مصرف تخممرغ شاید سلامت مغز را حفظ کند و کلسترول را کاهش دهد
تخم مرغ یک محصول حیوانی با کلسترول بالا است که میلیاردها نفر در سراسر جهان از آن استفاده می کنند و ممکن است آنقدرها که تصور می شود مضر نباشد. یک تحقیق جدید نشان می دهد که مصرف ۲ تخم مرغ در هفته ممکن است سطح کلسترول خون و سرعت زوال مغز را کاهش دهد.
محققان دانشگاه کالیفرنیا در سن دیگو در تحقیقات جدید خود تأثیر مصرف تخم مرغ را در ۸۹۰ مرد و زن بررسی کردند. تجزیه و تحلیل آنها بر اساس داده های پروژه سلامت سالمندی است که در سال ۱۹۸۸ آغاز شد. در این مطالعه، ۴ سال، ۳ جنبه از عملکردهای شناختی افراد میانسال و مسن مورد بررسی قرار گرفت.
در بین ۵۳۱ زنی که در این مطالعه شرکت کردند، آنهایی که تخم مرغ بیشتری خوردند حافظه کوتاه مدت و بلندمدت کمتری بدتر شد. چنین ارتباطی در مردانی که تخم مرغ بیشتری می خوردند یافت نشد. گروهی دیگر به همین پایگاه داده مربوط به دهه های مختلف نگاه کردند. مردانی که تخم مرغ بیشتری می خوردند در تست های شناختی نتایج بهتری به دست آوردند، اما چنین تاثیری در زنان همان گروه مشاهده نشد.
این نتایج نشان می دهد که عوامل دیگری نیز دخیل هستند که باید با تحقیقات بیشتر شناسایی شوند. در هر صورت، محققان می گویند که تخم مرغ مضر نیست و حتی ممکن است برای حفظ عملکردهای شناختی در دراز مدت مفید باشد.
نقش تخم مرغ در حفظ سلامت مغز و کاهش کلسترول خون
نزدیک به نیم قرن است که کارشناسان به مردم توصیه کرده اند از محصولات حیوانی با کلسترول بالا مانند تخم مرغ، کره یا خامه خودداری کنند. زیرا تصور می شود این غذاها سطح کلسترول خون را افزایش داده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهند.
این توصیه ممکن است برای افراد مبتلا به بیماری های خاص مانند دیابت درست باشد، اما شواهد جدیدتر نشان می دهد که چربی اشباع شده از جمله قند و سدیم است که باعث ایجاد پلاک در شریان ها می شود، نه کلسترول رژیم غذایی.
مشکل اینجاست که بسیاری از غذاهای غنی از کلسترول حاوی مقادیر زیادی چربی اشباع شده هستند. ماهی ها و صدف ها بسته به نحوه پخت آنها استثنا هستند. در واقع، تخم مرغ یک غذای کم چرب با پروتئین و مواد مغذی بالا است که ممکن است کلسترول را در بدن کاهش دهد و در نتیجه به حفظ سلامت مغز کمک کند.
احتمالاً به همین دلیل است که خوردن تخم مرغ با نمرات بهتر در تست های شناختی همراه است. محققان اشاره کرده اند که تخم مرغ سرشار از پروتئین، اسیدهای آمینه و کلسترول است و احتمالاً از ساختار و عملکرد اعصاب در مغز محافظت می کند.
تخم مرغ همچنین حاوی کاروتنوئیدها است که به عملکرد شناختی بهتر مربوط می شود. “کولین” (کولین) یکی از پیش سازهای انتقال دهنده عصبی حیاتی است که به وفور در تخم مرغ یافت می شود. مطالعات نشان داده است افرادی که مقدار زیادی کولین مصرف میکنند یا غلظت کولین پلاسما بالاتری دارند در تستهای شناختی نمرات بهتری میگیرند.
محققان می گویند برای پاسخ به سؤالات در مورد تغذیه تخم مرغ باید تحقیقات بیشتری انجام شود. این یافته ها نشان می دهد که غذا ممکن است سرشار از کلسترول باشد، اما برای بدن و مغز نیز مفید است.
محققان نتایج مطالعه خود را در مجله Nutrients منتشر کرده اند.
منبع: دیجیاتو