اخبار اقتصاد ایران

نوسانات نرخ ارز توان تولیدکنندگان را به نصف کاهش داد :: افق میهن

معاون رئیس جمهور انجمن لوازم خانگی مرتبط با مشکلات جدی تولید کنندگان از عدم برنامه ریزی ارز و تخصیص به مکرر برق و خسارت آتش سوزی و هشدار داد که ادامه اوضاع منجر به بسته شدن گسترده واحدها خواهد شد.

Alireza Mousavi Majid ، معاون رئیس جمهور انجمن لوازم خانگی ، در مصاحبه ای با خبرنگار ایلنا ، به بررسی چالش های اصلی تولید کنندگان لوازم خانگی در کشور پرداخت و از عدم برنامه ریزی مناسب دولت برای حمایت از صنعت انتقاد کرد.

عدم برنامه ریزی خاص ؛ مشکلی برای تولید کنندگان

موسوی ماجد بر لزوم برنامه ریزی دقیق تولید تأکید کرد: “هر واحد تولیدی باید بداند که به چه قسمت هایی نیاز دارند و چگونه و چه زمانی ارائه می شوند.” اما در عمل ، تخصیص ارز برای واردات مواد اولیه و اجزای آن با صف های ۲ تا ۵ روز طولانی روبرو است و پس از تخصیص ارز ، ترخیص کالاها ممکن است چهار تا پنج ماه طول بکشد.

وی گفت: “این وقفه ها در واقع برنامه ریزی برای تولید کنندگان مختل شده و بودجه آنها را در معرض خطر قرار می دهد.”

تأثیر افزایش ناگهانی قیمت ارز بر ظرفیت تولید

وی گفت: “یكی از مهمترین مشكلات نوسانات شدید نرخ ارز است كه تولیدكنندگان را فلج می كند.” به عنوان مثال ، واحدی با ارز ۶۰۰۰ Tomans که ۶۰۰۰ تلویزیون تولید می کنند ، با پرش ارز به حدود ۶۰۰۰ تومان ، در واقع ظرفیت تولید خود را به نصف کاهش می دهد. یعنی همان ۶۰۰۰ واحد به ۶۰۰۰ واحد رسیده است و این تغییر ناگهانی در قیمت ارز باعث شده است که قدرت خرید مواد اولیه و قطعات را به شدت کاهش داده و سرمایه تولید کنندگان را تا حد زیادی تحت تأثیر قرار داده است.

ناتوانی مقامات و عدم پاسخگویی

موسوی ماجد به عدم برقراری ارتباط و پاسخگویی مؤثر مقامات دولتی اشاره کرد و گفت: “با وجود جلسات متعدد ، ما نتوانسته ایم به درستی مشکلات تولید کنندگان را به وزارتخانه ها و مقامات مربوطه رسیدگی کنیم و اکنون هیچ نهادی پاسخگو نیست و اوضاع بدتر از تحریم های خارجی است.”

وی گفت: تحریم های داخلی و بوروکراسی اداری بیشتر از تحریم های بین المللی به تولید کنندگان رسیده است.

نوسانات الکتریکی به دستگاههای تولیدی آسیب دیده است

موسووی به مشکلات زیرساخت ها و قطع برق مکرر اشاره کرد و افزود: “اینها دستگاههای حساس به شدت آسیب دیده و تولید می شوند و مونتاژ خودکار ، یخچال و تلویزیون به دلیل کاهش مکرر برق آسیب دیده است ، که باعث افزایش هزینه های نگهداری شده و روند تولید را مختل کرده است.”

وی افزود: در حالی که مشکل تأمین سوخت سهمیه دیزل به گونه ای است که تولید کنندگان باید سهمیه خود را سخت کنند یا مجبور شوند با قیمت آزاد چندگانه سوخت کنند ، که از نظر اقتصادی قابل دوام نیست.

خسارت شدید آتش سوزی در گمرک و مشکلات ترخیص کالا از گمرک

موسوی ماج گفت: “یكی از بزرگترین بحران های تولیدكننده ، آتش سوزی در انبارهای گمرکی است كه برخی از کالاها و قطعات وارداتی خود را نابود كرده است.”

وی توضیح داد: “حدود ۲ تا ۵ ظروف قطعات و کالاهای ما در گمرک باقی مانده بودند که به دلیل تردید در سیستم های گمرکی نتوانستیم تخلیه کنیم.” این باعث خسارت جدی به آتش سوزی شد.

فعال صنعت لوازم خانگی همچنین به مشکلات بیمه اشاره کرد: اگرچه پرداخت بیمه هزینه خسارت را پرداخت می کند ، مبلغی که ما شش ماه پیش پرداخت کرده ایم به دلیل کاهش ارزش پول تقریباً بی ارزش بوده است و بیمه نمی تواند خسارت کامل را تکمیل کند.

درخواست حمایت جدی و اصلاح سیاست ها

موسووی مجد از مقامات خواست تا فوری به مشکلات تولید کنندگان توجه کنند و گفتند: “اگر اوضاع به همین ترتیب پیش برود ، بسیاری از واحدهای تولیدی مجبور به تعطیل شدن خواهند شد و این وضعیت نه تنها سرمایه گذاری های ملی را به خطر می اندازد ، بلکه به اشتغال هزاران کارگر نیز تهدید می کند و به نوعی ظاهراً همان می خواهد.”

وی تأکید کرد که دولت باید با برنامه ریزی و پشتیبانی واقعی ، محیط کسب و کار را برای تولید کنندگان تسهیل کند تا بیشتر موانع و مشکلات.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا