اقتصاد جهان

هشدار بانک جهانی درباره تأثیر جنگ بر اقتصاد فلسطین

به گزارش خبرگزاری افق میهن به نقل از ملی نیوز، بانک جهانی در گزارشی که روز دوشنبه منتشر شد هشدار داد که جنگ غزه همچنان تأثیرات «فاجعه بار» بر اقتصاد فلسطین دارد و آن را وارد بحرانی با ابعاد بی‌سابقه می‌کند.

بر اساس این گزارش، تولید ناخالص داخلی واقعی فلسطین در سال جاری ۲۶ درصد کاهش خواهد یافت که بیشترین کاهش اقتصادی در دو دهه اخیر در منطقه را رقم خواهد زد.

بانک جهانی همچنین اعلام کرد که اقتصاد غزه در نیمه اول سال ۲۰۲۴ به میزان ۸۶ درصد کاهش خواهد یافت، در حالی که اقتصاد کرانه باختری ۲۳ درصد کاهش خواهد یافت. بر اساس این آمار، درآمد سرانه سالانه در غزه از ۲۳۲۸ دلار در سال ۱۹۹۴ به کمتر از ۲۰۰ دلار کاهش یافته است.

این گزارش می افزاید: جنگ وارد دومین سال خود شده است و فلسطینی ها همچنان از سطوح بی سابقه آسیب، خشونت، مشکلات اقتصادی و ناامنی رنج می برند.

بر اساس این گزارش در این جنگ بیش از ۴۵ هزار نفر جان خود را از دست دادند و بیش از ۱۰۶ هزار نفر مجروح شدند. این درگیری همچنین حدود ۱.۹ میلیون نفر را که ۹۰ درصد از جمعیت غزه را تشکیل می دهند، آواره کرده است.

بر اساس گزارش بانک جهانی، فعالیت های اقتصادی در غزه تقریباً متوقف شده و سهم آن از کل اقتصاد فلسطین از ۱۷ درصد به تنها ۳.۵ درصد کاهش یافته است، در حالی که غزه خانه ۴۰ درصد از جمعیت فلسطین است.

این گزارش تخمین می زند که ۶۶ درصد از مشاغل غزه به طور کامل ویران شده و ۲۲ درصد آسیب های جزئی دیده اند.

تأثیر دومینوی جنگ بر بازار کار فاجعه بار بود. نرخ بیکاری در غزه اکنون به بیش از ۸۰ درصد رسیده است در حالی که در کرانه باختری به دلیل دسترسی محدود به بازار کار در سرزمین های اشغالی و اختلال در فعالیت های اقتصادی محلی به ۳۵ درصد رسیده است.

در نیمه اول سال جاری، نرخ بیکاری کلی فلسطین به ۵۱ درصد رسید، بالاترین سطح ثبت شده تا کنون.

در مهرماه امسال قیمت مواد غذایی اصلی نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۴۸ درصد افزایش یافت و هزینه سوخت نیز به دلیل اختلالات زنجیره تامین و تنگناهای لجستیکی ۲۰۷ درصد افزایش یافت.

بانک جهانی همچنین اعلام کرد که کمبود کالاهای اساسی هزاران خانواده را بیش از پیش به فقر سوق داده است و «دسترسی نامنظم به کالاها، محدودیت‌ها و غارت منابع ورودی به نوار غزه سطوح بی‌سابقه ناامنی غذایی را افزایش داده است».

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا