ترندهای روز

مرز یخی ایتالیا و سوئیس آب شد؛ رم و بِرن به فکر خط‌کشی افتادند

پایگاه خبری تحلیلی افق میهن (ofoghmihan.ir):

سوئیس و ایتالیا بخشی از مرزهای خود را دوباره ترسیم کرده اند زیرا یخچال های طبیعی که به طور تاریخی مرز بین دو کشور را مشخص کرده اند به دلیل تغییرات آب و هوایی در حال ذوب شدن هستند.

یخچال طبیعی تئودول، واقع در دره‌های کوه معروف ماترهورن، تقریباً یک چهارم جرم خود را بین سال‌های ۱۹۷۳ تا ۲۰۱۰ از دست داده است. این رویداد که تحت تأثیر گرمایش زمین قرار گرفته است، دو کشور سوئیس و ایتالیا را مجبور به ترسیم حدود ۱۰۰ متر از مرز خود کرد. .

دولت سوئیس هفته گذشته در بیانیه‌ای اعلام کرد: بخش‌های مهمی از مرز با خطوط یخچال‌ها و یخ‌های دائمی که به دلیل ذوب شدن یخچال‌های طبیعی از بین رفته‌اند، مشخص شد.

سوئیس این تغییر را روز جمعه به طور رسمی تایید کرد. البته با توجه به اینکه “اصلاح جزئی مرز” تلقی می شود، نیازی به تایید ایتالیا نیست و پس از تصویب کنوانسیون سوئیس، تغییرات جزئی مرزها اجرایی شده و پس از موافقت دو کشور، موافقتنامه آن منتشر خواهد شد. آن را امضا کرد.

لزوم تغییر مرز دو کشور برای اولین بار در سال ۲۰۲۲ به این دلیل مطرح شد که بحث هایی مطرح شد که کدام کشور متعلق به پناهگاه کوهستانی در آن منطقه است.

کدام قسمت از مرز سوئیس و ایتالیا تغییر کرد؟

بخش آسیب دیده مرز ایتالیا و سوئیس در پیست اسکی ماترهورن، زرمات، پنجمین پیست اسکی بزرگ اروپا قرار دارد.

البته کوهنوردان و اسکی بازان می توانند آزادانه بین سوئیس و دره Valtournenche در ایتالیا حرکت کنند.

دو کشور توافق کردند که مرزهای اطراف نقاط توریستی محبوب تستا گریجیا، پلاتو روزا، ریفوجیو کارل و گوبا را مشخص کنند. دی رولین (Gobba di Rollin) مشخص شود.

آژانس ملی نقشه برداری سوئیس (Swisstopo) که مسئول ترسیم مجدد مرزها است، ۷۰۰۰ نشانگر مرزی را در امتداد مرز ۱۹۳۵ کیلومتری سوئیس با اتریش، فرانسه، آلمان، ایتالیا و لیختن اشتاین قرار داده است.

این آژانس اظهار داشت که تعدیل مرزها مکرر شده است و به طور کلی با مقایسه خوانش نقشه برداران کشورهای هم مرز و بدون دخالت سیاستمداران حل و فصل می شود.

یخچال های طبیعی سوئیس سریعتر از همیشه در حال ذوب شدن هستند

اروپا سریعتر از هر قاره دیگری در حال گرم شدن است و یخچال های طبیعی آن با سرعت نگران کننده ای در حال آب شدن هستند.

بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳، سوئیس ۱۰ درصد از یخچال‌های طبیعی خود را از دست داد و یخچال‌های طبیعی در شرق و جنوب این کشور، جایی که ماترهورن در آن قرار دارد، بیشترین آسیب را به خود اختصاص دادند.

آکادمی علوم سوئیس همچنین تایید کرد که “یخچال های سوئیس سریعتر از همیشه در حال ذوب شدن هستند. همانطور که در دو سال گذشته شاهد ذوب شدن یخ ها به اندازه سال های ۱۹۶۰ تا ۱۹۹۰ بوده ایم.”

یکی از معروف ترین یخچال های ایتالیا به نام Dosdè که در کوه های آلپ قرار دارد، در طول سال گذشته هفت متر عقب نشینی کرد زیرا برف کافی برای جلوگیری از ذوب شدن یخ یخچال را پوشانده بود.

تابستان ۲۰۲۴ گرم ترین تابستان جهان از زمان شروع رکوردهای گرمایش جهانی به دلیل مصرف سوخت فسیلی بود.

منبع: یورونیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا