بنیادین اقتصادی پرداخته است.

آیا روند قیمت دلار افزایشی است؟

صادقین با بیان اینکه فعالان اقتصادی پس از واکنش به حمله اسرائیل به کنسولگری ایران انتظار داشتند روند صعودی قیمت دلار ادامه پیدا کند، گفت: اکنون پیش بینی می شود دلار در کوتاه مدت در سطح فعلی ثابت بماند روند صعودی نیز مستمر خواهد بود.”

وی در کوتاه مدت انتظارات تورمی و اخبار سیاسی را از عوامل موثر بر قیمت دلار برشمرد و افزود: با توجه به اینکه اخبار سیاسی به تدریج به سمت آرامش پیش می رود و انتظارات تورمی کاهش می یابد، انتظار اصلاح جزئی در بازار ارز در بازار ارز را داریم. کوتاه مدت.”

اما قیمت دلار در میان مدت و بلندمدت چگونه توسعه خواهد یافت؟ صادقین در پاسخ به این سوال گفت: با توجه به عوامل بنیادی، روند بازار ارز در میان مدت و بلندمدت همچنان صعودی است و عواملی مانند رشد نقدینگی، تورم و ماهیت تراز پرداخت ها وجود دارد مهر تاییدی بر روند صعودی قیمت دلار است. با توجه به اخبار منفی سیاسی، افزایش قیمت دلار مشهود است.

بر اساس داده های کلان اقتصاد، نرخ ارز دارای پتانسیل رشد است

این کارشناس اقتصادی افزود: موضوع انتظارات تورمی و چشم اندازی که فعالان اقتصادی از وضعیت بازار ارز در هفته ها، ماه ها و روزهای آینده دارند در تعیین قیمت دلار در کوتاه مدت و میان مدت موثر است.

وی با اشاره به وضعیت تورم و رشد نقدینگی، افزایش بلندمدت نرخ ارز را پیش بینی کرد و تاکید کرد: با توجه به سیاست تثبیت نرخ ارز که حداقل در ۱۰ ماهه اول سال ۱۴۰۲ دنبال شد، مشروط بر اینکه برابری قدرت خرید حاکم باشد. همراه با ضریب توان اعمال می شود: «اگر پرداخت ها را در نظر بگیریم، می توان گفت که قیمت ارز در میان مدت پتانسیل افزایش دارد.»

برای مطالب بیشتر به صفحه طلا و ارز ایران تحلیل مراجعه کنید.










دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا