اقتصاد جهان

لاگارد: تنش های تجاری می تواند مسیر تورم را تغییر دهد

کریستین لاگارد ، رئیس بانک مرکزی اروپا هشدار داد که تورم در شهوت در منطقه است و نرخ بهره در حال کاهش است ، اما هنوز هم خطر تنش های تجاری است.

وی در سخنرانی خود با پارلمان اروپا ، بر رویکرد محتاطانه و مبتنی بر داده تأکید کرد و بر لزوم ارز دیجیتال یورو برای تقویت استقلال مالی اروپا تأکید کرد.

لاگارد در ادامه توضیح داد که بیشتر شاخص ها نشان می دهد که تورم به سمت هدف بانک حرکت می کند.

وی گفت که تورم منطقه یورو در ژانویه به ۲.۵ درصد کاهش یافته است ، در مقایسه با ۵.۵ درصد در مدت مشابه سال گذشته.

با این حال ، وی تأکید کرد که بانک مرکزی اروپا همچنان مراقب است و روش خاصی را برای نرخ بهره مشخص نمی کند ، زیرا اختلالات تجاری جهانی می تواند مسیر تورم را تغییر دهد.

اظهارات لوگارد پس از آنكه بانک مرکزی اروپا نرخ بهره را در مقایسه با ژوئن ۲۰۲۴ به ۱۲۵ واحد اساسی كاهش داد و نرخ سپرده را به ۲.۷۵ درصد افزایش داد.

وی همچنین بر لزوم تسریع در توسعه یورو دیجیتال تأکید کرد و گفت که ایجاد یک سیستم پرداخت منطقه ای در اروپا باعث کاهش وابستگی به سیستم های خارجی و تقویت مقاومت مالی این بلوک می شود.

این اظهارات زمانی صورت گرفت که اقتصاد منطقه یورو در سال ۲۰۲۴ رشد کرد و تولید ناخالص داخلی با ۰.۹ درصد در سال افزایش یافت. سه ماه گذشته سال به ویژه ضعیف بود زیرا تولید صنعتی با وجود بهبود درآمد واقعی کم بود و هزینه های مصرف کنندگان همچنان کم بود.

لاگارد به فشار در صنعت پردازش اشاره کرد و گفت که بخش خدمات همچنان به حفظ وضعیت خود ادامه می دهد. وی همچنین بازار کار را پایدار توصیف کرد و افزایش درآمد واقعی و سطح اشتغال را به عنوان عوامل رانش مصرف کننده خواند. با این حال ، وی هشدار داد كه خانوارها هنوز هم تردید دارند تا هزینه های خود را افزایش دهند و سرمایه گذاری های تجاری ضعیف است.

وی تأکید کرد که کاهش هزینه های اعتباری به تدریج اوضاع را بهبود می بخشد و باید به آن دسترسی پیدا کند و دسترسی را آسان تر کند. در عین حال ، تقاضای خارجی همچنین می تواند به اقتصاد منطقه کمک کند ، اما ولتاژ تجارت جهانی می تواند چشم انداز تورمی منطقه یورو را مبهم کند.

لاگارد همچنین بر اهمیت استقلال مالی اروپا ، به ویژه در بخش پرداخت دیجیتال تأکید کرد و هشدار داد که اعتماد بیش از حد به اروپا مستعد خدمات مالی خارجی برای تحولات اقتصادی و ژئوپلیتیکی است.

وی گفت: “پرداخت ها ستون فقرات اقتصاد ما است و اروپا نباید به ارائه دهندگان خارجی وابسته باشد.”

پایان پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا