مذاکرات ایران و اروپا؛ چرا احتمال دستیابی به توافق در دوران پساجنگ افزایش یافته است؟
بازار ؛ گروه بین المللیپاسخ: می توان گفت که مشکل سرمایه گذاری برای جلوگیری از کاهش ارزش پول به یکی از نگرانی های ایرانیان در چهار سال گذشته تبدیل شده است. اما در چند ماه گذشته پس از ظهور دونالد ترامپ در ایالات متحده و تشکیل اولین رویارویی رسمی و مستقیم ایران بین ایران و رژیم صهیونیستی ، این نگرانی را برای شهروندان ما دو برابر کرده است.
اگرچه هر دو طرف برای دستیابی به یک پیروزی تا حد زیادی بدبین هستند ، اما باید در نظر گرفت که با توجه به موقعیت دو طرف و تلاش برای دستیابی به توافق به عنوان بهترین جایگزین برای رویارویی نظامی ، هنوز امکان خروجی از انتظار ما وجود دارد.
از طرف دیگر ، بی اعتمادی به وعده های بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی مجبور است روند تورم ناپیوسته را متوقف کند که ایرانیان را وادار کرد تا به بازارهایی مانند ارز ، طلا ، ارزهای دیجیتال و حتی نقره تغییر دهند. دارایی که به نوسان قیمت دلار بستگی دارد و می تواند به عنوان برنده عمل کند.
افزایش احتمالی نوسانات ارزی پس از مذاکرات ایران و ترویکا
دیپلمات های ایران و اروپایی اولین دور بحث های مستقیم بین ایران و تروای اروپایی را برای روز جمعه در استانبول این هفته اعلام کردند. اگرچه هر دو طرف برای دستیابی به یک پیروزی بیشتر بدبین هستند – این پیروزی را باید در نظر گرفت که با توجه به موقعیت دو طرف و تلاش برای دستیابی به توافق به عنوان بهترین جایگزین برای رویارویی نظامی ، اما هنوز هم انتظار نمی رود.
بر این اساس و با غیرقابل پیش بینی بودن نتایج مذاکرات ایران -اروپا ، می توانیم دو سناریو کلی را تصور کنیم: اول ، مذاکراتی مانند مذاکرات ایالات متحده -U -US پیشرفت می کند و در این روند پیشرفت قابل توجهی و ملموس نیست. در این حالت ، ورود شوک کوتاه مدت به بازار ارز وجود دارد که می تواند قیمت ارز را در بازار تهران افزایش دهد. با این حال ، سناریوی دوم این است که دو طرف برای دستیابی به توافق با مذاکرات تهران و واشنگتن و دستیابی به توافق اول ، انعطاف پذیری خود را در کفر افزایش می دهند. توجه داشته باشید که شرایط موجود در بازار ارز ، به ویژه در روزهای آینده ، کاملاً تحت تأثیر احساسات ذهنی وارد شده در بازار است و چنین عملکرد مثبتی می تواند منجر به نوسانات منفی در قیمت ارز شود. مسلم است که نوسان ارز برای آغاز هفته آینده احتمالاً بیشتر از هفته های پس از پایان جنگ خواهد بود.
چرا ایران و غرب به رویارویی نظامی باز می گردند؟
نکته دیگری که مذاکرات ایالات متحده درباره ایالات متحده و تهدید رژیم صهیونیستی هفته آینده و همچنین مکانیسم ماشه و بازگشت خواسته های ترویکا علیه ایران را فعال می کند.
می توان گفت که از دیدگاه نظامی جنگ بین ایران و اسرائیل به سرعت و در چند روز تا یک جنگ مخرب و فرسایش ، که هر دو طرف نمی خواستند ادامه دهند.
در مورد اول ، احتمال حمله نظامی آمریكا -اسرائیل به ایران بسیار پایین تر از قبل از حمله نظامی تل آویو به ایران است.
در طول جنگ شش روزه ، ایران و اسرائیل در آخرین روزهای جنگ بدون در نظر گرفتن یک ارزش یا جهت گیری سیاسی ، در برابر یکدیگر تعادل برقرار کرده بودند. هر دو طرف توانستند با شناختن مقامات سیاسی بالا ، به دیوار دفاعی به یکدیگر نفوذ کنند و خود را به طور قابل توجهی در نظر بگیرند. با این حال ، الگوی کاربر موشک های ایرانی با توجه به تعداد حملات و اثربخشی آن ، که منجر به کاهش تعداد موشک های شات و افزایش کارایی شد ، منجر به محرومیت گسترده رژیم صهیونیستی از پرخاشگری نظامی شد.
با توجه به بازگشت تحریم ها از فوری علیه ایران ، همچنین باید گفت که سیستم کلی تحریم ها علیه ایران در سالهای اخیر شکست خورده است.
در ایران ، مراکز مهمی به حملات دشمن مورد حمله قرار گرفتند که نمی توانند خسارت محسوب شوند. بنابراین می توان گفت که از دیدگاه نظامی ، جنگ بین ایران و اسرائیل به سرعت و در چند روز به یک جنگ مخرب و البته فرسایش تبدیل شد که هر دو طرف نمی خواستند ادامه دهند. بر این اساس ، می توان گفت که استراتژی جنگ علیه ایران در شرایط فعلی از میز غربی (چه در ایالات متحده و چه در اروپا) خارج شد.
با توجه به بازگشت تحریم ها از فوری علیه ایران ، باید گفت که سیستم کلی تحریم ها علیه ایران در سالهای اخیر شکست خورده است. توجه داشته باشید که این بدان معنا نیست که تحریم ها هیچ تاثیری در اقتصاد خارجی کشور و سیاست خارجی ندارند ، بلکه این تحریم ها به همان اندازه که باید مؤثر نبودند و نتوانستند هسته ای یا تجارت بین ایران و شرکای تجاری آن به ویژه چین را متوقف کنند. بنابراین نه جنگ و نه تحریم به هیچ یک از غرب ها برای رسیدن به اهداف خود در برابر تهران کمک نکردند.
در ایران ، همانطور که رئیس جمهور پزشکی مسعود و وزیر امور خارجه سید عباس اراكچی در چند روز گذشته در رفتار و مصاحبه خود با شبکه های آمریكایی نشان داد ، حكم حاكمیت علاقه ای به ادامه درگیری ها و درگیری های نظامی با اسرائیل و ایالات متحده و دستیابی به رویکرد برای دستیابی به توافق ندارد. در شرایط فعلی ، بنابراین به نظر می رسد بهترین راه برای هر دو طرف برای سودآوری است ، به طوری که علاوه بر کاهش خسارت ناشی از جنگ ، آنها می توانند در ماه های اخیر استرس رو به رشد بین طرفین را کاهش دهند.
بنابراین ، به نظر می رسد که دو طرف حداقل تمایل ذهنی برای دستیابی به توافق برای ادامه مکالمات دارند و به جدول مذاکره در Türkiye می روند.
احتمال کاهش ارز جدی است!
در پایان ، باید گفت که مبلغ بالا به خوبی ثابت شده است که حداقل احتمال کاهش قیمت ارز و تشکیل نوسانات منفی برای هفته آینده و پیگیری مذاکرات از افزایش است. بنابراین توصیه می شود سرمایه گذاران ایرانی که قصد سرمایه گذاری در رفاه ارز را دارند ، حداقل تا پایان مذاکرات و اعلام نتایج احتمالی و باز کردن موقعیت های طولانی تجارت سنگین.
نکته دیگری که باید توجه کنیم که کاهش شدید دلار پس از امضای راه حل بین ایران و عراق نشان داده است که در اوج بحران هایی مانند جنگ هشت ساله در تهران و بغداد نیز می تواند در دستورالعمل های دو طرف شلیک شود. اگرچه در مدت کوتاهی به چنین توافق نامه ای نرسیده است ، اما بهتر است در مرحله سرمایه گذاری دارایی های ارز در هفته های آینده با دقت بیشتری سرمایه گذاری کنید.