قهوه عربیکا چیست و با چه دم افزارهایی عصاره گیری میشود؟
با دانه های قهوه عربیکا می توانید دنیای جدیدی از عطر و طعم را بشناسید. بسته به دانه های قهوه ای که خریداری می کنید، ممکن است طعم های گلی، میوه ای، شکلاتی و سایر طعم ها را از قهوه خود تجربه کنید. اما این در صورتی است که ابزار درست دم کردن قهوه خود را انتخاب کرده باشید. با انتخاب روش درست دم کردن قهوه عربیکا می توانید ویژگی های منحصر به فرد قهوه را از دل دانه استخراج کنید و از فنجان قهوه خود نهایت لذت را ببرید. هر ابزار دمآوری، از دمپاشی گرفته تا هواپرس، ویژگیهای خاصی را با شدتهای متفاوت از دانههای قهوه عربیکا استخراج میکند و میتواند تجربه نوشیدن قهوه شما را کاملاً تغییر دهد. در این مقاله قصد داریم در مورد بهترین قهوه سازهای عربیکا صحبت کنیم و ویژگی های هر کدام را بررسی کنیم تا بتوانید راحت تر ابزار مناسب دم کردن قهوه خود را پیدا کنید.
آشنایی با دانه های قهوه عربیکا
دانه های عربیکا به دلیل طعم ملایم و مطبوع و عطر پیچیده ای که دارند، یک انتخاب عالی برای دوستداران قهوه است که نوشیدن قهوه را یک تجربه خاص می دانند. این دانه ها از مزارع مرتفع کشورهایی مانند اتیوپی و کلمبیا به دست می آیند و نسبت به نوع محبوب دیگر قهوه، روبوستا، شرایط سخت تری برای رشد دارند. با این حال، تقاضای جهانی برای دانه های قهوه عربیکا بسیار زیاد است و به عنوان یک نوع قهوه بهتر شناخته می شود. یکی از ویژگی های متمایز عربیکا میزان کمتر کافئین آن نسبت به روبوستا است. این تفاوت در میزان کافئین باعث شده است که طعم عربیکا متعادلتر از روبوستا باشد. دانه قهوه عربیکا بسته به نوع و منشا، ممکن است مشخصات طعم متفاوتی داشته باشد، مانند گل و مرکبات تا آجیلی و شکلاتی.
این ویژگیهای عربیکا آن را به انتخاب خوبی برای روشهای دمآوری تبدیل میکند که در آن دقت و کنترل از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا پیچیدگی عطر و طعم قهوه با این روش ها بهتر استخراج می شود. توجه داشته باشید که بسته به نوع ابزار دم کردنی که انتخاب می کنید، شدت طعم ممکن است کم یا زیاد باشد. اگر از ابزار مناسب استفاده کنید، میتوانید پتانسیل نهفته در قهوه را نیز آزاد کنید.
انتخاب بهترین آبجو برای قهوه عربیکا
هر روش دم کردن به درجه خاصی از آسیاب نیاز دارد. مثلا برای تهیه قهوه عربیکا با فرنچ پرس نباید از گرید خیلی ریز استفاده کرد. همچنین زمان عصاره گیری در روش های مختلف متفاوت است و می توان نت های طعم متفاوتی را از قهوه استخراج کرد. از سوی دیگر، وجود فیلتر کاغذی در دمساز ممکن است روی عطر و بافت قهوه تأثیر بگذارد. به طور کلی برای انتخاب بهترین روش دم کردن عربیکا بهتر است به عواملی مانند درجه آسیاب، زمان استخراج، دمای آب و فیلتر قهوه توجه شود. در ادامه، برخی از بهترین ابزارها برای دم کردن عربیکا را بررسی خواهیم کرد.
روی ابزار بریزید
دم کردن قهوه عربیکا به دلیل دقت بالا در بین دوستداران قهوه بسیار محبوب است. ابزارهایی مانند Hario V60 و Komex به شما این امکان را می دهند که کنترل کاملی بر فرآیند دم کردن داشته باشید. با استفاده از ابزار دمآوری، میتوانید طعمهای پنهان در دل دانه قهوه را استخراج کنید و از یک فنجان قهوه خوشمزه اما ملایم لذت ببرید. برای افرادی که طعم لطیف و پیچیده را به قهوه تلخ و سنگین ترجیح می دهند، ابزار بریزی برای تهیه قهوه عربیکا پیشنهاد بسیار خوبی است. روشهای ریختن روی قهوه بیشتر بر اسیدیته قهوه تمرکز میکنند و همچنین گزینهای عالی برای قهوههای تک منشا هستند.
فرنچ پرس
اگر قهوهای سنگینتر با بدنه پر دوست دارید، بهتر است برای دم کردن قهوه عربیکا به سراغ فرنچ پرس بروید. بر خلاف ابزارهای ریخته گری که معمولا فیلتر کاغذی دارند، در فرنچ پرس یک فیلتر فلزی وجود دارد که روغن قهوه را حفظ می کند و در نتیجه یک فنجان قهوه کامل به شما می دهد. این دم کرده برای قهوه های عربیکا با اسیدیته کمتر توصیه می شود. در مجموع افرادی که اسیدی بودن قهوه را دوست ندارند و ترجیح می دهند قهوه ای با بدن پر اما طعم ملایم تری نسبت به اسپرسو داشته باشند، می توانند از فرنچ پرس استفاده کنند. توجه داشته باشید که کار با این آبجو بسیار ساده است و یک پیشنهاد عالی برای مبتدیان دنیای قهوه است.
دستگاه اسپرسوساز
فشار بالای دستگاه اسپرسوساز و زمان کوتاه استخراج باعث می شود که ویژگی های دانه های قهوه شما با شدت بیشتری استخراج شود. اگر اسپرسو به درستی استخراج شود، نتیجه یک فنجان قهوه قوی با شیرینی و اسیدیته متعادل است. اگر قهوه سنگین و قوی دوست دارید یا عادت دارید قهوه خود را با شیر بنوشید، پیشنهاد ما به شما تهیه عربیکا با اسپرسو است.
یوروپرس
با Aeropress میتوانید بر فرآیند دم کردن قهوه کنترل داشته باشید و همچنین دمآور خود را به راحتی با خود حمل کنید. با این آبجو می توانید هر جا که هستید یک فنجان قهوه قوی شبیه اسپرسو میل کنید. با این تفاوت که به دلیل فیلتر کاغذی داخل ایروپرس، قهوه شما طعم ملایم تری با هوای سبک تری نسبت به اسپرسو و فرنچ پرس خواهد داشت.
کدام ابزار دم کردن قهوه عربیکا برای شما مناسب است؟
انتخاب بهترین آبجو برای تهیه قهوه عربیکا به ترجیحات و شرایط شخصی شما بستگی دارد. اگر به تازگی وارد دنیای قهوه شده اید، شاید بهتر باشد به سراغ ابزارهایی مانند فرنچ پرس یا ایروپرس بروید که استفاده از آن ها آسان است. اگر در تهیه قهوه مشکل آزمون و خطا ندارید و همچنین قهوه سنگین و قوی دوست دارید، دستگاه اسپرسوساز انتخاب مناسبی برای شماست.
به طور کلی، شما باید آبجوی خود را به گونه ای انتخاب کنید که با ویژگی های قهوه عربیکا خریداری شده مطابقت داشته باشد. به عنوان مثال، دانه های عربیکا، که طعمی شبیه مرکبات دارند، بهتر است توسط آبجوسازی هایی مانند کومکس و V60 که بر اسیدیته تمرکز دارند، دم کنند. از طرفی پیشنهاد میشود دانههای قهوه را با طعمهای شکلاتی و آجیلی با فرنچ پرس و اسپرسو دم کنید تا باد سنگینی متناسب با این طعمها به دست آورید.
حرف پایانی
برای لذت بردن از ویژگی های پیچیده قهوه عربیکا، بهتر است از ابزار مناسب برای قهوه خود استفاده کنید. برای این منظور لازم است با ویژگی ها و مشخصات طعم قهوه عربیکا خود آشنا شده و سپس بهترین ابزار را انتخاب کنید. همچنین باید در نظر بگیرید که چه انتظار دیگری از tailware خود دارید. به عنوان مثال، اگر شدت عطر و طعم قهوه برای شما در اولویت است، به سراغ دستگاه اسپرسوساز بروید یا اگر ترجیح می دهید یک فنجان قهوه ملایم تری دریافت کنید، ابزار Pour over را انتخاب کنید. با درک انتظارات و ویژگی های دانه های قهوه خود می توانید بهترین ابزار را برای تهیه عربیکا انتخاب کنید.