فرمول محاسبه عیدی کارگران | جدول عیدی کارگران در پایان ۱۴۰۳
جزئیات مبلغ عیدی امسال و نحوه محاسبه آن برای کارگران با سابقه کامل و کمتر از یک سال مشخص شد. میزان تعطیلی عیدی کارگران حداقل «۱۴ میلیون و ۳۳۲ هزار تومان» و حداکثر «۲۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان» تعیین شد.
هر ساله با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال، بحث عیدی و غرامت کارگران به یکی از موضوعات مهم جامعه کارگری و کارفرمایی تبدیل می شود. عید به عنوان یکی از حقوق قانونی کارگران، حمایت از معیشت خانوارها و تقویت قدرت خرید آنها محسوب می شود. در همین راستا قانون مصوب سال ۱۳۷۰ کلیه کارفرمایان کارگاه های مشمول قانون کار را مکلف به پرداخت عیدی کارگران خود کرده است.
بر اساس این قانون، کارگران برای یک سال کار باید معادل ۶۰ روز از حقوق خود را عیدی دریافت کنند. البته میزان عیدی نباید بیش از ۹۰ روز حداقل دستمزد باشد. با افزایش حداقل دستمزد در سال ۱۴۰۳، حداقل و حداکثر عیدی امسال نیز تغییر کرده و نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
در زیر جزئیات بیشتری در مورد میزان عیدی امسال و نحوه محاسبه آن برای کارگران با سابقه کار کامل و کمتر از یک سال آورده شده است.
عیدی کارگران با سابقه کمتر از یک سال چگونه محاسبه می شود؟
طبق قانون، کارگرانی که کمتر از یک سال در کارگاه مشغول به کار هستند، از تعطیلات آخر سال برخوردارند. مبلغ عیدی این کارگران با توجه به مدت حضور در کارگاه محاسبه می شود. یعنی اگر کارگری در یک سال فقط چند ماه در کارگاه کار کرده باشد، عیدی او بر اساس ماه های کار محاسبه می شود.
فرمول محاسبه عیدی کارگران با سابقه کمتر از یک سال به شرح زیر است:
۱. حداقل تعطیلات: (حقوق ماهانه x تعداد ماه های کاری) ÷ ۱۲
۲. حداکثر تعطیلات: (حقوق ماهانه x 2 x تعداد ماه های کاری) ÷ ۱۲
در این فرمول حقوق ماهیانه حقوق پایه ای است که کارگر در طول ماه دریافت می کند.
به عنوان مثال اگر کارگری از سال ۱۴۰۳ تنها ۶ ماه در کارگاه مشغول به کار باشد، حداقل عیدی دریافتی ۷ میلیون و ۱۶۶ هزار تومان و حداکثر ۱۰ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان خواهد بود.
همچنین در صورتی که مدت کار کارگر تنها ۳ ماه بوده باشد ۳ میلیون و ۵۸۳ هزار تومان و حداکثر عیدی دریافتی ۵ میلیون و ۳۷۵ هزار تومان خواهد بود.
تعطیلات برای کارگران ساعتی و پاره وقت چقدر است؟
با نزدیک شدن به پایان سال، بسیاری از کارگران فصلی، ساعتی، حق الزحمه و پاره وقت برای دریافت عیدی و ثواب قبل از پایان سال و تامین مایحتاج خانواده خود لحظه شماری می کنند. در این میان کارفرمایان برخی کارگاه ها و واحدهای تولیدی با درک شرایط معیشتی سعی می کنند پرداخت عیدی را به پایان سال موکول نکنند و در اسرع وقت به دست کارگران خود برسانند.
به گزارش ایسنا، اگرچه پرداخت عیدی و پاداش پایان سال کارگران به منظور رفاه و آسودگی خاطر و تامین اقلام ضروری و مایحتاج خانوارها همواره مورد تاکید بوده است، اما متاسفانه در برخی واحدها و صنوف عیدی. پرداخت ها به دلایل مختلفی از جمله کمبود نقدینگی در دست کارفرما با تاخیر همراه است و این تاخیر گاهی به حدی است که به سال بعد موکول می شود که باعث دلسردی می شود. و بی انگیزگی این قسمت از کارگران زحمتکش و لقب عید را از دست می دهند. می دهد
کارشناسان حوزه کار معتقدند کاهش قدرت خرید کارگران در عین آسیب رساندن به تولید داخلی تبعات اجتماعی و اقتصادی زیادی دارد، بنابراین محاسبه و پرداخت به موقع حقوق و سایر مطالبات قانونی کارگران می تواند یکی از عوامل موثر در رونق تولید و خلقت رابطه مطلوب کارگر و کارفرما را در نظر بگیرید.
بر اساس قانون مربوط به نحوه تعیین عیدی و پاداش سالیانه کارگران شاغل در کارگاههای موضوع قانون کار مصوب ۱۳۷۰، کلیه کارفرمایان کارگاههای مشمول قانون کار موظفند به هر یک از کارگران خود معادل ۶۰ پرداخت نمایند. روزهای آخرین حقوق یک سال کار به عنوان عیدی و پاداش و مبلغ پرداختی به هر یک از کارگران نباید از معادل ۹۰ روز حداقل قانونی روزانه تجاوز کند. دستمزد البته پرداخت عیدی به کارگرانی که کمتر از یک سال در کارگاه ها مشغول به کار هستند نیز الزامی است و میزان عیدی پرداختی به آنها باید بر اساس شصت روز دستمزد و به نسبت روزهای کاری محاسبه و پرداخت شود. و روزهایی که در آن مکان کار می کردند.
اگرچه مصوبه مجلس میزان عیدی کارگران را مشخص کرده و دو ماه حقوق پایه را حداقل و سه ماه حقوق پایه را حداکثر عیدی دریافتی اعلام کرده است، اما میزان عیدی پرداختی به کارگران بسته به نوع عیدی متفاوت است. مدت قرارداد و کار آنها. در واقع کارگران با توجه به سنوات و تعداد روزهایی که کار کرده اند از عیدی برخوردار می شوند و به کارگرانی که یک سال در محل کار یا آخرین کارگاه مشغول به کار بوده اند و بیمه آنها عیدی و پاداش کامل تعلق می گیرد. به طور کامل پرداخت شده است.
قانون در خصوص عیدی و پاداش کارگران ساعتی، پاره وقت و فصلی نیز ملاحظاتی دارد و میزان مرخصی این دسته از کارگران را مشخص کرده است.
تعطیلات و پاداش برای کارگران پاره وقت
طبق ماده ۳۹ قانون کار، مزد و مزایای کارگرانی که به صورت نیمه وقت یا کمتر از ساعات مقرر قانونی کار می کنند، به نسبت ساعات کار محاسبه و پرداخت می شود.
تعطیلات و پاداش برای کارگران ساعتی
در مورد کارگران ساعتی که حقوق ثابت ماهیانه ندارند و حقوق آنها در ماه متغیر است، میانگین حقوق سه ماه آخر خدمت آنها مبنای محاسبه قرار می گیرد.
تعطیلات و پاداش برای کارگران فصلی
مبلغ عیدی و پاداش به کارگران کارگاه های فصلی مشمول قانون کار و کارگران سایر کارگاه های مشمولی که کمتر از یک سال در کارگاه مشغول به کار بوده اند بر اساس ۶۰ روز و به نسبت روزهای کار در سال محاسبه شود. .
تعطیلات برای کارگران ساعتی و پاره وقت چقدر است؟
عیدی و پاداش کارگران مزدبگیر
دستمزد مورد استفاده در محاسبه وجوه عیدی و پاداش پایان سال کارگران حقالزحمه، میانگین حقالزحمه دریافتی آنها بر حسب روزهای کاری در سال است.
عیدی و پاداش برای کارگران اخراجی و مستعفی
گاهی اوقات شرایطی پیش می آید که کارگر خواسته یا ناخواسته مجبور به ترک کار می شود. قانون کار اعلام می کند آن دسته از کارگرانی که در طول سال استعفا، اخراج یا بازنشسته می شوند و یا به نحوی رابطه آنها با کارگاه و کارفرما قطع می شود، به نسبت مدت کار، از عیدی و پاداش سالانه برخوردار می شوند.
عیدی و پاداش کارگران تجربی
طبق ماده ۱۱ قانون کار، کارگر و کارفرما می توانند در مدتی به نام دوره آزمایشی کار توافق کنند. در این مدت هر یک از طرفین حق دارند بدون اطلاع قبلی و بدون نیاز به پرداخت خسارت، رابطه کاری را قطع کنند. در صورتی که خاتمه رابطه کار توسط کارفرما باشد ملزم به پرداخت حقوق کل دوره آزمایشی خواهد بود و در صورت فسخ کار کارگر فقط در مدت انجام کار مستحق دریافت حقوق خواهد بود. بر این اساس دوره آموزشی یا دوره آزمایشی قرارداد کار جزء سابقه کار محسوب می شود و طبق قانون کلیه حقوق و مزایای این دوره اعم از مرخصی سالانه و پاداش باید توسط کارفرما پرداخت شود. و پاداش می گیرند.
* آیا مدت زمانی که کارگر در مرخصی استعلاجی می گذراند در محاسبه عیدی و پاداش در نظر گرفته می شود؟
بر اساس ماده ۷۴ قانون کار، مدت مرخصی استعلاجی که به تصویب سازمان تامین اجتماعی رسیده است در سوابق کاری کارگران منظور می شود، بنابراین روزهای مذکور مشمول پرداخت عیدی و پاداش سالیانه خواهد بود.
* آیا پرداخت عیدی و پاداش پایان سال در ایام مختلف سال قابل انجام است؟
امکان پرداخت عیدی به کارگر به صورت ماهانه منع قانونی ندارد ولی بر اساس ماده واحده قانون تعیین عیدی و پاداش سالانه کارگران مصوب ۱۳۷۰ شورای اسلامی شهر و تبصره یک آن پرداخت عیدی و پاداش فقط در پایان سال می باشد. موردی را پیدا کرده است، بنابراین هرگونه پرداختی در این خصوص در طول سال صرفاً به حساب عیدی و پاداش پایان سال قابل بررسی است.
به گزارش ایسنا، مبنای تعیین تعطیلی پایان سال کارگران حداقل دو برابر و حداکثر سه برابر حقوق مصوب شورای عالی کار است و کارفرمایان باید دو ماه حقوق پایه به عنوان حداقل عیدی و سه ماه حقوق بدهند. به عنوان حداکثر پاداش تعطیلات و پایان سال. زحماتشان را بدهند. شورای عالی کار ۲۹ اسفند سال گذشته در جلسه تعیین دستمزد حداقل دستمزد کارگران سال ۱۴۰۳ را ۳۵ درصد افزایش داد. بر این اساس حداقل دستمزد ماهانه کارگران از ۵ میلیون و ۳۰۸ هزار تومان به ۷ میلیون و ۱۶۶ هزار تومان افزایش یافت که با احتساب حداقل و حداکثر فرمول عیدی، کارگران در سال جاری حداقل ۱۴ میلیون و ۳۳۲ هزار تومان دریافت کردند. حداکثر ۲۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان. انجام خواهد داد