بانک و بیمه

مجازات جدید برای تبلیغات خرید و فروش غیر­قانونی ارز

به گزارش افق میهن، در سال های اخیر و با رونق شبکه های اجتماعی، شاهد خرید و فروش ارز و طلا در فضای مجازی بوده ایم. این مشکل گاهی اوقات چالش بزرگی را برای خریداران ایجاد می کند.

خرید و فروش ارز در فضای مجازی اقدامی غیرقانونی است که نمایندگان مجلس نیز برای آن مجازات هایی در نظر گرفته اند. بر اساس قانون تبلیغات، خرید و فروش غیرقانونی ارز به حبس و جزای نقدی محکوم می شود.

در روزهای داغ بازار ارز که قیمت ها تحت تاثیر اخبار به شدت دچار نوسان می شود، کانال های تلگرامی نیز سعی در ادامه این نوسانات و استفاده از سیگنال های نادرست برای افزایش بیشتر قیمت ها دارند. معمولا قیمت این کانال ها با قیمت بازار تفاوت قابل توجهی دارد.

بر اساس بند «ب» ماده ۱۱ قانون برنامه هفتم توسعه، تبلیغات خرید و فروش غیرقانونی ارز در رسانه ها و فضای مجازی حسب شرایط مشمول مجازات های درجه شش یا هفتم ماده (۱۹) است. ) قانون مجازات اسلامی.

ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی مقرر می دارد:

کلاس ۶

حبس بیش از شش ماه تا دو سال

جزای نقدی بیش از ۲۰۰.۰۰۰.۰۰۰ تا ۸۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال

سی و یک تا هفتاد و چهار ضربه شلاق بزنید

محرومیت از حقوق اجتماعی بیش از شش ماه تا پنج سال

انتشار حکم قطعی در رسانه ها

ممنوعیت یک یا چند فعالیت حرفه ای یا اجتماعی برای اشخاص حقوقی حداکثر به مدت پنج سال

ممنوعیت فراخوان عمومی افزایش سرمایه برای اشخاص حقوقی حداکثر به مدت پنج سال

ممنوعیت صدور برخی اسناد تجاری توسط اشخاص حقوقی حداکثر برای مدت پنج سال

کلاس ۷

حبس از نود و یک روز تا شش ماه

جزای نقدی بیش از ۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰ تا ۲۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال

از یازده تا سی ضربه شلاق بزنید

محرومیت از حقوق اجتماعی تا شش ماه

به گزارش تسنیم، بر اساس تبصره (۲) ماده فوق، کلیه معاملات در مرکز مبادلات ارزی و طلای ایران اعم از نقدی (اسکناس و حواله)، شمش و مسکوک طلا و فلزات گرانبها از پرداخت مالیات معاف است. .

بر اساس تبصره (۳) لایحه برنامه هفتم، مراجع قضایی موظفند در صورت مشاهده اخلال در نظام پولی کشور (اعم از ارزی و ریالی) از بانک مرکزی استعلام و نظر این موضوع را اعلام کنند. بانک در هنگام صدور تصمیم در نظر گرفته شود.

بانک مرکزی وظیفه تثبیت نرخ ارز و تورم تک رقمی، هدایت نقدینگی و اعتبارات بانکی به سمت فعالیت های مولد، تعدیل فعالیت های غیرمولد، افزایش تولید و حفظ و تقویت ارزش پول ملی را بر عهده دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا