ترندهای روز

معجون دانشمندان در مقابل مسمومیت

پایگاه خبری تحلیلی افق میهن (ofoghmihan.ir):

دیلی میل نوشت: دانشمندان رژیم غذایی را کشف کرده اند که می تواند روده را در برابر مسمومیت غذایی مقاوم کند.

به گزارش سرویس خواندنی «افق میهن»، این مقاله ادامه می دهد: تحقیقات بریتانیایی نشان می دهد که مصرف نان سبوس دار، سبزیجات و حبوبات می تواند خطر مسمومیت غذایی کشنده را به حداقل برساند.

محققان دانشگاه کمبریج اعلام کردند که خوردن غذاهای پر فیبر به رشد باکتری های مفید روده کمک می کند. این باکتری ها به طور طبیعی در روده زندگی می کنند و از بدن در برابر باکتری های مضر موجود در مواد غذایی آلوده محافظت می کنند.

آنها با بررسی میکروبیوم (اکوسیستم موجودات میکروسکوپی در سیستم گوارش) ۱۲۰۰۰ نفر از ۴۵ کشور به این موضوع پی بردند.

کشف کلیدی: نقش باکتری های محافظ

دانشمندان اعلام کردند که احتمال مسمومیت غذایی منوط به وجود نوع خاصی از باکتری محافظ در روده به نام Faecalibacterium است.

این باکتری های مفید به از بین بردن شایع ترین علل مسمومیت غذایی، از جمله باکتری های خانواده انتروباکتریاسه مانند شیگلا و ای کولی کمک می کنند.

در مقاله ای که در مجله Nature Microbiology منتشر شد، توضیح داده شد که Faecalibacterium از فیبر تغذیه می کند و ترکیبات مفیدی به نام اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه تولید می کند. این اسیدها می توانند از ورود باکتری های مضر به بدن جلوگیری کنند.

اهمیت تغذیه سالم

دکتر الکساندر آلمیدا، یکی از نویسندگان این تحقیق، گفت: با خوردن غذاهای پرفیبر مانند سبزیجات، حبوبات و غلات کامل، مواد خام مورد نیاز باکتری های روده را برای تولید اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه فراهم می کنیم. که می تواند از بدن در برابر باکتری های بیماری زا محافظت کند.”

چالش های مسمومیت غذایی و مقاومت آنتی بیوتیکی

مسمومیت غذایی اغلب از طریق میوه ها و سبزیجات آلوده یا گوشت نیم پز منتقل می شود.

در حالی که مسمومیت غذایی معمولا خفیف است، برخی از باکتری‌های خانواده انتروباکتریاسه می‌توانند منجر به بیماری‌های جدی مانند ذات‌الریه و مننژیت شوند.

دکتر آلمیدا افزود: با افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی، گزینه های درمانی محدودتر شده است، بهترین راه حل پیشگیری از عفونت با حفظ سلامت میکروبیوم روده است.

شیوع مسمومیت غذایی در انگلستان

مسمومیت غذایی در بریتانیا شایع است و سالانه نزدیک به ۲.۵ میلیون مورد ثبت می شود. اگرچه اکثر موارد خفیف هستند، اما می‌تواند برای افراد آسیب‌پذیر مانند سالمندان خطرناک باشد و سالانه حدود ۲۰۰ مرگ گزارش می‌شود.

سال گذشته، شیوع جدی E. coli در بریتانیا منجر به مرگ یک نفر و بستری شدن ده ها نفر در بیمارستان شد. شیوع این بیماری در کاهوی آلوده ردیابی شد.

کمبود فیبر در رژیم غذایی

طبق داده های انجمن تغذیه بریتانیا، متوسط ​​مصرف فیبر در بریتانیا فقط ۱۸ گرم در روز است، در حالی که NHS 30 گرم را توصیه می کند.

این مطالعه اهمیت فیبر غذایی را برای بهبود سلامت و پیشگیری از بیماری های جدی نشان می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا