نزدیک شدن قیمت انواع ارزها به قیمت واقعی و واحد کردن قیمت ارز کاری منطقی است
سمیعی در گفتگو با رسانه افق میهن؛
اجناس و محصولات ممکن است مدتی از طریق تزریق، تبلیغات و امنیت اجباری گران نشوند و با سفارش ثابت بمانند، اما اولاً این امر برای همیشه و برای همه کالاها امکان پذیر نیست و ثانیاً اصلاً سودی ندارد زیرا سفارش با ارزان شدن ایجاد می شود. هر گروه از کالاها بار کالاهای گران قیمت به دوش گروه دیگری از کالاها منتقل می شود.
علی اصغر سمیعی، کارشناس بازار ارز در گفتگو با رسانه ها افق میهن وی بیان کرد: تا زمانی که تیم اقتصادی دولت ها از طرق مختلف به خلق پول و افزایش حجم نقدینگی روی بیاورند، نرخ تورم افزایش می یابد و مسیر کاهش ارزش پول ملی و افزایش قیمت همه کالاها افزایش می یابد. از جمله ارز خارجی، ادامه دارد.
وی با مقایسه یک لیوان شربت با فضای اقتصادی کشور، افزود: اگر یک لیوان شرت بنوشیم و مدام آب اضافه کنیم، مطمئناً از شیرینی این سوربت کاسته می شود و البته از قوت و خواص آن نیز کاسته می شود. شربت ثابت می ماند، باید از اضافه کردن آب به آن خودداری کنیم.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه ثبات قیمت های سفارشی در بازار نمی تواند دوام داشته باشد، تصریح کرد: کالاها و محصولات نمی توانند مدتی با تزریق اجباری، تبلیغاتی و اجباری امنیتی گران شوند و در حد سفارش باقی بمانند، بلکه مهمتر از همه اینها کار برای همیشه و برای همیشه است. همه کالاها امکان پذیر نیست و ثانیاً اصلاً مولد نیست، زیرا کاهش اجباری قیمت یک گروه از کالاها، بار هزینه را به دوش گروه دیگری از کالاها منتقل می کند.
سامی ادامه داد: اگر در حال حاضر منابع انرژی ارزان تری در اختیار مردم قرار گیرد، این بدان معناست که بار هزینه های بالای آنها به دوش ارز، خودرو، مسکن و خدمات عمومی می رود و در صورت افزایش قیمت ارز نیز همین گونه خواهد بود. سرکوب شده است.
وی با اشاره به اینکه ثبات قیمت اجباری به نفع نظام اقتصادی کشور نبوده و نخواهد بود، گفت: بهترین راه برای ایجاد ثبات از یک طرف مهار تورم و اجازه دادن به قیمت ارز یکسان و واقعی است. و فعالیت مبادلات آزاد صرافی ها تحت نظارت است (بدون مداخله مبتنی بر رانت).
این کارشناس بازار ارز تصریح کرد: حتی اگر به دلایلی در یک سیستم اقتصادی کنترل تورم امکان پذیر نباشد، حداقل با شناخت بازار آزاد می توان از نوسانات مخرب بازار ارز جلوگیری کرد. نظام اقتصادی
سمیعی با اشاره به اینکه در نظام اقتصادی عرضه و تقاضا (بازار) محدودیت ها و امتیازات ویژه برای گروه های خاص بی معنی است، افزود: عرضه و تقاضا یعنی هرکس پول دارد ارز بخرد و هرکس ارز دارد می تواند. “
بفروشید، به عبارتی صرافی ها باید بازار را مدیریت کنند و بانک مرکزی نقش نظارتی داشته باشد و از نوسانات مصنوعی، پولشویی و فعالیت های غیرقانونی جلوگیری کند.
وی تصریح کرد: پایین نگه داشتن اجباری و تصنعی نرخ ارز تحت هر شرایط و به هر شکلی غیراقتصادی و اشتباه است، همانطور که ایجاد ارزهایی به نام ارز ترجیحی، نیمه ارزی، بازار مرکب، ارز توافقی و … است.
در مقابل بازار آزاد اشتباه است و باعث انواع رانت ها، فسادها و زیان های اقتصادی و فرهنگی فراوان به مردم و کشور می شود.
علی اصغر سمیعی در عین حال افزود: نزدیک شدن قیمت ارزهای مختلف به قیمت واقعی و یکسان سازی قیمت ارز امری درست و امیدوارکننده است، هرچند مشکل را به طور کامل حل نمی کند، اما باید حمل شود. به طور مستمر.» و به طور مداوم، تا به یک نتیجه مثبت و نهایی دست یابیم.
رئیس سابق کانون صرافان درباره فعالیت صرافی ها در فضای مجازی گفت: به نظر من اگر صرافی ها زیر نظر بانک مرکزی باشند و تراکنش ها شفاف و رقابتی باشد مشکلی در فضای مجازی وجود ندارد. و معاملات افراد، اشخاص و مؤسسات شفاف و صحیح باشد.
سمیعی افزود: در تراکنش های فضای مجازی شناخت طرف مقابل مهم است و تراکنش با افراد غریبه توصیه نمی شود.
وی درباره افزایش نرخ ارز گفت: مابه التفاوت نرخ تورم در کشور و کشورهای منطقه دلار را باید مرتباً به نرخ ارز اضافه کرد، در این صورت اگر قیمت دلار ۶۰ هزار تومان باشد. این رقم در ابتدای سال جاری در ابتدای تابستان و در ابتدای سال ۶۷ هزار تومان خواهد بود. در پاییز قیمت ۷۵۰۰۰ تومان مناسب است.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: اگر نرخ تورم امسال حدود ۴۰ درصد برآورد شود، نرخ ارز ۷۵ تا ۸۰ هزار تومانی مناسب خواهد بود و قیمت دلار ۹۵ هزار تومانی تا پایان سال دور از تصور نیست.