قیمت گوشت قرمز کاهش مییابد؟
به گزارش میهن تجارت، افشین صدر دادرس مدیرعامل اتحادیه دام سبک مرکزی کشور درباره قیمت و تقاضای گوشت قرمز در روزهای پایانی سال و با توجه به همزمانی ایام نوروز و ماه مبارک رمضان اظهار داشت: با توجه به قیمت تمام شده گوشت قرمز روال گذشته در نیمه دوم سال و نزدیک به شب عید. تقاضا رو به افزایش است و امسال که ماه رمضان مصادف با نوروز است، این جریان تشدید می شود، اما از طرفی قیمت گوشت در بازار بالاست و این باعث کاهش قدرت خرید مردم شده است. بنابراین نمی توان به راحتی اعلام کرد که تقاضا در پایان سال جاری قوی خواهد بود.
وی افزود: واردات گوشت قرمز همچنان قوی است اما تولید وضعیت چندان خوبی ندارد، با این حال امیدواریم بارندگی های فعلی وضعیت مراتع را بهبود بخشد تا بره های متولد شده در اواخر زمستان و اوایل بهار رونق بگیرند. ” اما این اتفاق را نمیتوان عاملی برای کاهش قیمت گوشت قرمز دانست و تنها میتوان امیدوار بود که به تثبیت قیمتها و جلوگیری از افزایش مجدد نرخ کمک کند.
قاضی در ادامه قیمت هر کیلو گوسفند زنده را حدود ۲۳۰ هزار تومان اعلام کرد و توضیح داد: بر این اساس قیمت لاشه گوسفندان در کشتارگاه ۵۱۵ هزار تا ۵۲۰ هزار تومان است.
وی در خصوص وعده نهادهای دولتی مبنی بر کاهش قیمت ها از نیمه دوم اسفندماه گفت: از مهرماه وعده کاهش قیمت گوشت قرمز داده شد و از آن زمان اجرای این وعده تمدید شد اما در واقع آنچه دولت در مورد قیمت گوشت گفته است بر اساس حدس و گمان بوده و مبنای کارشناسی ندارد.
مدیرعامل اتحادیه دامپروری سبک مرکزی تصریح کرد: در حال حاضر حتی در دورافتاده ترین نقاط کشور قیمت گوشت قرمز کمتر از ۵۰۰ هزار تومان نیست. این در حالی است که دولت هزینه های زیادی را برای واردات گوشت قرمز و تنظیم بازار هزینه کرده است، اما با قیمت های فعلی و ضعیف شدن توان مردم برای خرید واردات، سیاستی شکست خورده بر اساس قیمت گذاری دستوری است. واردات ساده ترین راه حل برای مقابله با افزایش قیمت گوشت قرمز بود اما با این راه حل تنها چهره معضل گرانی از بین رفت.
وی در پایان گفت: با تورم بیش از ۴۴ درصدی که به گفته مرکز آمار ایران بر اقتصاد ایران حاکم است، چگونه می توان قیمت گوشت را در سال جاری به قیمت سال گذشته کاهش داد؟
منبع:
النا