محققان: یک جهش ژنتیکی نادر به افراد کمک میکند با ۴ ساعت خواب شبانه سرحال باشند
در یک مطالعه جدید ، محققان جهش ژنتیکی نادر به نام SIK3-N783Y را شناسایی کرده اند که به برخی از افراد اجازه می دهد تا فقط ۴ تا ۶ ساعت از روز خود را بدون احساس خستگی به خوبی بخوابند.
براساس مطالعه محققان دانشگاه کالیفرنیا ، که در مجله PNAS منتشر شده است ، جهش ژنتیکی SIK3-N783Y یکی از عواملی است که محققان به یک الگوی خواب کوتاه تر نسبت داده اند. با بررسی این جهش در موش ها ، آنها دریافتند که موشهایی که این تغییر نادر را دارند ، کمتر احتمال خواب دارند و هنوز هم عملکرد خوبی دارند.
طبق نتایج این مطالعه ، موش هایی با این جهش حدود ۳۱ دقیقه کمتر از موش های معمولی هستند و پس از یک دوره محرومیت ، اختلاف به ۵۴ دقیقه می رسد.
پیش از این ، ۴ ژن و ۵ جهش مختلف مرتبط با خواب کوتاه مشخص شده بود. اما جهش SIK3-N783Y بر روی ژن پنجم به نام SIK3 تأثیر می گذارد ، که قبلاً شواهدی از رابطه آن با خواب آلودگی داشته است.
به گفته دانشمندان ، افرادی که این ویژگی ژنتیکی نادر را دارند ، بین ۴ تا ۶ ساعت بدون خواب کوتاه تر احساس خستگی نمی کنند ، اما طبق یافته های محققان ، خواب می تواند احساس ناخوشایند کند.
در مکالمه با طبیعت ، یینگ-هوی فو ، یک متخصص علوم اعصاب و ژنتیک و نویسندگان این مقاله می گوید:
“بدن ما حتی در هنگام خواب فعالیتهای مهمی مانند سم زدایی و ترمیم سلولی را انجام می دهد ، اما در این افراد ، بدن به نوعی توانایی انجام این کارها را با عملکرد بیشتر دارد.”
محققان امیدوارند که با درک بهتر ژنتیک خواب کوتاه ، به طور طبیعی می توانند راه حل های جدیدی را برای درمان اختلالات ارائه دهند ، در عین حال باعث بهبود کارآیی همه افراد نیز می شوند.
از احساس خستگی و کاهش تمرکز تا افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی ، بی خوابی می تواند عواقب زیادی برای سلامت بدن و ذهن به همراه داشته باشد. بدن باید با افزایش سن تغییر کند ، اما بیشتر بزرگسالان برای عملکرد خوب به حدود ۷ تا ۹ ساعت شب نیاز دارند. به نظر می رسد افرادی که دارای خواص ژنتیکی “خواب کوتاه کوتاه” هستند با خواب کمتری عملکرد خوبی دارند.
منبع: دیجیاتو