هدررفت ۳۰ درصدی محصولات و مصرف ۱۸۰۰ میلیون مترمکعب آب در کشاورزی تهران
بخش کشاورزی تهران هر سال ۱.۵ میلیارد متر مکعب آب مصرف می کند. بخش اعظم این منابع برای تولید محصولات گمشده صادر می شود.
در حالی که نوشیدن آب در تهران به یک مشکل مداوم برای مدیریت دولت و شهر تبدیل شده است ، مصرف بالای آب در بخش کشاورزی و درجه بالایی از زباله برداشت یک چالش اساسی برای پایداری منابع آب کشور است. نسبت استان در تهران در این مصرف سالانه حدود ۱.۵ میلیارد متر مکعب است.
سخنگوی صنعت آب ، عیسی ، گفت كه حدود ۲ درصد از محصولات كشاورزی از مزرعه تا جدول ضایعات است. با این حال ، حدود ۲ ٪ از تولید سبزیجات و ۵ ٪ از تولید میوه بیشتر از کشور است. نتیجه این روند از بین رفتن میلیاردها متر مکعب آب در چرخه ای است که منجر به مصرف واقعی نمی شود.
علاوه بر مصرف بیش از حد در صنعت پردازش ، مشکلی نیز وجود دارد که از آن به عنوان “آب درآمد” یاد می شود. این آبها یا قبل از نصب دستگاه اندازه گیری برداشت می شوند ، یا برخی از استثنائات برای موسساتی که هزینه مصرف را پرداخت نمی کنند. اگرچه این نوع مصرف در آمار رسمی ضرر موجود نیست ، اما بخشی از هدر رفتن منابع در عمل است.
در زمینه از دست دادن فیزیکی ، به ویژه در شبکه های آبرسانی ، ایجاد لوله و نشت باقی مانده است. به گفته مقامات ، متوسط از دست دادن آب فیزیکی در کشور حدود ۲ درصد و حدود ۲.۵ درصد در تهران است.
استفاده از منابع آب کشاورزی برای تأمین نوشیدن نیز وارد مرحله اجرای آن شده است. تاکنون چهار چشمه کشاورزی وارد مسیر آبرسانی آشامیدنی شده اند و مذاکرات در حال انجام است تا حدود ۵ چشمه شهرداری تهران را که دارای آب با کیفیت بالا هستند ، تحویل دهد. این می تواند بخشی از بحران را با توجه به مدت کوتاهی مدیریت کند.
علیرغم این اقدامات ، کارشناسان تأکید می کنند که اگر الگوی کشت ، زنجیره فروش و سیاست تولید کشاورزی اصلاح نشود ، منابع آب همچنان شبکه های شهری را هدر می دهند. از آنجا که منبع اصلی بخشی از بحران آب در کشور کشاورزی و در حجم گیاهان تخریب شده است.
منبع: isna