ترندهای روز

محققان: مصرف زیاد روغن‌های گیاهی سالم نیز می‌تواند باعث اضافه وزن شود

افق میهن پایگاه داده اخبار تحلیلی (ofoghmihan.ir):

محققان “اسید اولئیک” (“اسید چرب” خوب موجود در روغن زیتون و سایر روغنهای گیاهی) را می توانند بدن را مجبور به تولید سلولهای چربی جدید در صورت استفاده کنند. به طور کلی ، محققان می گویند حتی سالم ترین غذاها وقتی از اعتدال خارج می شود می تواند باعث اضافه وزن شود.

اسید اولئیک اسید چرب اشباع نشده است و یکی از مؤلفه های اصلی رژیم مدیترانه ای است که همیشه برای سلامت قلب و کاهش کلسترول استفاده می شود. اکنون ، به گفته نیوتنتلیس ، محققان دانشگاه های اوکلاهما ، ییل و نیویورک کشف مهمی را انجام داده اند که می تواند دیدگاه ما در مورد چنین چربی های سالم را تغییر دهد. تحقیقات آنها نشان می دهد که اسید اولئیک ، اگر بیش از حد استفاده شود ، یک مسیر بیولوژیکی در بدن را فعال می کند که منجر به تولید سلولهای چربی جدید می شود (فرایندی به نام چربی).

البته ، ما باید به نکته مهم توجه کنیم. اولئیک اسید ، چربی غالب در روغن زیتون ، کلزا ، آفتابگردان ، آووکادو و بسیاری از چربی های حیوانات ، هنوز هم در یک رژیم غذایی متعادل مانند رژیم غذایی مدیترانه ای از مزایای سلامتی اثبات شده زیادی برخوردار است.

روغن های گیاهی سالم چگونه اضافه وزن می کنند؟

پیش از این تصور می شد که افزایش وزن به دلیل مصرف زیاد این روغنها به دلیل کالری زیاد آنها بوده است. اما این مطالعه نشان داد که بیش از حد مصرف اسید اولئیک ۲ پروتئین کلیدی (افزایش پروتئین Akt2 و سرکوب پروتئین LXR) را تحت تأثیر قرار می دهد ، سیستم تنظیم چربی بدن را منحرف می کند و سلولهای پیشانی چربی (APC) را تبدیل می کند ، حتی اگر آنها به آنها احتیاج نداشته باشند و آن را به سلول های چربی کامل تبدیل کنند.

مایکل رودولف ، محقق ارشد این مطالعه ، این روند را به ارتش تشبیه می کند: “مصرف بیش از حد اسید اولئیک ابتدا تعداد سربازان سلول چربی را افزایش می دهد و ظرفیت بدن را برای ذخیره مواد مغذی افزایش می دهد ، اما در دراز مدت ، اگر مواد مغذی ورودی رخ دهد ، از ظرفیت ارتش فراتر می رود.” این مهم است زیرا سلولهای چربی پس از تشکیل حتی وزن کم نمی کنند ، بلکه فقط کوچک می شوند و “حافظه اپیکوژنیک” دارند تا وزن آن آسان تر شود.

این مطالعه بر روی موشهایی که رژیم های غذایی مختلف و سلولهای پیشرو چربی انسان در محیط آزمایشگاهی تغذیه می شوند ، انجام شد. محققان ، با این حال ، اصرار دارند که این مطالعه محدودیت هایی دارد. از جمله این امر در محیط آزمایشگاهی انجام شده است و اثرات طولانی مدت آن بر قند خون ، انسولین یا التهاب در بدن انسان مورد بررسی قرار نگرفته است. همچنین مشخص نیست که آیا افزایش تعداد سلولهای چربی به خودی خود عامل مستقیمی در چاقی است یا خیر.

یافته های این مطالعه در ژورنال Cell Reports منتشر شده است.

منبع: دیجیاتو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا