ارزهای دیجیتال

محدودیت منابع آبی یزد، آینده استان را نامطمئن کرده است/ چاره‌ای غیر از انتقال جمعیت از فلات مرکزی به سواحل نیست

یزد استان با منابع آب و قدرت زیست محیطی است. اکنون این استان برای تحویل آب مورد نیاز در بخش های مختلف به نردبان های زیرزمینی زیرزمینی خود وابسته است. اکنون میزان برداشت آب از این منابع به ۲ ٪ رسیده است. Mohsen Mousavi ، متخصص نصب آب ، اخبار تجاری را توضیح می دهد که این روند امکان پذیر نیست و به دلیل محدودیت منابع آب ، صنعت ، کشاورزی و بار جمعیت در استان ، باید محدود باشد.

یزد یکی از استانهای درگیر در بحران آب در فلات مرکزی ایران است. به طوری که نیاز آب استان به شدت به برنامه های انتقال از مناطق دیگر و مدیران زیرزمینی زیرزمینی در استان بستگی دارد. محدودیت منابع آب یزد به سطحی رسیده است که در سالهای آینده هشدار داده شده است.

در چنین شرایطی ، جواد مهژوبی ، مدیر منطقه ای مدیریت آب یزد ، گفت که میزان برداشت آب از مدیران زیرزمینی زیرزمینی استان به ۵ ٪ رسیده است. در حالی که استانداردهای جهانی نرخ برداشت مجاز ۲ تا ۵ درصد را در نظر می گیرد.

به گفته وی ، کل مصرف آب در استان یزد ۵ میلیون متر مکعب با ۵ میلیون متر مکعب در بخش کشاورزی توسط هادی های زیرزمینی زیرزمینی است. بخش “آشامیدنی و بهداشت” و “صنعت” همچنین ۸۰ و ۵ میلیون متر مکعب آب را از این مدل از منابع آب یزد خارج می کند.

وی با توجه به روند نزولی بارش و کمبود آب ، وی بر لزوم کاهش برداشت از مدیران زیرزمینی زیرزمینی و تغییر الگوی کشت در استان تأکید کرد.

در این میان ، Mohsen Mousavi ، متخصص نصب آب اخبار تجاری او می گوید ادامه چنین فرآیندی امکان پذیر نیست و به دلیل محدود کردن منابع آب ، صنایع ، کشاورزی و آلودگی جمعیت در استان ، باید محدود باشد.

متن کامل این مکالمه را در زیر خواهید خواند.

منابع آب یزد نیز بخشی از محیط و نسل های آینده است

*برداشت مدیران آب زیرزمینی یزد -unterirdian به سطح نگرانی رسیده است. مقامات محلی ۱۶۰ ٪ را نشان می دهند. وضعیت اینجا چگونه بود؟

منابع آب به طور کلی به دو نوع سطح و سطوح و همچنین بخش های تجدید پذیر و تجدید پذیر تقسیم می شوند. هر ساله با شروع بخشی از بارندگی یا زهکشی ، منابع برای منابع آب تجدید پذیر روی رودخانه ها منتقل می شود. در عین حال ، از تمام این منابع نباید برای نوشیدن ، کشاورزی و استفاده از صنعت استفاده شود. زیرا بین ۲۰ تا ۵ درصد از این منابع نسبت محیط و اکوسیستم ها هستند. از طرف دیگر ، حجم بارش نیز به زمین نفوذ می کند و منابع آب زیرزمینی تجدید پذیر را تشکیل می دهد. این منابع را نباید به طور کامل برداشت کرد و درصدی از آنها برای سالها خشکسالی سنگین مورد نیاز است. در این میان ، برخی از منابع آب زیرزمینی تجدید پذیر یا فسیلی هستند و متعلق به نسل های آینده هستند. در نتیجه ، باید احتیاط و محدودیت تصمیم گرفت. متأسفانه ، این نقاط با منابع آب یزد و بسیاری از مناطق دیگر کشور پرتاب نشده است. به این ترتیب که ذینفعان و کاربران انواع منابع سطحی ، زیرزمینی ، تجدید پذیر و تجدید شده برداشت غیر ضروری داشتند. این رفتار اشتباه بود و ادامه داشت.

آینده نامشخص و پدیده کاهش نتیجه استفاده غیر ضروری از منابع آب است

*برداشت بیش از حد منابع آب یزد ممکن است امروز برای مردم این استان ضروری به نظر برسد. اما عواقب شما برای شما چیست؟

ادامه چنین اشتباهی آینده ای تاریک و نامشخص را برای حال و نسل های فردا ایجاد کرده است. منابع آب یزد نه تنها امروزه ، در حالی که سوء تفاهم از این منابع نه تنها منجر به آب به کودکان امروز می شود. از طرف دیگر ، بخشی از پیامدهای موضوع هنوز قابل مشاهده است. از جمله استفاده غیر ضروری از منابع آب زیرزمینی. این پدیده هم زیرساخت ها و هم به بناهای تاریخی آسیب می رساند.

توسعه صنعت و کشاورزی در کمبود منابع آب یزد مؤثر بود

*یزد به طور کلی فقط منابع آب محدود دارد و در عین حال بسیاری از صنایع در سالهای اخیر در استان تشکیل شده اند. در عین حال ، مقامات محلی بر نقش کشاورزی در وضعیت فعلی استان تأکید می کنند. در مقابل ، برخی از متخصصان اطراف بر این باورند که نقش این منطقه در بحران آب در ایران تأکید می شود تا تضاد صنعت باریک را نشان دهد. به نظر شما چه نقشی در شکل گیری وضعیت فعلی یزد نقش بیشتری داشته است؟

از نظر تاریخی ، یزد در رابطه با منابع آب یک استان فقیر بود و توسعه بخش های کشاورزی و صنعتی در استان بدون در نظر گرفتن آماده سازی زمین انجام شد. در این میان ، بسیاری از صنایع آب از جمله سرامیک و فولاد در یزد تشکیل شدند. علاوه بر نیاز قابل توجهی که چنین واحدهای صنعتی دارای آب هستند ، آنها همچنین فرصت های شغلی زیادی را ارائه می دهند. نتیجه جذابیت مردم محلی نبود و جمعیت را در استان بارگذاری کرد. البته این شرایط فشار زیادی به منابع آب یزد وارد می کند. بخش کشاورزی همچنین با کشت گیاهان آبزی این فشار را به وجود آورد. با این حال ، یزد یک استان تاریخی و سنتی با پتانسیل محدود زیست محیطی است و توانایی پوشش نیاز جمعیت فعلی را ندارد. بر این اساس ، روش توسعه صنعتی و کشاورزی در استان اساساً اشتباه بوده و نباید ادامه یابد. یزد حتی در گلخانه ها قادر به بارگذاری استرس صنعتی و کشاورزی بیشتر نیست.

بررسی در برنامه های توسعه کشور و انتقال جمعیت به ساحل جنوبی ضروری است

*چگونه می توان شرایط اقتصادی و اجتماعی مناطق مختلف را علاوه بر YAZD در استان های دیگر منطقی منطقی کرد؟

به طور کلی ، تغییرات آب و هوایی در ایران به دلیل کاهش بارش و افزایش دمای هوا یک مشکل جدی است. مقامات ملی و محلی باید به سرعت برنامه های توسعه را با توجه به این شرایط تجدید نظر کنند. برنامه توسعه هفتم همچنین تصریح کرده است که صنعت آب و درصدی از جمعیت کشور باید به تدریج از فلات مرکزی به سواحل کشور منتقل شوند. در همین زمان ، با وجود آغاز سال دوم برنامه ، انتقال جمعیت هنوز تدوین نشده است. در حالی که محدودیت های یزد در منابع آب و برخی از استانهای دیگر فلات مرکزی به چنان مقیاس رسیده است که باید در اسرع وقت از طریق حجم فعالیتهای کشاورزی و صنعتی آنها تجدید نظر شود.

اقتصاد یزد باید مبتنی بر گردشگری باشد. نه صنعت و کشاورزی

بدون تعریف معیشت جایگزین ، متخصصان نمی توانند محدود به فعالیت های آب در فلات مرکزی ایران شوند.

بله ، اقتصاد شهرهایی مانند یزد و اصفهان باید مبتنی بر گردشگری و تعریف ارزش برای تاریخ تاریخی و سنتی آنها باشد. گسترش صنعت و کشاورزی نیست. متأسفانه ، برنامه ریزان این کشور در گذشته از این مشکلات مراقبت نکرده اند و برنامه ریزی به طور مستقل از اسناد مقدماتی مناسب سرزمینی انجام شده است. در حقیقت ، سازندگان تصمیم گیری به آینده و توانایی اکولوژیکی آنها در استرس جمعیتی و صنعتی استانهای مختلف توجه نکرده اند. این روش باید تغییر یابد و برنامه ها با محدودیت های زیست محیطی ، از جمله در زمینه منابع آب مطابقت داشته باشد. این امر در مورد یزد نیز مهم است و صرف نظر از اینكه شهرهای استان از جمله یزد و اردكان به پایداری در حوزه محیط زیست نرسند. پایداری به معنای ایجاد وضعیت بدون آلودگی هوا و محدود کردن منابع آب است. به طوری که اکوسیستم بتواند نیازهای ساکنان خود را برآورده کند. به عنوان مثال ، در حالی که مردم در یزد امید کمی به آینده خود در استان ندارند ، نیازهای آب آنها به پروژه های انتقال آب بستگی دارد. برخی از شهرهای استان نیز در زمینه آلودگی هوا یک چالش جدی دارند.

انتقال آب مشکل محدودیت منابع آب یزد را حل نمی کند

*همچنین مشکلی وجود دارد که مردم یزد تقاضای جدی در زمینه انتقال آب دارند. البته این نگرانی می تواند هنگام طراحی چنین تقاضا و کاهش میزان بارش و خشکسالی در استان مؤثر باشد. چگونه می توان افکار عمومی استان را متقاعد کرد که چنین پروژه هایی نه به نفع شما و نه در استان های دیگر هستند؟

اکنون انتقال آب به یزد از منابع مختلف یا در دستور کار است. یک مورد به زاندئرود اشاره دارد ، اما رودخانه اکنون بیماری دارد که نیاز به درمان دارد. در نتیجه انتقال آب از زاندئروود به یزد ، از ابتدا اشتباه بود. دومین مسیر برای غلبه بر منابع آب یزد ، انتقال آب از سد به نام خاورس در چاهرماهل و بختیاری است. این طرح مشکلاتی دارد و هنوز اجرا نشده است. با این حال ، مسیر سوم انتقال آب از گلف فارسی است. این طرح به منابع مالی گسترده ای نیاز دارد. از آنجا که هزینه های هر متر مکعب آب به ۴۰۰ تا ۵۰۰۰۰۰ توماس می رسد. مردم قادر به پرداخت چنین هزینه ای برای استفاده از خانه ها و کشاورزی نیستند. دولت همچنین باید بودجه مورد نیاز در محاسبات بودجه سالانه را تعریف کند ، که این کار آسانی نیست. حتی برخی از صنایع گفتند که آنها نمی توانند چنین هزینه ای بپردازند. دولت باید این حقایق افکار عمومی را توضیح دهد و جامعه را متقاعد کند.

جمعیت فلات مرکزی ایران باید بداند که هیچ راه دیگری جز انتقال جمعیت وجود ندارد

*البته ، همانطور که اشاره کردید ، فقط مربوط به یزد نیست.

بله ، مردم باید بدانند که یزد و بسیاری از شهرهای موجود در فلات مرکزی مناطق محدودی از منابع آب هستند و هیچ یک از آنها به آب انتقالی از استان های دیگر وابسته نیستند. در عین حال ، هیچ اقدامی مؤثر برای متقاعد کردن افکار عمومی در این استان ها وجود ندارد. در مقابل ، املاک مسکونی و مسکن و بارهای جمعیتی در منطقه گذشته است. دولت باید به مردم اطلاع دهد که چاره ای جز پخش بخشی از جمعیت یزد ، اصفهان ، قم ، تهران و مشهاد و برخی استانهای دیگر فلات مرکزی به سواحل جنوبی کشور وجود ندارد. از طرف دیگر ، دولت باید پس از ساخت این انتقال ، از جمله ساخت شهرهای مدرن و ایجاد آپارتمان ها و مشاغل در ساحل ، مجریه را تدوین و تصویب کند. اگر این مشکلات مشاهده نشود ، چالش های موجود در منابع آب یزد و سایر استان های فلات مرکزی ادامه خواهد یافت.

برای کسب اطلاعات بیشتر ، بررسی چهار گزارش بین المللی بین مدت هیچ توجیهی زیست محیطی و اقتصادی ، ادامه توسعه نامتوازن صنعتی و معدنی YAZD و حجم انتقال آب گلف فارسی به YAZD ، که در آن شهرها باعث افزایش بار جمعیت نمی شوند؟ پیشنهاد شده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا