فرصت دیپلماسی را از دست ندهیم – افق میهن
ما باید خط ارتباطی خود را با ایالات متحده به همان روش با مقامات سایر کشورها انجام دهیم. سعی کنید مکالمات را برای ادامه آتش بس معنادار و مؤثر کنید زیرا ما قبلاً حمله به هر کمپین اسرائیلی را انجام داده ایم.
براساس اخبار تجاری ، عباس اراكچی می گوید: “تهران جزئیات از سرگیری احتمالی بحث های هسته ای با ایالات متحده را بررسی می كند ، و ما تعیین می كنیم كه چه زمان مذاكرات و چگونگی آنها وجود دارد.”
مذاکرات ، که هفته گذشته وزیر امور خارجه ایران در دیدار با کابینه دونالد ترامپ توسط استیو ویتکاف ، نماینده ویژه ایالات متحده برای خاورمیانه ، خاطرنشان می کند: “دیدار با ایرانیان خیلی سریع برگزار می شود ، شاید هفته آینده (این هفته).”
البته رئیس دستگاه دیپلماتیک ایران همچنین توضیح می دهد که “همه مذاکرات با قدرتهای بزرگ فقط بر فعالیتهای هسته ای ایرانی و نه بر مهارتهای نظامی متمرکز خواهد شد.” اگر مذاکرات انجام شود … مشکل فقط مذاکرات هسته ای و اعتماد به برنامه هسته ای ایران در تبادل تحریم ها خواهد بود. “
تقریباً یک ماه از اولین حمله اسرائیل به ایران می گذرد. حمله ای که مذاکرات مربوط به اهرم دیپلماسی را برای یک دوره ناشناخته مختل کرد و منجر به نزول ایران با غرب شد. حمله ای که فقط دو روز قبل از دور ششم مذاکرات ایران و در طی ۱۲ روز ، علاوه بر خسارت غیررسمی و مالی شهروندان ایران ، ناتنر ، فورد و اصفهان ، به آسیب های جبران ناپذیر (اگرچه موسسه ایالات متحده به عنوان یک متحد استراتژیک) رخ داد.
به عبارت دیگر ، دور ششم مذاکرات ایران اولین دور مذاکرات بین دو کشور پس از حملات ایالات متحده و اسرائیل به ایران در اسلو ، پایتخت نروژی است ، ظاهراً به دنبال مکان دیگری است.
خواسته های ایران در الزامات مذاکرات
ایران تأکید می کند که در مصاحبه با طرف آمریکایی می گوید: “حق کامل غنی سازی در قلمرو خود و دیپلماسی می پذیرد تا ایالات متحده تضمین کند که اجباری نیست”.
مجید تاکت راوانچی ، معاون وزیر امور خارجه کشور ما ، تأکید می کند: “ایران هنوز هم با واشنگتن برای دیپلماسی باز است ، به شرط آنکه ایالات متحده اطمینان حاصل کند که اقدامات نظامی علیه جمهوری اسلامی بر جمهوری اسلامی باز نخواهد گشت.” این بیانیه مبنی بر اینکه “ما برای دیپلماسی هستیم ، اما واشنگتن باید ما را متقاعد کند که آنها در طول مذاکرات از ارتش استفاده نمی کنند” ، راانچی به توافق نانوشته واشنگتن با جنگ ۱۲ روزه تل آویو علیه تهران اشاره می کند ، فقط چند روز قبل از دور جدید مذاکرات ایران در ۲۵ روز. خرداد اتفاق افتاد
دیپلماسی ایرانی باید به دنبال امکانات باشد / ما نباید خط ارتباطی خود را با ایالات متحده انجام دهیم
یک دیپلمات برای بازگشایی دیپلماسی برای ایران و ایالات متحده اخبار تجاری او می گوید: “شانس همیشه باقی نمی ماند.” فرصت ها بلافاصله انجام می شود و دیپلماسی ما باید به دنبال فرصت ها باشد. “ما باید از فرصت های بین المللی برای احزاب مؤثر استفاده کنیم.”
با توجه به سفرهای وزیر امور خارجه در کشورهای مختلف در طول جنگ ۱۲ روزه اسرائیل علیه ایران ، وی توضیح می دهد: “ما نباید خط ارتباطی خود را با ایالات متحده همزمان کاهش دهیم.
اگر ایران و ایران و ایالات متحده به توافق پایدار دست یافته اند ، ایران قبلاً به توافق پایدار دست یافته است ، معادلات منطقه به شدت تحت تأثیر قرار گرفته و تغییر یافته است. همه کشورهای عربی از حملات ایران به اسرائیل راضی هستند.
به گفته دیپلمات ، “ما در شرایطی قرار داریم که در آن به قراردادهای صلح و صلح احتیاج داریم و باید با ترامپ به توافق برسیم. از دیدگاه ما اسرائیل را منتشر کرده ایم.”
دیپلم می گوید: “اگر ایران و ایالات متحده به توافق دائمی برسند ، معادلات منطقه به شدت تحت تأثیر قرار گرفته و تغییر یافته است.” این نکته ای است که باید مورد توجه قرار گیرد. “همه کشورهای عربی اکنون با عدم موفقیت ایران در اسرائیل به طور جدی جدی هستند و از حملات ایران به اسرائیل راضی هستند.”
تا زمانی که آتش بس شکننده وجود داشته باشد ، امکان پذیر است
وی گفت: “قطر و عمان و حتی سعودی ها در دستیابی به ثبات و پایداری مطابق با ایالات متحده نقش داشته اند ، اما ما باید بدانیم که چگونه آتش بس شکننده وجود دارد.”
غنی سازی فصل مشترک اورانیوم در تهران و واشنگتن
یکی از مشکلاتی که آتش بس بین تهران و واشنگتن و تل آویو را تهدید می کند ، تفاوت های ایران و ایالات متحده در مورد حق غنی سازی ایران است. در حالی که مذاکرات هسته ای که به دلیل درگیری ها قطع شده بود ، ایران و ایالات متحده در رابطه با غنی سازی اورانیوم ایران ، که تهران توصیف کرد “خط قرمز” و “واشنگتن” توصیف می کردند ، تفاوت های جدی داشتند.
تهران هنوز در حق او برای غنی سازی اورانیوم در خاک ایران است. در مصاحبه ای با NBC ، مجید تاكت راواچی توضیح می دهد: “راهنمای ما برای غنی سازی تغییر نکرده است. ایران حق دارد در زمین خود غنی شود. تنها چیزی كه ما باید نگه داریم این نیست كه به نظامی سازی نرویم.”
این اظهارات چند روز پس از آتش بس بین ایران و اسرائیل با اظهارات عباس اراكچی صورت گرفت: “ایران به زودی می تواند اورانیوم را جذب كند” و “ما قبل از بحث و گفتگوهای هسته ای با واشنگتن ، اطمینان می دهیم كه ایالات متحده در طی مذاکرات اقدامات لازم را انجام می دهد.”
سایت خبری اکسیوس قبلاً گزارش داده بود که ذخایر اورانیوم ایران یک موضوع اساسی در بحث های هسته ای آینده خواهد بود. اگر مذاکرات در هفته های آینده آغاز شود ، یکی از اصلی ترین الزامات ایالات متحده ، ممنوعیت کامل غنی سازی اورانیوم در خاک ایران خواهد بود.
این وب سایت به مقامات اسرائیلی و آمریکایی با این سخنان اشاره کرد که اورانیوم با توجه به حملات اسرائیلی به فوردو ، ایسفاهان و نلات “که از جهان خارج دفن شده اند” از ایران بسیار خلوص ایران است. به گفته طرف اخبار ، ایران در حال حاضر قادر به دسترسی به اورانیوم نیست ، اما ممکن است پس از حذف بقایای حملات ، به آن دسترسی پیدا کند.
در همین حال ، روسیه ، که تهران در دشمنی با جنگ اوکراین در خصومت اروپا علیه ایران بازی کرد ، از “غنی سازی” در ایران حمایت کرد.
در یکی از آخرین گزارش های خود ، اکسیوس ادعا کرد: “ولادیمیر پوتین ، رئیس جمهور روسیه از هر دو طرف گفت ، مقامات ترامپ و ایرانی که وی از ایده توافق هسته ای حمایت می کند که در آن ایران اجازه غنی سازی اورانیوم را نمی دهد.”