محققان: استفاده از موبایل توسط کودکان زیر ۱۳ سال میتواند به افکار خودکشی منجر شود
محققان دریافتند که دادن تلفن هوشمند به کودکان قبل از ۵ سالگی مستقیماً با افزایش شدید مشکلات سلامت روان در دوران نوجوانی ، از جمله افکار خودکشی و پرخاشگری مرتبط است. این مطالعه که توسط بیش از ۶۰۰۰ نفر در سراسر جهان انجام شده است ، خواستار سیاست گذاران فوری برای محافظت از سلامت روانی نسل های آینده شده است.
سن استفاده از اولین تلفن هوشمند در سراسر جهان رو به کاهش است و اکنون مطالعه جدید سازمان آزمایشگاه های غیرانتفاعی ایالات متحده خطر جدی را به وجود آورده است. این مطالعه به بررسی وضعیت سلامت روان جوانان از ۵ تا ۵ سال بر اساس سن اولین تلفن هوشمند آنها می پردازد. محققان می گویند هرچه سن اولین گوشی اول باشد ، بدتر از آن ، سلامت روان بدتر می شود.
ارتباطات همراه و فکر خودکشی در کودکان زیر ۵ سال
محققان می گویند جوانانی که قبل از ۵ سالگی تلفن داشتند ، علائم قابل توجهی مانند افکار خودکشی ، پرخاشگری ، واقعیت ، توهم و ضعف در تنظیم احساسات را گزارش کردند.
این مطالعه ، با استفاده از شاخص “علاقه به سلامت روان” (MHQ) ، نشان داد که نمره سلامت روان به طور متوسط ۲ (برای کسانی که در سن ۶ سالگی بودند) به تعداد فاجعه بار (برای کسانی که در سن ۵ سالگی هستند) کاهش می یابد.
این اثرات در دختران شدیدتر بود. درصد دختران طبقه بندی شده در “پریشانی یا درگیر” به ۴.۹ درصد افزایش یافته است ، در مقایسه با ۵ ٪ برای پسران. این الگوی در تمام مناطق جغرافیایی ثابت بود و فرهنگ های مورد مطالعه را مطالعه می کرد.
چرا سن جوانی آسیب پذیرتر است؟
دکتر تارا تیاگاراجان ، متخصص مغز و اعصاب و سرپرست گفت: “در ابتدا من از شدت نتایج شگفت زده شدم ، اما منطقی است که ذهن در حال رشد به دلیل آسیب پذیری و عدم تجربه بیشتر تحت تأثیر محیط آنلاین باشد.” این مطالعه چهار عامل اصلی را توضیح داده است که این ارتباط منفی را توضیح می دهد:
- دسترسی زودهنگام به شبکه های اجتماعی (حدود ۲ ٪): این بزرگترین عامل است. الگوریتم های هوش مصنوعی می توانند محتوای مضر را تقویت کرده و مقایسه اجتماعی را تشدید کنند.
- روابط خانوادگی ضعیف (۲ ٪)
- اختلال در خواب (۲ ٪)
- حمله سایبری یا حمله سایبری حدود ۲ ٪
محققان این مطالعه با تأکید بر اینکه “مقیاس آسیب بالقوه بیش از آن نادیده گرفته می شود” خواستار رویکردی پیشگیرانه و فوری از سوی سیاست گذاران بودند. آنها چند عمل مهم را ارائه می دهند:
- آموزش اجباری سواد دیجیتال و سلامت روان.
- اجرای دقیق قوانین حداقل سنی در شبکه های اجتماعی و پاسخگویی به شرکت های فناوری.
- دسترسی به سیستم عامل های شبکه های اجتماعی را محدود کنید.
- افکار متحرک و خودکشی در کودکان زیر ۵ سال
دکتر تیاگاراجان این رویکرد را با قوانین مربوط به مصرف الکل توسط خردسالان مقایسه می کند و آن را یک اراده جدی سیاسی و اجتماعی می داند. البته این نگرانی ها در حال حاضر منجر به اقدامات در سراسر جهان شده است. کشورهایی مانند فرانسه ، هلند ، ایتالیا و نیوزیلند استفاده از تلفن همراه را در مدارس ممنوع اعلام کرده اند و یا در ایالات متحده مانند نیویورک نیز به این روند پیوسته اند.
یافته های این مطالعه در مجله توسعه و توانایی های انسانی منتشر شده است.
منبع: دیجیاتو