ترندهای روز

محققان: مصرف زیاد نوشابه می‌تواند ریسک ابتلا به سرطان دهان را تا ۵ برابر افزایش دهد

افق میهن پایگاه داده اخبار تحلیلی (ofoghmihan.ir):

در یک مطالعه جدید ، محققان دریافتند که کسانی که یک قوطی قند حاوی قوطی قوطی قند روزانه مصرف می کنند ، تقریباً پنج برابر بیشتر از کسانی که کمتر از این نوشیدنی ها می خورند ، دارند.

محققان دانشگاه واشنگتن ، با بررسی داده های بیش از ۱۶۰،۰۰۰ زن ، دریافتند که افرادی که به طور مکرر نوشیدنی های شیرین مصرف می کنند ، حدود ۵ برابر بیشتر از افرادی که کمتر از یک نوشیدنی در ماه می نوشند ، بیشتر از ۵ برابر بیشتر از یک نوشیدنی شفاهی (OCC) ایجاد می کنند. البته این رقم در افراد سیگاری و کسانی که الکل مصرف می کنند به ۵.۴۶ برابر افزایش می یابد.

با مصرف نوشیدنی های شیرین خطر ابتلا به سرطان دهان را افزایش می دهد

در مطالعه حاضر ، محققان داده های ۱۶۲،۶۰۲ زن را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. البته آنها نتوانستند میزان نوشیدنی های شکر را که زنان مصرف می کردند اندازه گیری کنند و طبق نظرسنجی که هر ۴ سال یکبار برگزار می شود ، نوشیدنی های آنها مشخص می شد. محققان دریافتند که شیوع OCC در افراد غیرقانونی طی سه دهه گذشته ، به ویژه در بین زنان سفید پوست در سراسر جهان افزایش یافته است.

محققان میزان مصرف نوشیدنی ها را با هرگونه تشخیص سرطان دهان و دندان مقایسه کردند و ۱۲۴ مورد را در طول دوره مطالعه ۳۰ ساله ثبت کردند. تجزیه و تحلیل آنها نشان داد که زنانی که روزانه یک یا چند نوشیدنی شیرین مصرف می کنند ، ۴.۸۷ برابر بیشتر از زنانی که کمتر از یک نوشیدنی در ماه می نوشند ، به سرطان دهان مبتلا می شوند.

این افزایش خطر ابتلا به سرطان حتی در زنانی که به طور مرتب سیگار نمی کشیدند یا الکل نمی نوشیدند یافت شد. سیگار کشیدن و الکل عوامل مهمی در سرطان دهان و دندان است. به طور کلی ، حدود ۲۰،۰۰۰ زن در این مطالعه گزارش دادند که روزانه بیش از یک نوشیدنی شیرین می نوشند.

البته یکی از محدودیت های مطالعه حاضر این بود که همه شرکت کنندگان زن بودند و نتایج ممکن است برای مردان تعمیم نشود.

محققان می گویند دقیقاً مشخص نیست که چگونه این نوشیدنی ها می توانند باعث سرطان دهان و دندان شوند و نیاز به تحقیقات بیشتر دارند. با این حال ، وجود شربت ذرت فروکتوز بالا در نوشیدنی های مرتبط با بیماری لثه می تواند یکی از توضیحات احتمالی باشد. محققان می گویند که این شربت به همراه سایر قندها می تواند تجمع باکتری های مفید در دهان را مختل کرده و باعث التهاب در سلول ها و در نهایت سرطان شود.

یافته های این مطالعه در مجله Jama Otolaryngology -head & Neck جراحی منتشر شده است.

منبع: دیجیاتو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا