ترندهای روز

مطالعه: رژیم‌های گیاه‌خواری و وگان می‌توانند برای کودکان سالم باشند اما قید و شرط دارند

پایگاه خبری تحلیلی افق میهن (ofoghmihan.ir):

محققان می گویند کودکانی که از رژیم های گیاهی استفاده می کنند ممکن است برای دریافت مواد مغذی کلیدی کافی نیاز به مکمل ها یا غذاهای غنی شده داشته باشند.

یک بررسی بزرگ نشان داد که رژیم های گیاهخواری یا گیاهخواری می تواند برای کودکان سالم باشد، اما کودکان احتمالاً برای دریافت تمام مواد مغذی مورد نیاز خود به غذاهای غنی شده یا مکمل ها نیاز دارند.

بر اساس این مطالعه که در Critical Reviews in Food Science and Nutrition منتشر شده است، رژیم های غذایی مبتنی بر گیاه ممکن است فواید سلامتی برای کودکان از جمله سلامت قلب و عروق بهتر نسبت به کودکانی که گوشت می خورند داشته باشد.

مونیکا دینو، سرپرست تیم تحقیق، محقق دانشگاه فلورانس در ایتالیا، در بیانیه‌ای گفت: «رژیم‌های گیاهی و گیاه‌خواری که به خوبی برنامه‌ریزی شده و تکمیل شده باشد، می‌تواند نیازهای تغذیه‌ای را برآورده کند و از رشد سالم کودکان حمایت کند.»

به گفته محققان، این مطالعه جامع‌ترین بررسی تاکنون در مورد رژیم‌های غذایی مبتنی بر گیاه در کودکان است.

آنها داده های نزدیک به ۴۹۰۰۰ کودک و نوجوان را در ۱۸ کشور تجزیه و تحلیل کردند و عادات غذایی، نتایج سلامت، رشد و وضعیت تغذیه آنها را زیر نظر گرفتند. این رژیم ها شامل گیاهخواران (کسانی که لبنیات و تخم مرغ می خورند اما گوشت، ماهی یا مرغ نمی خورند) و همچنین وگان ها و همه چیزخواران را شامل می شد.

کودکان گیاهخوار فیبر، آهن، فولات، ویتامین C و منیزیم بیشتری نسبت به همه چیزخواران مصرف کردند، اما انرژی، پروتئین، چربی، ویتامین B12، ویتامین D و روی کمتری مصرف کردند.

برای رژیم های وگان، شواهد کمتر بود، اما الگوها مشابه بودند. بر اساس این مطالعه، مصرف کلسیم به ویژه در کودکان گیاهخوار کم بود.

به گفته محققان، کودکانی که از رژیم‌های گیاهی استفاده می‌کنند ممکن است برای جلوگیری از کمبود برخی مواد مغذی کلیدی، نیاز به مکمل‌ها یا خوردن غذاهای غنی‌شده داشته باشند.

جینت بیزلی، یکی از نویسندگان این مطالعه و دانشیار دانشگاه نیویورک در ایالات متحده، می گوید: «نکته مهم، بدون مکمل ها یا غذاهای غنی شده، ویتامین B12 به سطوح کافی نمی رسد و مصرف کلسیم، ید و روی اغلب در حد پایینی از محدوده توصیه شده است.

هم کودکان وگان و هم کودکان گیاهخوار از سلامت قلبی عروقی بهتری نسبت به کودکان گوشت خوار برخوردار بودند. گیاهخواران کمی کوتاهتر و لاغرتر بودند و شاخص توده بدنی (BMI)، توده چربی و محتوای مواد معدنی استخوان کمتری داشتند.

آنها همچنین سطح کلسترول پایین تری داشتند، از جمله کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) که شکل “بد” یا “ناسالم” کلسترول است و می تواند منجر به تجمع پلاک در شریان ها شود.

این مطالعه دارای محدودیت هایی است. به عنوان مثال، اثبات اینکه رژیم غذایی کودکان به طور مستقیم باعث تفاوت در نتایج سلامتی آنها می شود دشوار است. خانواده هایی که رژیم های گیاهی را افق میهن می کنند ممکن است از نظر وضعیت اجتماعی-اقتصادی یا عوامل سبک زندگی با گوشت خواران متفاوت باشد.

محققان توصیه می کنند که والدین برنامه غذایی کودکان را به دقت برنامه ریزی کنند، مثلاً با کمک متخصصان اطفال و متخصصان تغذیه.

آنها گفتند که باید راهنمایی های رسمی تری وجود داشته باشد تا خانواده هایی که از رژیم های گیاهی استفاده می کنند مطمئن شوند که نیازهای تغذیه ای فرزندانشان در حین رشد برآورده می شود.

دینو گفت: «امیدواریم این یافته‌ها راهنمایی روشن‌تری در مورد مزایا و خطرات بالقوه رژیم‌های غذایی گیاهی ارائه کند و به تعداد فزاینده‌ای از والدینی که این رژیم‌ها را به دلایل بهداشتی، اخلاقی یا محیطی افق میهن می‌کنند، کمک کند.»

منبع: یورونیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا