فناوری جدیدی که میتواند ۹۸ درصد چربی و روغن را از فاضلاب آشپزخانه حذف کند
گرفتگی فاضلاب یکی از مشکلات جدی زیرساخت های شهری در سراسر جهان است. توده های عظیم چربی ، روغن و چربی (به نام Fatberg) لوله های فاضلاب را مسدود می کنند ، به شبکه های شهری آسیب می رسانند و هر ساله هر سال به میلیاردها هزینه نگهداری می پردازند. براساس آمار ، مشکلات کافی در زمینه سلامت و آبرسانی در کشورهای در حال توسعه سالانه حدود ۵ میلیارد دلار آسیب اقتصادی آمریکا ندارد.
یکی از بزرگترین مشکلات سیستم های فاضلاب شهرداری در جهان ، انسداد توسط چربی ، روغن و چربی (مه) است. موادی که از آشپزخانه در خانه آمده است ، به خصوص از رستوران ها و مراکز غذایی تجاری. این موانع معروف به Fatberg می تواند باعث گرفتگی لوله ها ، افزایش هزینه های نگهداری ، بوی ناخوشایند و حتی برگ فاضلاب در خیابان ها شود. براساس گزارش ها ، تنها بیش از ۵ میلیارد دلار در سال در کشورهای در حال توسعه ، سلامتی و مشکلات ناشی از تأمین آب و فاضلاب.
در چنین شرایطی ، محققان دانشگاه استرالیا یک راه حل نوآورانه ارائه داده اند که می تواند معادله مدیریت فاضلاب را تغییر دهد. این فناوری جدید قادر به از بین بردن ۵ ٪ چربی ، روغن و چربی از آب نمونه برداری آشپزخانه تجاری است. عددی که بیش از دو برابر روشهای سنتی باشد.
طراحی مدرن برای از بین بردن چربی ها
این پروژه توسط تیمی از مهندسین از مرکز تحقیقات RMIT و مرکز تحقیقات ابزار در استرالیا برگزار شد. شما یک جداکننده چربی را دوباره طراحی کرده و با یک روش شیمیایی هوشمند ترکیب شده اید.
در این طرح جدید:
- از بوفلینگ (موانع فیزیکی در دستگاه) برای کاهش سرعت جریان فاضلاب و جدا کردن ذرات چربی بزرگتر استفاده می شود.
- برای مقابله با ذرات کوچکتر و چربی های امولسیون شده ، از مقدار کمی از آلوم (یک ماده شیمیایی که اغلب در تصفیه آب استفاده می شود) استفاده می شود. این کمک می کند تا ذرات کوچکتر را بچسبانید و به راحتی از هم جدا شوید.
دکتر Biperob Pramanik ، مدیر R. گفت: “این یک قدم بزرگ به جلو است که از ورود چربی و روغن به فاضلاب جلوگیری می شود.”
عملکرد شگفت انگیز در شرایط واقعی
آزمایشات نشان داده است که دستگاه های معمولی فقط حدود ۲ ٪ چربی را از بین می برند ، اما سیستم جدید همچنین می تواند ۵ ٪ از چربی ها را در شرایط واقعی – از جمله درجه حرارت بالا و فاضلاب های سنگین ، که حاوی مواد تمیز کننده است – از بین ببرد.
دکتر Nilooflaw Soltana ، نویسنده اصلی این مطالعه ، توضیح می دهد: “این فناوری عملکرد خود را نه تنها در آزمایشگاه ، بلکه در محیط واقعی آشپزخانه های تجاری نیز نشان داده است.”
مزایا و مقیاس پذیری
یکی از نقاط قوت این فناوری ، مقیاس بندی پرهزینه و ممکن است. این سیستم می تواند برای آشپزخانه هایی با اندازه های مختلف طراحی شود و حتی می تواند با سیستم های مدیریت چربی موجود سازگار باشد. این خصوصیات باعث می شود شرکت های غذایی بدون نیاز به سرمایه گذاری های دشوار برای محافظت از زیرساخت های فاضلاب شهری و کاهش هزینه های نگهداری.
فراتر از یک ابزار تصفیه فاضلاب
فلیسیت رادیک ، استاد بازنشسته در دانشگاه RMIT و یک متخصص با بیش از ۵ سال تجربه در زمینه تصفیه آب می گوید: “انسداد ناشی از چربی می تواند منجر به فاضلاب در خیابان ها و حتی آبراه ها شود.” “این تحقیق نشان می دهد که با یک به روزرسانی ساده در سیستم هایی که در آن رستوران ها و مراکز غذایی از قبل از این مشکل استفاده می کنند.”
همکاری های تحقیقاتی صنعتی و آینده
این پروژه در قالب یک پروژه Link Arc با همکاری شرکت هایی مانند آب جنوب شرقی ، شبکه های هوشمند آب ، تحقیقات آب استرالیا ، آب باررون ، آب و برق شهری کوئینزلند و شرکت فناوری آب ACO برگزار می شود. هدف اصلی این پروژه بهبود پویایی مایعات در جداکننده چربی به منظور افزایش کارآیی حذف مه بدون داشتن وابستگی شدید به مواد شیمیایی است.
نتایج این مطالعه در مجله آب ACS ES & T منتشر شده است ، و این که توسط تیم تحقیقاتی دکتر Pramanik هدایت می شود ، یک سری گسترده تر از فناوری های یکپارچه را برای مقابله با چربی مضر در تمام مراحل سیستم فاضلاب ایجاد می کند.
فناوری جدید در دانشگاه RMIT نشان می دهد که راه حل های ساده اما هوشمند می تواند یکی از بزرگترین مشکلات زیست محیطی و اقتصادی در شهرهای امروز را حل کند. از بین بردن ۵ ٪ چربی از آب آشپزخانه تجاری می تواند از تشکیل فاتواها جلوگیری کند ، هزینه میلیارد دلار برای گرفتگی فاضلاب را کاهش داده و در نهایت در بهبود سلامت عمومی و پایداری شهرهای شهری کمک کند. اگر این فناوری در سطح جهانی استفاده شود ، می تواند به یکی از مهمترین نوآوری های مدیریت آب و فاضلاب در دهه های آینده تبدیل شود.