هشدارهای خشکسالی و تنش آبی در کدام استان ها جدی تر است؟ + جدول – افق میهن
خشکسالی در ایران وارد پنجمین سال پیاپی شده است. در این میان ، برخی از استانها مانند سیستان و بلوتشستان و هورموزگان کمترین و برخی مانند مازندران و زنجان را تجربه کرده اند.
کارشناسان هشدار می دهند که ایران برای سال پنجم در نتیجه خشکسالی و کاهش بارندگی رخ داده است.
براساس گزارش سازمان هواشناسی اخیر (تا لحظه این گزارش) ، بارش از ابتدای سال آبی فعلی (اول مهر ۱۴۰۳) تا روز هشتم اردیبهشت ۱۴۰۴ ، ۸۰.۷ میلی متر در کشور ، ۳۹.۴ درصد را پس گرفت.
کاهش بارش در همه استان های کشور
اکنون همه ۳۱ استان کشور در مورد طولانی مدت خود بارندگی کاهش می یابد. تا همین اواخر ، مازندران مستثنی بود و میزان بارش در استان بالاتر از حد متوسط بود.
در این میان ، برخی از استانها مانند سیستان و بلوتشستان و هورموزگان کمترین و برخی مانند مازندران و زنجان را تجربه کرده اند.
جدول زیر ۱۰ استان را نشان می دهد که بالاترین و کمترین کاهش بارش را نشان می دهد.
هشدارهای خشکسالی و استرس آب در برخی استانها
شرایط در برخی از استانها به یک سطح بحرانی و نگران کننده رسیده است. همانطور که مقامات هشدار می دهند ، آب آشامیدنی حتی می تواند در تابستان مورد سؤال قرار گیرد. در بهترین حالت ، آنها توسط انسان مشروط و آب نجات یافته هستند.
کمبود آب در استانهایی که از آن به عنوان ضد آب یاد می شوند
Kohgiluyeh ، Boyer احمد و کردستان از جمله استانهایی هستند که اخیراً اخطار داده شده اند یا به این هشدار داده شده اند. اگرچه این استانها در گذشته غنی شده اند و منبع پرها و منابع آب است.
زمین سیستان و بلوطستان ۱.۵ ٪ با خشکسالی زمین
در این میان ، سیستان و بلوتشستان ، که بالاترین میزان بارش را در سال فعلی آب تجربه کرده اند ، شرایط خاصی دارند. آمار می گوید که حدود ۲.۵ درصد از استان استان اکنون درگیر خشکسالی هستند و نگرانی های جدی در مورد آب آشامیدنی و کشاورزی دارند.
کاهش بارش در هورموزگان و فارس
هورموزگان می تواند به عنوان دومین استان با بالاترین بارش در فصل گرم ۱۴۰۴ استرس آب عمل کند.
فارس همچنین در کاهش بارش و خشکسالی در سالهای اخیر چالش های جدی بوده است. کارشناسان هشدار می دهند که بارندگی شدید با صلیب سنگین این مشکل را جبران نمی کند و شدت خشکسالی فقط می تواند کاهش یابد. فارس می تواند نمونه خوبی از این باشد ؛ با وجود باران های خوب اسفند و زود فروردین در این استان ، اکنون در مکان پنجم در کاهش بارش است.
هشدار استرس آبی تابستانی در تهران
تهران استان دیگری است که در زمینه کم آبی ، خشکسالی و کاهش شدید سدها چالش جدی دارد.
محسن اردکانی ، مدیر عامل شرکت های آب و فاضلاب استان ، اخیراً به Tasnim گفت که تهران پنجمین سال پیاپی را پشت سر هم تجربه کرده است. بدون سالها بین آنها مقامات همچنین پس انداز استان را در تابستان اعلام کرده اند.
چالش کاهش بارش و خشکسالی در استان های مرکزی ، شرقی و جنوبی کشور
تاریخ بارش و خشکسالی محدود به این استانها نیست. به عنوان مثال ، Semnan ، Markazi ، Ost Azerbaijan ، Südkhorasan و Isfahan نیز در این لیست قرار دارند.
احد داماه ، رئیس مرکز ملی آب و هوا و داوریشریزن مدیریت ، اخیراً Tabnak را اعلام کرده بود که استانهای مرکزی ، شرقی و جنوبی این کشور بیشترین رنج را متحمل شده اند.
به گفته وی ، تهران ، خوراسان رازاوی ، البورز ، چاهاره و باخیاری ، کوهگیلویه و بویر احمد ، لورستان و خوزستان در معرض فقدان جدی منابع آب قرار دارند.
علل مربوط به نیروگاه برق ؛ از امنیت غذایی گرفته تا کاهش و آلودگی هوا
در چنین شرایطی ، بحران آب و کمبود منابع آب علاوه بر استرس آب ، آب آشامیدنی و کشاورزی ابراز نگرانی کرده است. خشکسالی گسترده در بسیاری از سطوح و برخی مناطق مسکونی کشور منجر به کاهش آن شده است.
سایر چالش های احتمالی چالش های زیست محیطی و افزایش احتمال آتش سوزی ، خشکسالی ، تالاب ها و بخشی از آنها در مراکز آلودگی گرد و غبار و هوا ، تهدیدات کشاورزان و قبایل و همچنین تشدید اختلافات قومی و استانی است.
کارشناسان الگوهای کشت و مصرف ، مونتاژ آب و اجرای مناطق حوضه آب و پروژه های هادی آب زیرزمینی را راهکارهایی برای کاهش عواقب خشکسالی و کاهش بارش مداوم می دانند.
برای کسب اطلاعات بیشتر ، بررسی سه گزارش فرایند حاکی از ادامه کاهش کاهش و افزایش دما ، بحران آب و تضاد معیشت و تشنگی و همچنین ادامه خشکسالی و استرس آب در کشور است.