هشدار به مصرف کنندگان شیر؛ آنفلوانزا در کمین است
تحقیقات جدید دانشگاه استنفورد نشان می دهد که شیر خام یا شیر غیر پاستوریزه که برخی آن را جایگزینی طبیعی و مغذی برای محصولات لبنی پاستوریزه می دانند، ممکن است با خطرات پنهانی همراه باشد.
یک مطالعه جدید توسط محققان دانشگاه استنفورد نشان می دهد که ویروس آنفولانزا در شیر غیرپاستوریزه در یخچال می تواند توانایی عفونت را حفظ کند.
تحقیقات جدید دانشگاه استنفورد نشان می دهد که شیر خام یا شیر غیر پاستوریزه که برخی آن را جایگزینی طبیعی و مغذی برای محصولات لبنی پاستوریزه می دانند، ممکن است با خطرات پنهانی همراه باشد.
به گزارش هلث دیالوگ، این تحقیق نشان می دهد که ویروس آنفولانزا می تواند تا پنج روز در شیر خام داخل یخچال عفونی بماند. این یافته ها در حالی است که شیوع آنفولانزای پرندگان در گاوهای شیری نگرانی ها را در مورد احتمال یک بیماری همه گیر جدید افزایش داده است. الکساندریا بوهم، محقق ارشد این پروژه گفت: «این یافته ها خطر بالقوه انتقال آنفولانزای پرندگان از طریق مصرف شیر خام و اهمیت پاستوریزه کردن شیر را نشان می دهد.
بیش از ۱۴ میلیون آمریکایی سالانه شیر خام مصرف می کنند. برخلاف شیر پاستوریزه، شیر خام برای از بین بردن پاتوژن های مضر حرارت داده نمی شود. طرفداران شیر خام ادعا می کنند که حاوی مواد مغذی، آنزیم ها و پروبیوتیک های مفیدتری نسبت به شیر پاستوریزه است و می تواند سیستم ایمنی و سلامت دستگاه گوارش را تقویت کند.
“سازمان غذا و داروی آمریکا” شیر خام را با بیش از ۲۰۰ مورد شیوع بیماری مرتبط دانسته و به همراه “مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا” هشدار داده است که باکتری هایی مانند “اشریشیا کلی” و “سالمونلا” (سالمونلا) شیر خام خطرات جدی برای سلامتی انسان به ویژه کودکان، سالمندان، زنان باردار و افراد با سیستم ایمنی ضعیف ایجاد می کند.
محققان تداوم گونه ای از ویروس آنفلوانزای انسانی را در شیر خام گاو در دمای معمولی یخچال بررسی کردند. این ویروس آنفولانزا معروف به “H1N1 PR8” زنده ماند و تا پنج روز در شیر باقی ماند.
منگیانگ ژانگ، رئیس این گروه تحقیقاتی گفت: ماندگاری چند روزه ویروس آنفلوانزای عفونی در شیر خام، نگرانیهایی را در مورد راههای انتقال احتمالی ایجاد میکند. این ویروس می تواند سطوح و مواد موجود در محیط کارخانه های لبنی را آلوده کند و خطراتی را برای حیوانات و انسان ایجاد کند.
علاوه بر این، محققان دریافتند که ویروس آنفولانزا حداقل به مدت ۵۷ روز در شیر خام قابل تشخیص است. در مقایسه، فرآیند پاستوریزاسیون توانست آنفولانزای موجود در شیر را به طور کامل از بین ببرد و مقدار آران در ویروس را تقریباً ۹۰٪ کاهش دهد، اما نتوانست به طور کامل آران را حذف کند. اگرچه قرار گرفتن در معرض آران ویروس آنفولانزا خطری برای سلامتی ایجاد نمی کند، روش های آزمایش مبتنی بر آران اغلب برای پایش محیطی پاتوژن هایی مانند آنفولانزا استفاده می شود.
«الساندرو زولی» (الساندرو زولی)، محقق ارشد این طرح گفت: ماندگاری طولانی مدت ویروس آرانی در شیر خام و شیر پاستوریزه، پیامدهایی برای ارزیابی ایمنی مواد غذایی و پایش محیطی دارد. به خصوص اینکه بسیاری از روش های مورد استفاده در پایش محیطی، آرانی را شناسایی می کند./ایسنا