فناوری

قیمت «پوشاک عفیفانه ارزان»؛ از ۲.۲ میلیون تا ۷.۹ میلیون تومان/ وزارت ارشاد پا در کفش تولیدکنندگان کرد؟

به گزارش میهن تجارت، بر اساس اعلام محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، توزیع «لباس عفیف» در کاشان آغاز شده و قرار است بستری دائمی برای عرضه این نوع پوشاک فراهم شود. ایجاد شده. . طبق آخرین تصمیمات تصمیم گرفته شده بزرگترین محل عرضه لباسهای عفیف نسبتا ارزان در میدان هفت باشد. تیر قرار گیرد برخی از این طرح ها در برخی فروشگاه های بزرگ محقق شده است.

صرف نظر از اینکه در حال حاضر تعریف دقیقی از لباس عفیف وجود ندارد و مشخص نیست که وزارت ارشاد با چه معیاری عفیف بودن یا نبودن لباس را تشخیص می دهد، باید گفت اگر یکی از معیارهای اصلی «لباس عفیف» باشد. به گفته مسئولان چادر به عنوان مثال بررسی میدانی میدان هفت است تیر نشان می دهد تقریباً هیچ مغازه ای در این منطقه چادر نمی فروشد و همه فروشندگان متفق القول هستند که برای خرید چادر باید به خیابان جمهوری یا خیابان شاه عبدالله مراجعه کرد. محله ای بزرگ در شهر ری.

البته با نشستن پشت میز و نگاهی به سایت های فروشگاه اینترنتی متوجه می شوید که در حال حاضر ارزان ترین چادر مشکی حدود ۴۵۰ هزار تومان و گران ترین آن بیش از دو میلیون و ۳۰۰ هزار تومان قیمت دارد.

همچنین بررسی قیمت مانتوهای مجلسی که احتمالاً از سوی مسئولان عفیف تلقی می شود، حکایت از تفاوت فاحش قیمت وزیر آموزش و پرورش با قیمت بر اساس درآمد مردم دارد. چرا که قیمت مانتوهای بلند و پوشیده در فروشندگان پوشاک خیابانی هفت تیر از ۹۰۰ هزار تومان شروع می شود و به ۴ میلیون تومان می رسد.

اگر این ارقام با حداقل حقوق مصوب کارگران در سال جاری یعنی ۷.۵ میلیون تومان محاسبه شود، کارگران برای خرید ارزان ترین چادر باید ۱۲ درصد حقوق خود را پرداخت کنند و در صورت تقاضای چادر باکیفیت تر، نیمی از آن را رها کنند. آی تی. آیا الان حقوق ماهیانه آنها با این ضوابط متر و چادر ارزان محسوب می شود؟

البته برای داشتن پوششی عفیف، استفاده از چادر کافی نیست. بر این اساس بررسی های میدانی حاکی از آن است که میدان هفت تیر شلوار کرپ مشکی ساده و بلند بین ۶۰۰ تا ۹۰۰ هزار تومان به فروش می رسد.

همچنین قیمت شال و روسری از حدود ۲۵۰ هزار تومان شروع می شود و به بیش از ۷۰۰ هزار تومان می رسد. این در حالی است که قیمت اکثر شال های زمستانی بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ هزار تومان است.

بر این اساس می توان گفت برای خرید «لباس عفیف» اعم از شلوار، مانتو بلند، روسری و چادر باید حداقل ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و حداکثر ۷ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان هزینه کرد.

بی اطلاعی فروشگاه های زنجیره ای از طرح فروش لباس های محجوب!

وزیر آموزش و پرورش آبان ماه از عرضه مستقیم کالای عفاف در ۱۲۰ فروشگاه زنجیره ای شهروند و رفاه خبر داد. با این حال، به نظر می رسد که هنوز این اتفاق نیفتاده است. تماس میهن تجارت با برخی فروشگاه های زنجیره ای نشان می دهد که اصلا از چنین طرحی اطلاعی ندارند.

بر این اساس به نظر می رسد موضوع عرضه پوشاک در فروشگاه های زنجیره ای چندان جدی نباشد; اما اکنون که تنها یک طرح با این عنوان وجود دارد، صدای اعتراض تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک به گوش می رسد.

فعالان صنفی در سال های اخیر بارها بر ممنوعیت فروش پوشاک و ظروف در فروشگاه های زنجیره ای تاکید کرده و مخالف این موضوع هستند. اکنون با توجه به رکود حاکم بر بازار در شرایط فعلی، ممکن است این مخالفت نسبت به گذشته قوی تر شود.

لباس های زمستانی روی دست مغازه داران ماند

به طور کلی در سال های اخیر تقاضا در حوزه پوشاک بسیار کاهش یافته است و تولیدکنندگان حتی در مناسبت هایی مانند عید نوروز بارها از افت تقاضا گلایه داشتند. گزارش های میدانی حاکی از آن است که زمستان امسال این وضعیت بدتر شده و بسیاری از فروشندگان به دلیل کاهش فروش، تخفیف هایی را حتی برای لباس های زمستانی که پوشاک فصل است نیز در نظر گرفته اند.

یکی از فروشندگان می گوید با توجه به فصل پاییز و زمستان بدون بارندگی، لباس های زمستانی روی دست مغازه داران و تولیدکنندگان مانده و بسیاری از تولیدکنندگان به دلیل عدم امکان ادامه تولید، محصولات خود را به حراج گذاشته اند.

اما وزارت ارشاد از یک سو به دنبال فروش برخی از لباس هایی است که عفیف معرفی می کند در فروشگاه های زنجیره ای و از سوی دیگر در اواخر سال جاری. آبان ماه اعلام کرد که این وزارتخانه باید یک درصد از بازار پوشاک پاک را در اختیار داشته باشد که بسیاری از تولیدکنندگان از آن به عنوان یک پای جدید دولتی در کفش خود تعبیر می کنند.

برای مطالعه بیشتر در این زمینه صفحه تولید و تجارت را در گزارش مهن تجارت دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا