نقش کلیدی بانک کشاورزی در تامین امنیت غذایی کشور
به گزارش افق میهن به نقل از روابط عمومی بانک کشاورزی، متقی نیا گفت: بانک کشاورزی بیش از ۹۰ سال است که با تامین مالی توسعه کشاورزی پایدار و تامین غذای کافی و سالم برای همه از امنیت غذایی کشور حمایت می کند. مردمی بودن و پایداری سفره هموطنان سخت است، تصریح کرد: سازمان های مرتبط با امنیت غذایی از جمله سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، برنامه جهانی غذا (WFP) و صندوق بین المللی توسعه کشاورزی (صندوق بین المللی توسعه کشاورزی) روز جهانی غذا به عنوان فرصتی برای افزایش آگاهی جهانی از مقوله تغذیه سالم، حمایت از کشاورزی پایدار و رسیدگی به موانع و مشکلات در راه دستیابی به امنیت غذایی و بانک کشاورزی به عنوان یک نهاد تخصصی که به دلیل وجود بسیاری در شکل گیری است. وی با تجارب موفق پروژه های بین المللی و ملی در زمینه فقرزدایی و تحکیم زیرساخت های امنیت غذایی کشور، گرامیداشت این روز را تاکیدی بر ارزش تلاش های انجام شده در این راه می داند.
وی افزود: اجرای موفق طرح بین المللی تامین مالی خرد با رویکرد بانکداری پیوندی با حمایت و همکاری صندوق توسعه کشاورزی سازمان ملل متحد (IFAD) و توانمندسازی زنان و جوانان روستایی در ۲۰۰۰ روستا، موفقیت در طرح توانمندسازی روستایی است. بانوان در راستای راه اندازی کانون تعالی آپراکا و … و پرداخت میلیاردها ریال تسهیلات برای تامین مالی هزاران طرح و برنامه داخلی در راستای رونق تولید محصولات کشاورزی و صنایع وابسته و حمایت امنیت غذایی کشور از جمله اقدامات بانک کشاورزی در زمینه تحقق شعارهای سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو).
متقی نیا خاطرنشان کرد: «حق بر غذا برای زندگی بهتر و آینده ای بهتر» شعار روز جهانی غذا در سال ۲۰۲۴ است. این بدان معناست که تأمین غذای کافی و سالم برای همه افراد در جهان یک مسئولیت مشترک است و بانک کشاورزی ذاتاً خوش شانس است که در این راستا گام بر می دارد.
رئیس بانک کشاورزی تصریح کرد: تاثیر امنیت غذایی بر ثبات اجتماعی و سیاسی کشورها قابل انکار نیست. همچنین دسترسی به غذای سالم و کافی عامل اصلی تداوم و بقای جوامع بشری است و ارضای این نیاز اساسی انسان در سلسله مراتب نیازهای اساسی انسان، شرایط جسمی و روانی را برای رشد شخصیت و شکوفایی آن ایجاد می کند. استعدادها و در نتیجه رشد جوامع و پیشرفت کشورها.
وی تصریح کرد: تغییر اقلیم، کاهش منابع آب، افزایش تقاضا برای غذا و نابرابری در دسترسی به مواد غذایی از جمله چالش های کلیدی پیش روی جهان است و برنامه ریزی برای رفع این مسائل از طریق توسعه کشاورزی پایدار و تلاش دانش بنیان برای حل کاهش ضایعات مواد غذایی و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی، استفاده از فناوری های نوین و دانش نخبگان برای تسریع و تسهیل در تولید مواد غذایی و البته توجه به محیط زیست و حفظ و حراست از منابع طبیعی راهکارهایی هستند که به آن کمک می کنند. این امر مورد توجه سازمان های مربوطه از جمله بانک کشاورزی است.