بانک و بیمه

قوانین نحوه همکاری بانک‌ها با شرکت‌های تسهیلات‌یار ابلاغ شد

به گزارش افق میهن، بانک مرکزی اعلام کرد: با توجه به اینکه در سال‌های اخیر فناوری‌های نوین مالی (فین‌تک) تغییرات چشمگیری و ظهور حوزه‌های تجاری جدید در نظام پولی و بانکی کشور را به دنبال داشته است و در این میان موضوع فعالیت مجموعه ای از مشاغل و کارهای فوق با نام «دستیار تسهیلات»، فرآیند اعطای تسهیلات به ویژه تسهیلات خرد را تسهیل و تسریع می کند و به عنوان واسطه بین مؤسسه اعتباری و متقاضی تسهیلات عمل می کند.

یکی از اهداف و راهبردهای بانک مرکزی در شرایط کنونی تسهیل فرآیند و افزایش سهم واحدهای خرد است. به همین دلیل بانک مرکزی در تلاش است تا نحوه تعامل موسسات اعتباری با تسهیلات یاران را تنظیم کند. بر این اساس آیین نامه پیوست تحت عنوان «الزامات همکاری مؤسسات اعتباری با شرکت های تسهیلات یار» تدوین و در جلسه مورخ ۲۴ شهریور ماه یکهزار و چهارصد و بیست و دو کمیسیون تنظیم مقررات و نظارت بر مؤسسات اعتباری بانک مرکزی به تصویب رسید. در جلسه مورخ ۱۵ سپتامبر ۱۴۰۲ بخشنامه ۲۵۰۹۵۰/۰۲ در تاریخ ۱۳ دی در سال ۱۴۰۲ به شبکه بانکی گزارش شد.

لازم به ذکر است که برخی از مفاد کلیدی قوانین مذکور به شرح زیر است:

– همکاری موسسه اعتباری و موسسات کمکی تنها در صورت رعایت مفاد ضوابط فوق مجاز است.

– موسسه اعتباری که از طریق تسهیلات یارانه ای به مشتریان خود تسهیلات می دهد، موظف است کلیه قوانین و مقررات مربوط از جمله نرخ سود تسهیلات اعطایی شورای پول و اعتبار، سقف تسهیلات اعطایی به مشتریان، سپرده گذاری را رعایت کند. تضمین کافی و برداشت فرم یکنواخت قراردادهای ارائه تسهیلات بانکی و ثبت کلیه تسهیلات ارائه شده به مشتری از طریق تسهیلات یاار در دفاتر موسسه اعتباری.

– موسسه اعتباری نمی تواند مبلغ تسهیلات اعطایی را به حساب ذینفع واریز کند و موظف است مبلغ مذکور را مستقیماً به حساب عرضه کننده کالا و خدمات واریز کند.

– در صورت تخلف موسسه پشتیبان از قوانین و مقررات پولی و بانکی، موسسه اعتباری موظف است مراتب را به بانک مرکزی اعلام و از همکاری بیشتر با موسسه حمایتی خودداری کند.

بانک ها باید در اسرع وقت و بر اساس مفاد بخشنامه شماره ۹۶/۱۴۹۱۵۳ مورخ ۱۳۹۵/۰۵/۱۶ به کلیه واحدهای ذیربط این بانک/موسسه اعتباری غیربانکی اطلاع دهند و بر اجرای آن نظارت دقیق داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا