مجوز نرخ استانی برای نان، فرصت یا تهدید؟ :: افق میهن
معاون اول رئیس جمهور در آخرین روز اردیبهشت در جلسه مقر نظارتی بازار ، وی اعلام كرد كه اختیارات قیمت نان در هر استان به فرمانداران واگذار می شود و هر استان با توجه به وضعیت و شرایط ، قیمت نان را در دوره زمانی تعیین می كند.
به گفته ناجوا نیوز ، محمد رضا آرف ، معاون اول رئیس جمهور در آخرین روز اردیبهشت در جلسه مقر نظارتی بازار ، وی اعلام كرد كه اختیارات قیمت نان در هر استان به فرمانداران واگذار می شود و هر استان قیمت انواع نان را در مدت زمان تعیین می كند ، زیرا روش فعلی توزیع نان و آرد منجر به فساد شده است. در برنامه تلویزیونی اینترنتی همشاهری با عنوان “نرخ استانی برای نان ، فرصت یا تهدید؟” این توسط کارشناسان بررسی شد. امیر کاراملو ، عضو هیئت مدیره اتحادیه نانوایی سنتی تهران ، محمد دهگان ، مدیر کل دفتر هماهنگی اقتصادی فرماندار یزد و محمد ریز خواجه ، کارآفرین صنعت نان و بنیانگذار کل نان غلات این کشور میهمان بودند.
تحویل از فرماندار به متخصص
در برنامه تلویزیونی اینترنتی همشاهری ، “میزان استانی برای نان ، فرصت یا تهدید؟” دلیل اعتراضات گسترده نانوایی ها در روزهای اخیر به دلیل قیمت گذاری نان ، مدیر کل دفتر امور اقتصادی فرماندار یزد را توضیح می دهد ، می گوید: اردیبهشت تا یک یا دو روز ، یارانه دولت روزانه به نانوایی به تأخیر افتاد. از طرف دیگر ، نانوایی ها انتظار دارند حداقل نرخ در ابتدای هر سال تعیین شود. “از طرف دیگر ، زمان تعیین نرخ های جدید توسط نانوایی ها مورد اعتراض قرار گرفت ، که این نیز اعتراض به سمت راست بود.”
محمد دهگان در مصاحبه ای درباره نرخ نان جدید و انتقال قیمت به استانها گفت: “به هر حال ، یک چیز این است که نانوایی ها را رعایت کنید به همین دلیل است که سقف باید تعیین و قیمت شود. ما از فرماندار یزد خواسته ایم تا این مقام را به متخصصان واگذار کند. اجاره ، آب و گاز ، ورودی هایی مانند نمک ، خمیر و غیره ، و به شماره پیشنهادی رسیده است.
میزان نان استانی را تا پایان تعیین کنید خرداد | هواداران و مخالفان استانی سازی نرخ نان چه می گویند؟
امیر کرملو ، عضو هیئت مدیره اتحادیه نانوایی سنتی تهران
مزایای پرداخت یارانه به مصرف کننده
مدیر کل دفتر امور اقتصادی فرماندار یزد ، با اشاره به افزایش هزینه ها و استراتژیک نان در سبد غذای خانگی ، به ویژه کم درآمد ، گفت: “مردم انتظار ندارند که شاهد ضرب نرخ نان باشند.” آنها انتظار دارند که دولت یارانه نان داشته باشد. به نظر من ، بسیاری از استانها به این نتیجه رسیده اند که یارانه باید به مصرف کننده نهایی داده شود و تمرکز نانوایی باید روی تولید نان و افزایش کیفیت نان باشد. “در این حالت ، رضایت هر دو شهروندان افزایش می یابد و ما شاهد کاهش شدید تخلفات تجاری در زمینه نان خواهیم بود.”
محمد دهگان توضیح می دهد که یکی دیگر از مزایای پرداخت یارانه های نان به سرپرستان خانواده است: “دولت یارانه های نان را مستقیماً به شهروندان ایرانی می دهد.” در حالی که در استان یزد یا برخی استان های دیگر که در آن اتباع خارجی وجود دارد ، حجم زیادی از نان با کارت های بانکی ایران از طریق سیستم نانینو خریداری می شود و در واقع برای آنها پرداخت می شود. “
میزان نان استانی را تا پایان تعیین کنید خرداد | هواداران و مخالفان استانی سازی نرخ نان چه می گویند؟
محمد رضا خواجه ، کارآفرین صنعت نان
آیا بهتر است میزان نان در تهران را تعیین کنیم؟
محمد رضا خوواجا ، یک کارآفرین در زمینه صنعت نان و اولین تولید کننده نان غلات کامل کشور ، از غلظت نرخ نان در سونده دفاع می کند و استدلال می کند که نرخ نان استان عبارتند از: “من فکر می کنم قیمت توسط فرمانداران با دید باریک اعمال می شود. بهتر است میزان نان در تهران را تعیین کنید ، که تعداد بالاتری دارد.
محمد دهگان ، مدیر کل دفتر امور اقتصادی فرماندار یزد ، اما او این عقیده را نمی پذیرد و می گوید: “نتیجه دو سال قیمت گذاری در تهران این است که ما می بینیم ؛ اعتراضات و تجمع نانوایان در مقابل فرمانداری ها به تأخیر انداختن نرخ و درصد از افزایش ، هیچ کس بهتر از ما در مورد ماجرایی است. و نظارت بر وزارتخانه های مربوطه را به طور کامل بپذیرید ، اما ما می خواهیم به کارشناسان خود احترام بگذاریم و به آن اعتماد کنیم. “
میزان نان استانی را تا پایان تعیین کنید خرداد | هواداران و مخالفان استانی سازی نرخ نان چه می گویند؟
محمد دهگان ، مدیر کل دفتر امور اقتصادی فرماندار یزد
نان محلی و قیمت گذاری استانی
به دلیل فرهنگ و قومیت هر استان ، نان های ویژه و محلی تولید می شود. آیا با اجرای برنامه انتقال نرخ نان به استانها ، تعیین نرخ نان و سهمیه در استان های مختلف تغییر خواهد کرد؟ مدیر کل دفتر امور اقتصادی فرماندار یزد گفت: “یکی از دلایلی که ما معتقدیم استانها به استانها واگذار می شوند ، تفاوت نان است.” به عنوان مثال ، در یزد ، نان سنتی ، نان تانی تانی به روش سنتی مورد استقبال قرار می گیرد. “هزینه نان تمام شده به دلیل تفاوت بین خرده فرهنگ ها بهتر خواهد بود.”
فرمانداران برای شنیدن نظر اتحادیه ها
بحث در مورد غیر قابل اعتماد برای نان و آرد مسئله دیگری است که توسط هیئت مدیره اتحادیه نانوایی سنتی تهران به نمایندگی از نانوایی ها در بحث مطرح شده است. امیر کارمالو می گوید: “آرد و نان هیچ متولی در کشور ندارند و در بعضی مواقع وی تحت نظارت جهاد کشاورزی و در یک زمان تحت وزارت کشور قرار داشت.” در یک زمان ، فرمانداری یا فرمانداران تصمیم می گیرند. در حالی که در منطقه عظیمی به نام نان ، امنیت غذایی مورد بحث قرار می گیرد. به جای اینکه به دنبال بهبود کیفیت نان باشد ، همان متولی باید نگرانی از افزایش نرخ بیمه اجتماعی ، گران بودن کارگران ، اجاره ، نرخ حامل انرژی و غیره داشته باشد. “در حالی که اتحادیه ها و راه آهن ها باید یک سری برنامه ها و دولت ها باشند ، اما نقش اتحادیه ها به هیچ وجه در نظر گرفته نمی شود.”
کارملو معتقد است که اگر از این پس واقعاً به فرمانداران اعتماد داشته باشد ، لازم است دیدگاه اتحادیه ها و اتحادیه ها را در نظر بگیریم.
وی می گوید: “نانوایی ها مدتهاست که یک جامعه قابل اعتماد بوده اند و ما دوست داریم به آن موقعیت و حرمت برگردیم.” این وضعیت قیمت گذاری فقط سودجویان را باز کرده است. “همانطور که نرخ اعلام شده و نانوایی در پشت گزارش شده است ، ذینفعان کوتاه می شوند.”
اعلام نان استانی
بحث در مورد تاریخ دقیق انتقال نرخ نان به فرمانداران ادامه دارد. محمد دهگان ، مدیر کل فرماندار امور اقتصادی یزد ، می گوید: “من نامه محرمانه آیین نامه بازار و تا پایان را خواندم خرداد برای اعلام و اعمال نرخ ، سه استان لازم است. تا پایان خرداد دولت موظف است از طریق سپه بانک جبران خسارت کند اما از ابتدا خرداد این کمک هزینه جبرانی از بین می رود و در صورت تأخیرهای استانی و تا پایان خرداد برای اعلام این نرخ ، این کار نانوایی است که به نانوایی ها پاسخ دهد. اما بیشتر استانها ، همانطور که می دانم با اعضای اتحادیه ، نرخ یک یا دو روز آینده و سرانجام آخر هفته را اعلام می کنند و با نرخ جدید وزارت کشور ، یارانه های آرد حذف می شوند. “
انتقاد از نانینو
آغاز سال با قیمت گذاری جدید همراه است. موضوعی که گاهی اوقات مردم و نانوایی ها را گیج می کند. یکی از اعضای هیئت مدیره اتحادیه نانوایی سنتی تهران معتقد است که مسئله قیمت گذاری نان باید مانند خواسته های دیگران ، مانند کرایه های تاکسی از ابتدای سال ، توسط متولی منصوب شود تا مردم و نانوایی ها مطمئن نباشند.
امیر کارملو می گوید: “نارضایتی مردم و نانوایی ها به این دلیل است که در چهار سال گذشته با اجرای پروژه نانینو ، قیمت نان واقعی نبوده است.” “جلسه هفته گذشته با وزارت امور خارجه مقامات داخلی در مورد نرخ نان و تغییرات آن تصمیم گرفتند.”
سیستم آرد و نان هوشمند ، که ما آن را نانینو می شناسیم ، توسط وزارت اقتصاد اجرا شد. کارملو می گوید: “در این پروژه ، نانوایی می تواند آرد را آزادانه و کیفی از آسیاب بخرد و نان را به مغازه خود تبدیل کند و با هزینه ، با کیفیت و عادلانه بفروشد.” قیمت نهایی توسط دولت یارانه می گیرد. “این یک طراحی خوب بود ، اما برخی از مشکلات به دلیل اجرای آن مشکل داشت.”
Karamloo در ادامه به کاستی های پروژه Nanino اشاره می کند ، که از اواخر سال ۱۴۰۰ به اجرا در آمده است ، و افزود: “این تصمیم در پشت درهای بسته گرفته شده است ؛ طرحی که در آن نظر متخصص انجام نشده است ، محکوم به شکست است. ابتدا باید به صورت رایگان و ۴۰ درصد یارانه ها به حساب کاربری نانوایی و نانوایی از این موارد ناشناخته باشد. اگر امروز سه میلیون تومانس بفروشد ، چقدر واریز می شود و هیچ پاسخی در دست نیست. “
کارملو با اشاره به وجود ۶۰۰۰ واحد نانوایی در سراسر کشور می گوید: “چرا تغییرات دستی و طعم در ۶۰۰۰ واحد نانوایی در کشور اعمال می شود.” بر اساس تصمیمات اشتباهی که این سیستم هوشمند اتخاذ کرد ، نانوایان در استان و فرمانداران صف آرایی کردند. “کارمند در آنجا به صورت دستی و با طعم ۲ کیسه یا ۲ کیسه به یارانه های خود بود.”
جای خالی نظرات متخصص
کارآفرین در زمینه صنعت نان و تولید کننده نان غلات کامل نیز در این بحث از نانینو انتقاد می کند. محمد رضا خواجه می گوید: “در این پروژه خرداد ۱۴۰۱ با ۳ ماه یارانه ۲ ٪ به تأخیر افتاد. در سال ۱۴۰۴ ، یارانه های نانوایی ما ۲۵ ٪ است. با این حال ، آرد ضعیف و قوی ، آرد گلوتن کم و گلوتن ، آرد سفید و سبوس چانه ای متفاوت دارند. “سازمان استاندارد این کشور می گوید یک کیسه ۲ کیلوگرم چانه نان ، در حالی که یارانه باید ۴۷۰ نان خرد شده باشد و اگر اینگونه نباشد ، این نانوایی به معامله غیرمعمول متهم خواهد شد.”
محمد رضا خواجه ادامه می دهد: “اشتباهات محاسباتی نانینو باعث شد بسیاری از نانوایی ها در این کشور آسیب ببینند ، ورشکستگی و بسته شود. دلیل ناکارآمدی طراحی نانینو این بود که وی تحت آن نبوده است.” هیچ طرحی بدون رضایت ذینفعان خود موفق نخواهد شد. “
راه حلی برای رضایت نانوایی و مردم
چگونه می توان شکاف و موضوعاتی که تاکنون وجود داشته است شکاف سیستم نانینو داشته باشد؟ امیر کارملو ، عضو هیئت مدیره نانوایی سنتی تهران ، این مسئله را دنبال می کند و می گوید: “از آنجا که برنامه هوشمند نه به نجات و نجات آرد و نه کیفیت نان کمک کرده است و نارضایتی مردم از کیفیت نان ، ما از مقامات می خواهیم که به قانون برگردند و قانون را تصویب کنند.”
امیر کاراملو در ادامه می گوید که تنها راه حل رضایت از نانوایی ها و مردم این است که به قانون مراجعه کنند و به دستورالعمل های اخیر رهبری عمل کنند و ادامه می دهند: “ما هیچ قانون قانونی نداریم اما در عمل یک مشکل داریم. نانوایی او می خواهد ، قطعاً بهتر است که اکنون پنج سال است که یارانه های نان به شهروند می پردازیم تا رقابتی و کیفیت کیفیت نان باشد. “