محققان نشان دادند: هوش مصنوعی میتواند شخصیت افراد را تقلید کند
یک تحقیق جدید نشان داده است که یک مصاحبه ۲ ساعته با هوش مصنوعی برای تقلید از شخصیت افراد و شناخت علایق و ارزش های آنها کافی است.
بر اساس مقاله جدیدی که توسط محققان دانشگاه استنفورد و بخش DeepMind گوگل منتشر شده است، یک مدل هوش مصنوعی می تواند شخصیت افراد را تنها در ۲ ساعت مدل سازی و تقلید کند. در مدت مذکور اطلاعات مختلفی از فرد خواسته می شود که شامل خاطرات، افکار و نظرات پیرامون موضوعات مختلف می باشد. برای چنین مدلی، هوش مصنوعی تقلیدی به نظر نام مناسبی است که در مقابل هوش مصنوعی مولد قرار می گیرد.
هزار نفر با سن، جنس، نژاد، سطح تحصیلات و سوگیری سیاسی مختلف در تحقیقات اخیر انجام شده توسط یکی از دانشجویان دکترای دانشگاه استنفورد. به هر فرد ۱۰۰ دلار برای مصاحبه با هوش مصنوعی پرداخت شد و مدلی از شخصیت آنها ساخته شد. در ادامه یک سری سوالات و نظرسنجی برای سنجش هماهنگی مدل مجازی و شخصیت واقعی فرد انجام شد. نتایج نشان می دهد که هوش مصنوعی به طور متوسط توانسته است تا ۸۵ درصد از افق میهن های افراد را به درستی پیش بینی کند.
در این مقاله از عبارت «عوامل شبیهسازی» برای شخصیتهای مجازی تقلیدی استفاده میشود و میتوان از آنها برای تسهیل اموری مانند مطالعات و تحقیقات اجتماعی که استفاده از افراد واقعی غیراخلاقی، پرهزینه یا غیرعملی است، استفاده کرد. البته این مدلهای هوش مصنوعی کمی با ابزارهای رایج فعلی متفاوت هستند. زیرا هدف از ایجاد آنها آسان کردن کارها و انجام سریعتر آنها برای کاربران نیست. چنین مدل هایی به منظور یادگیری الگوهای شخصیتی و تقلید از آنها ایجاد خواهند شد که احتمالا در آینده ای نزدیک می توان از آنها برای پیش بینی رفتار کاربران در شبکه های اجتماعی استفاده کرد.
آیا هوش مصنوعی تقلیدی می تواند خطرناک باشد؟
بی شک ساختن نسخه تقلیدی از شخصیت افراد می تواند نگرانی های بسیاری ایجاد کند; به خصوص اگر کپی های مجازی بدون رضایت افراد و از داده های آنها ساخته شده باشد. چنین ابزارهایی می توانند راه را برای تولید محتوای جعلی و عمیق با شباهت بسیار نزدیک به نسخه های واقعی هموار کنند و موجی از اطلاعات و اخبار جعلی را در رسانه ها منتشر کنند. ناگفته نماند که تست هایی که برای بررسی شباهت هوش مصنوعی با شخصیت واقعی افراد استفاده می شود چندان پیچیده نیست و نمونه های رایج و ساده ای در علوم اجتماعی به شمار می رود. در نتیجه در حال حاضر جای نگرانی نیست.
منبع: دیجیاتو