طلا و ارز

مهار تورم به قیمت رکود/ رشد چک‌های برگشتی با ادامه سیاست‌های بانک مرکزی

مطالعات نشان می دهد که با ادامه دستورالعمل های بانک مرکزی در کنترل تورم و کاهش نقدینگی ، میزان امتحانات بازگشت در اقتصاد یک روند صعودی را به دست آورده است که به نوعی وضعیت رکود در اقتصاد را توضیح می دهد.

یکی از علائم رکود اقتصادی افزایش چک در یک اقتصاد پس از اخبار تجاری است. در حقیقت ، افزایش تعداد کاهش یکی از مهمترین شاخص ها در اندازه گیری رکود یا وضعیت بحرانی است.
در بسیاری از موارد ، پدیده آزمون بازگشت به طور مستقیم با افزایش رکود اقتصادی مرتبط است.
Schecks معمولاً به دلایلی مانند کاهش درآمد یا سود شرکت ها ، ناتوانی ، کالاها برای فروش کسری نقدی در زنجیره تولید و خرده فروشی باز می گردد.
در اقتصاد رکود اقتصادی ، شرکت دوم ، هنگامی که چک بازگردد ، بدهی های خود را پرداخت نمی کند و در نتیجه چک ها بازگردانده می شوند. زنجیره این رویداد به شکل دومینو و در تعدادی از شرکت ها به این معنی است که شبکه تجاری مختل شده است.
یکی از عواملی که در افزایش امتحانات بازده در سالهای اخیر نقش دارد ، کاهش رشد نقدینگی و دسترسی سخت تر به شرکت ها به منابع مالی است. بانک مرکزی چندین سال است که در حال کاهش تورم است.
اگر بانک مرکزی قصد کنترل تورم ، دستورالعمل های انقباضی و کاهش رشد نقدینگی را داشته باشد ، روند نقدینگی در اقتصاد کندتر است. در این شرایط ، شرکت ها و خانوارها به منظور تحقق تعهدات مالی خود در معرض کاهش منابع موجود قرار می گیرند.

آمار نشان می دهد که میزان چک در سالهای اخیر در اقتصاد افزایش یافته است. طبق آماری که توسط بانک مرکزی منتشر شده است تیر ماه ۱۴۰۳ به ۸۴ درصد رسید.

کارشناسان معتقدند که دستورالعمل های انقباض بانک مرکزی منجر به عدم نقدینگی برای فعالیت های تولید شده است که با افزایش امتحانات بازگشت می توان مشاهده کرد.
با این حال ، بانک مرکزی به کنترل تورم مأمور شد. برخی از کارشناسان معتقدند که ریشه تورم لزوماً افزایش نقدینگی نیست.
کارشناس اقتصادی سید میسیم سادات فاطمی معتقد است که در دو دهه گذشته امکان توضیح جهش تورمی در اقتصاد ایران امکان پذیر نبوده است ، زیرا نسبت نقدینگی به تولید ناخالص داخلی در دراز مدت در ابتدا تعداد قابل توجهی نیست. دوم ، برای ارزیابی حجم نقدینگی ، ظرفیت اقتصاد نیز باید در نظر گرفته شود.
او می گوید اگر رشد نقدینگی منجر به خرید و تقاضای بیشتر شود و تقاضا در بازار در معرض فقدان اشتغال کامل قرار گیرد ، تورم خواهد بود. اما این در اقتصاد ایران اتفاق نمی افتد. اول ، هیچ اشتغال کامل در اقتصاد ایران وجود ندارد. دوم ، مصرف مؤثر و سرانه در بسیاری از کالاها و خدمات کاهش یافته است. سوم ، افزایش نقدینگی به طور مساوی به جامعه توزیع نمی شود و بیشتر به Deciles با درآمد زیاد که محدود به مصرف در سبد خرید است ، استفاده می شود.

مطالعات نشان می دهد که رشد نقدینگی در کشور کاهش یافته است ، اما تورم در همان نسبت کاهش نیافته است ، که نشان دهنده اثرات سایر عوامل به عنوان نقدینگی بر تورم است.
کارشناسان معتقدند که تورم در ایران در سالهای اخیر به دلیل فشار هزینه بوده است و این به معنای افزایش هزینه های تولید کالاها و خدمات است.
با افزایش هزینه های مواد اولیه و تأمین مالی تولید ، تولید کنندگان قیمت کالاهای خود افزایش می یابد ، به طوری که قیمت مواد اولیه موجود در بازار افزایش می یابد.
با کاهش نقدینگی و تأمین مالی گران قیمت ، تولید فشار هزینه منجر به تورم می شود و در صورت استفاده از بخش های انقباض جدی ، این به دلیل فشار و تفاوت در نقدینگی و تورم افزایش می یابد که در نهایت منجر به رکود دیگری می شود.
به همین دلیل ، بسیاری از کارشناسان بر این عقیده هستند که بانک مرکزی باید در نظر داشته باشد که از رکود بیشتر و فشار بر تولید کنندگان با تأمین مالی هدفمند برای پروژه های توسعه و برنامه های کاربردی برای پروژه های توسعه و برنامه های کاربردی مانند فضای زندگی به دلیل اهمیت رشد اقتصادی استفاده کند.

منبع: فارس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا