نفس آغاز مذاکرات و پیشرفت آن رخداد مثبتی است/ ارزیابی تاثیر مذاکرات بر بازار سرمایه – افق میهن
Hojjatollah Sididi ، رئیس بورس اوراق بهادار ، در جلسه ای با اتحاد موسسات سرمایه گذاری گفت که در آن اهمیت سال جاری برای بازار سرمایه تأکید شده است: “امسال سال بازار سرمایه می تواند مشمول همدلی و همکاری بین شرکت کنندگان در بازار باشد.” به گفته وی ، بررسی تغییراتی مانند حجم اساسی ، منطقه نوسان و مدل شاخص آغاز شده است ، اما هنوز هیچ تصمیم نهایی اتخاذ نشده است.
براساس اخبار تجاری ، هوجات الله سیدی در جلسه مشترک هیئت مدیره Börse و انجمن مؤسسات سرمایه گذاری در رابطه با اهمیت امسال برای بازار سرمایه گفت: “با توجه به اطلاعاتی که داشتم ، من در ابتدای سال به عنوان” سال بازار سرمایه “نوشتم و فکر می کنم واقعاً سال است.
وی با اشاره به دستورالعمل های بورس اوراق بهادار در زمینه تغییر در مقررات بازار سرمایه گفت: “ما یک بررسی جدی و جامع از مواردی از قبیل حجم اساسی ، نوسان و مدل محاسبه شاخص را آغاز کرده ایم ، اما تصمیم به تغییر نوسانات در هفته های آینده هنوز به پایان نرسیده است.”
سیدیدی گفت: “در بازار سرمایه بسیار مهم است که با دقت و جامع تصمیم گیری کنید.” هیجان و شتاب برای ناظر و مرجع تصمیم گیری اعمال می شود ، که حتی برای موسسات مالی و سرمایه گذاری نیز مفید نیست. تجربه نشان داده است که افراد طبیعی که با صبر و دقت تصمیم منطقی می گیرند موفق تر بودند.
رئیس بورس اوراق بهادار گفت: “ما یک بازه زمانی مشخص برای نتایج سه محور تعریف کرده ایم ، اما ممکن است همه آنها به نتیجه نهایی نرسند.” از این گذشته ، حتی می توانیم به این نتیجه برسیم که وضعیت فعلی مناسب است و هیچ تغییری ایجاد نمی شود.
ارزیابی اثرات مذاکرات در بازار سرمایه
وی روند مذاکرات بین المللی و تأثیرات آن در بازار سرمایه را مورد بررسی قرار داد و دریافت که بیشتر متغیرهای داخلی قابل پیش بینی و مدیریت هستند ، اما روند و نتیجه مذاکرات نگران کننده است.
سیدی گفت: در روزهای قبل و بعد از شروع مکالمات ، من با بسیاری از افراد متخصص به خودم توصیه کردم. برخی خوش بینانه و دیگر بدبین هستند ، اما صفر و صد دانشمند نیستند. نتیجه گیری این است که شروع مذاکرات تأثیر مثبتی در بازار سرمایه دارد ، اما ما همچنین می توانیم با چالش هایی روبرو شویم.
رئیس بورس اوراق بهادار گفت: “اجماع عمومی این است که مذاکرات از هفته آینده به مرحله جدی تری می رسد و در برخی از بندها می توان توافق را انجام داد و موانع و چالش های دیگر ایجاد می شود.” بر این اساس ، من به طور خلاصه ۶ چالش را مطرح کردم.
به گفته سیدی ، یکی از مهمترین چالش ها مشکلات فنی بین ایران و ایالات متحده است. مشکلاتی از قبیل نیازهای متقابل دو کشور ، ذخیره و انتقال مواد ، سانتریفیوژها ، مناطق موشک یا لغو مالی و بانکی ، حمل و نقل و نفت می تواند به تفصیل به تفصیل باشد.
وی تأکید کرد: “همه معتقدند که مذاکرات رسمی نیستند و هر دو طرف با انگیزه و نیاز واقعی همراه شده اند.” ایالات متحده نیز به این توافق نامه احتیاج دارد.
رئیس بورس اوراق بهادار ادامه داد: “ترامپ به دنبال موفقیتی است که به نفع آن خواهد بود و می تواند باعث دستیابی کوتاه مدت شود ، زیرا مشکلاتی مانند غزه ، اوکراین و همچنین تجارت و جنگ تعرفه نمی تواند به تصویب برسد.” توافق با ایران می تواند یک برگه سود برای او و حتی از نظر خودش فرصتی برای دریافت جایزه نوبل باشد.
سیدی گفت که ایران نیز به دنبال توسعه و پیشرفت اقتصادی است: “ما زمانی عربستان سعودی و ترکیه از منظر تولید ناخالص داخلی در منطقه بودیم ، اما اکنون اقتصاد این کشورها به اندازه ایران رشد کرده است.” ایران مجبور است مذاکرات را جدی بگیرد تا بتواند به توافق مفیدی برسد.
وی چالش بعدی در مذاکرات را به عنوان یکی از بازیگران بالقوه مخرب در مذاکرات ایران توصیف کرد ، که با توجه به لابی های قوی خود در ایالات متحده ، سعی در مقابله با این توافقنامه خواهد داشت. آنها اقدامات عملیاتی رژیم را پیش بینی می کنند.
رئیس بورس اوراق بهادار گفت: “از طرف دیگر ، گروه هایی مانند نگرانی ها یا Neo -neo -Neocons ، لابی صهیونیستی و کنگره افراطی می توانند روند مذاکره را با اقدامات خود در ایران و ایالات متحده تحت تأثیر قرار دهند و حتی در برخی از محافل در دو کشور نیز می توانند مخالفت عمومی داشته باشند.
وی گفت: “چالش چهارم می تواند نگرش اروپا باشد.” اروپا به دلایل مختلف از ایران شکایت می کند. یکی از مهمترین عوامل این زمینه اوکراین است. اروپا ادعا می کند که ایران نباید به روسیه کمک کند و از ترامپ شکایت کند که وی به طور کلی زلکسکی و به نوعی با پوتین سازش نکرده است. همچنین در مورد تعرفه ها و موارد مشابه در بحث بحث وجود دارد. علاوه بر این ، او می ترسد که مذاکرات پس گرفته شود و منافع اقتصادی وی تحت تأثیر قرار گیرد. مشکلات اروپا در حال حاضر مشکلات بیشتری پیدا کرده است.
وی افزود: “در سطح استراتژیک در روابط بین المللی چالش مهم دیگری وجود دارد که به نوعی به رقابت ایالات متحده با چین ، روسیه و اروپا باز می گردد.” طبیعی است که ایران یکی از مؤثرترین عوامل درگیری ها ، درگیری ها و تعامل بین این قدرت ها هنگام بازی با کارت های شخصی شما باشد ، به طوری که هر مذاکره بین ایران و ایالات متحده مؤثر نیست.
واکنش کشورهایی مانند عربستان سعودی ، امارات متحده عربی و Türkiye همچنین می تواند ششمین چالش باشد. اگرچه این کشورها به نوعی روابط مسالمت آمیز با ایران دست یافته اند و می خواهند روابط را توسعه دهند ، اما آنها رقیب هستند. روابط بین این کشورها باید به عنوان بخشی از تئوری بازی تلقی شود. به احتمال زیاد ، مذاکرات و سپس با ایران در ایالات متحده یا چین و اروپا می تواند بر اتاق بازار منطقه تأثیر بگذارد.
نیاز به حفظ صلح در بازار سرمایه ایران
سیدیدی تأکید کرد که بازار سرمایه ایران ، مانند همه کشورها ، بسیار حساس و واکنشی است و به سرعت در برابر چنین تحولات واکنش نشان می دهد. در این شرایط ، مهمترین راه حل حفظ صلح ، ثبات ، ساعت و رفتار حرفه ای اخبار ، تجزیه و تحلیل ها و شایعات است.
وی افزود: مطمئناً فعالان بازار سرمایه حرفه ای بارها ثابت کرده اند که آنها با درک عمیقی از اوضاع در بازار می مانند. “
با توجه به اتاق رسانه در مورد مذاکرات ، سرانجام سیدی گفت: “برخی از اخبار نگرانی های فعالان واقعی و حتی مدیران و سبد های صندوق را ایجاد می کند.” متأسفانه ، برخی از رسانه ها همچنین دوست دارند تعدادی از عناوین هدفمند را منتشر کنند تا به بازار بازار اعتماد کنند. در نتیجه ، مدیریت این اتاق با ساعت مهم است.
به گفته وی ، نقش مؤسسات مالی بسیار مهم است. اگر موسسه مالی از دستورالعمل ها و قاطعانه به دلیل اهمیت آن موسسه مالی به جای تعقیب استفاده کند ، بازار با ثبات و ثبات بهتر بهتر حرکت می کند و سپس همه را برنده می کند.
منبع: ایرنا