طلا و ارز

قیمت نان فانتزی ۵۰ درصد افزایش یافت/ سهمیه‌بندی نادرست آرد علت گرانی نان فانتزی

قیمت نان فانتزی در دو ماه گذشته به ۵ ٪ افزایش یافته است. به گفته فعالان ، دلیل اصلی ارتقاء این است که واحدهای تولید نان فانتزی بخشی از نرخ آرد نیستند. این سهمیه دروغین منجر به افزایش قیمت نان و ورشکستگی شده است.

براساس Business News ، افزایش قابل توجه قیمت نان در دو ماه گذشته دوباره بر وضعیت غیر طبیعی کلاس متمرکز شده است. در حالی که تولید کنندگان نان فانتزی افزایش هزینه ها ، سیستم تأمین آرد ، عدم پشتیبانی مؤثر و افزایش قیمت مواد اولیه را به توجیه اقتصادی در این کلاس تجربه کرده اند.

در عین حال ، موج اعتراضی در نانوایی های سنتی شکل گرفت. در ۱ ارببههته باکرها در شهرهای مختلف از جمله اصفهان ، آهواز ، بیرجاند ، کرمانشاه ، قم ، شاهین شاه و مشهاد پرسه زدند و خواستار اتحاد آنها شدند.

این اعتراضات در روزهای بعد و در ۲ نانوایان فانتزی اردیبههتهته به طول انجامید. مجموعه این تحولات نشان دهنده بحران است که اگر فوری نباشد ، می تواند منجر به رکود و بسته شدن گسترده در یکی از مهمترین حلقه های غذا شود.

بررسی بازار نان فانتزی نشان می دهد که قیمت یک بسته خرده نان در اسفند ۲ مطابق با ۴۰۰۰ تومان ، در خرداد به ۴۰۰۰ تومان رسیده است و اکنون به ۴۰۰۰ تومان افزایش یافته است.

قیمت نان فانتزی باید تا ۵ ٪ افزایش یابد

محمد جواد کارامی ، رئیس اتحادیه نان فانتزی (فله و نیمه -هاب) ، در مورد دلیل افزایش قیمت نان فانتزی در یک مصاحبه اخبار تجاری دلیل اصلی افزایش قیمت نان فانتزی رشد آرد است. با وجود افزایش قیمت نان فانتزی ۵ درصد ، این نرخ هنوز واقعی نیست. از آنجا که اگر نان فانتزی با قیمت واقعی تحویل داده شود ، قیمت ها باید تا ۵ ٪ افزایش یابد.

قیمت هر کیسه با آرد به یک میلیون و ۷۰۰۰ دلار رسید

این فعال اتحادیه گفت: “قیمت آرد سال گذشته ۴۰۰۰ تومانس بود که برای اولین بار به ۲،۰۰۰ تومانس و سپس ۱ میلیون و ۶۰۰۰ تومن در هر کیسه رسید.”

وی گفت: “در حقیقت ، قیمت نان در سال گذشته در دو مرحله افزایش یافت و با وجود دنبال کردن ، هیچ پاسخی از سوی مقامات دریافت نشد.”

رئیس انجمن نان فانتزی ، که نشانگر آرد رایگان تولید نان فانتزی است ، گفت: نیمه عقل -pasta یک آرد منطقی است ، اما آرد تولید نان فانتزی آزادانه تهیه می شود و بنابراین نان فانتزی شامل قیمت گذاری نمی شود.

فرصتی برای رقابت در بازار

کارامی تفاوت سهمیه آرد واحدهای تولید را توضیح داد: به عنوان مثال ، آرد مورد نیاز برای واحدهای نان سنتی با نرخ ۴۰۰۰ دلار در هر کیسه تحویل می شود. تفاوت میزان تخصیص سهمیه آرد بین نان سنتی و نان فانتزی باعث ایجاد اختلال در رقابت بازار شد.

وی گفت: از طرف دیگر ، آرد واحدهای تولید ماکارونی برای حدود یک میلیون تومان در هر کیسه ارائه می شود. با توجه به این شرایط ، احتمال رقابت بین این کلاس رد شد.

کار نان فانتزی از نظر اقتصادی قابل تحقق نیست

رئیس اتحادیه نان فانتزی ، که به وضعیت اتحادیه اشاره دارد ، گفت: “به دلیل شرایط ایجاد شده ، کاهش قابل توجهی در کلاس رخ داده است و فعالیت واحدهای تولید نان فانتزی از نظر اقتصادی قابل استفاده نیست.” این وضعیت فشار بیشتری به فعالان این زمینه وارد کرده است.

عواقب اختلاف نرخ آرد چیست؟

کارامی گفت نتیجه تفاوت بین نان سنتی و اتاق فانتزی: این نرخ تجارت در این منطقه را افزایش داده است. در چنین شرایطی ، آرد سهمیه به جای پخت نان به واحدهای تولید نان شیک فروخته می شود.

وی تأکید کرد که این اختلافات تأثیر منفی بر کلاس تولید نان فانتزی دارد ، اما مقامات هنوز به وضعیت فعلی توجه نمی کنند.

با ادامه بحران فعلی ، چه سناریوهایی را می توان در پاسخ به سؤال برای آینده بازار نان فانتزی ارائه داد؟ علاوه بر مشکل افزایش قیمت آرد ، واحدهای تولیدی همچنین مشکلاتی از قبیل افزایش قیمت نفت ، شکر ، بحران انرژی و غیره دارند. اگر این وضعیت ادامه یابد ، کار برای فعالان این کلاس امکان پذیر نیست.

برای خرید موتور الکتریکی تسهیلات ، لازم است

کارامی به وضعیت انرژی در واحدهای تولید نان فانتزی اشاره کرد: با توجه به این واقعیت که جریان واحدهای تولید نان غیرمعمول سه فاز است ، پیشنهاد می شود که این واحدها از یک موتور الکتریکی سه فاز استفاده کنند.

وی افزود: “یک واحد تولید نان شیک باید بیش از ۵ میلیون دلار آمریکا برای خرید یک موتور الکتریکی سه فاز هزینه کند.” با این حال ، بسیاری از واحدهای تولیدی نمی توانند موتور الکتریکی خریداری کنند. از طرف دیگر ، هیچ تسهیلات برای خرید موتور برق وجود ندارد.

راه حل اصلی این بحران چیست؟

کارامی اظهار داشت: “با توجه به این وضعیت ، قیمت آرد باید یا واحدهای تولید نان تطبیقی ​​یا فانتزی باشد.” با این تصمیمات ، این کلاس ورشکسته خواهد شد و امیدوارم که مشکلات این کلاس حل شود.

براساس این گزارش ، بحران فعلی کلاس نان فانتزی نشان دهنده شکاف و نابرابری عمیق در سیستم توزیع یارانه ها و دستورالعمل های حمایتی در بازار آرد است. در حالی که واحدهای تولید نان سنتی از سهمیه آرد یارانه ای بهره مند می شوند و این پشتیبانی نسبی برخی از هزینه های تولید این کلاس را در بر می گیرد ، واحدهای تولید نان فانتزی به دلیل تهیه آرد رایگان و مواد اولیه زیاد گران هستند.

روند فعلی می تواند باعث ضعیف تر شدن هم نان های سنتی و فانتزی شود. از آنجا که اگر نان شیک نتواند رقابت کند ، نه تنها کیفیت و تنوع محصولات کاهش می یابد ، بلکه نان سنتی به دلیل قاچاق آرد و نوسانات قیمت نیز با چالش های جدی روبرو خواهد شد.

برای جلوگیری از این بحران ، لازم است دولت سهمیه آرد نان فانتزی را به گونه ای تطبیق دهد که به جای ادامه سیاست نابرابر ، پایدار و منصفانه باشد. علاوه بر این ، پشتیبانی مالی و فنی برای کاهش هزینه های انرژی و سایر ورودی ها باید در دستور کار قرار گیرد تا نان برای مصرف کنندگان و تولید کنندگان بهبود یابد. در غیر این صورت ، ادامه این شرایط نه تنها به ضرر واحدهای تولید نان شیک بلکه برای کل صنعت نان و مصرف کنندگان نیز نیست.

برای مطالعه بیشتر ، گزارش اعتراضی را از نانوایی مشهاد به آهواز در اخبار تجاری بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا