هوش مصنوعی متا میتواند افکار انسانها را با دقت ۸۰ درصد بخواند
تیم تحقیقاتی هوش مصنوعی متا در حال نزدیک شدن به رمزگشایی افکار بشر است. غول فناوری با همکاری مرکز باسک در زمینه شناخت ، مغز و زبان ، مدل هوش مصنوعی را توسعه داده است که می تواند بر اساس فعالیت مغز وی با دقت ۸۰ ٪ جملات انسانی را بازسازی کند.
بر اساس پستی که در وبلاگ متا منتشر شده است ، این مدل براساس روشی غیر تهاجمی برای ضبط فعالیت مغز است. به گفته این شرکت ، الگوی آنها می تواند پایه و اساس فناوری هایی باشد که به افرادی که توانایی خود را از دست داده اند باز می گردند.
نحوه عملکرد مدل متا AI
بر خلاف رابط های مغز موجود (مانند NeuralInks) ، که اغلب به کاشت ایمپلنت نیاز دارند ، فناوری متا ساخته شده از تکنیک های مغناطیسی مغز (MEG) و EEG (EEG) استفاده می کند.
با استفاده از این تکنیک ها ، فعالیت مغز بدون نیاز به عمل جراحی اندازه گیری می شود. مدل هوش مصنوعی متا با استفاده از داده های ثبت شده از مغز ۳۵ داوطلب که در حال تایپ جملات هستند ، آموزش داده شده است. طبق گفته متا ، این مدل می تواند با استفاده از داده های MEG ، شخصیت های تایپ شده را به طور دقیق پیش بینی کند ، که حداقل دو برابر بیشتر از رمزگشایی مبتنی بر EEG است.
البته این فناوری محدودیت هایی دارد. طبق گفته متا ، استفاده از تکنیک MEG به اتاقی با سیستم محافظ مغناطیسی نیاز دارد و شرکت کنندگان باید برای دقت بی حرکت باشند. این فناوری همچنین فقط بر روی افراد سالم مورد آزمایش قرار می گیرد و عملکرد آن برای افراد مبتلا به آسیب مغزی هنوز مشخص نیست.
علاوه بر این ، هوش مصنوعی متا همچنین به محققان کمک می کند تا درک بهتری از نحوه تبدیل ایده ها به زبان پیدا کنند. مدل هوش مصنوعی داده های MEG را تجزیه و تحلیل می کند و فعالیت مغز را در میلی ثانیه ردیابی می کند. این مدل نشان می دهد که چگونه مغز هنگام تایپ ، افکار انتزاعی را به کلمات ، هجا و حتی حرکات انگشت تبدیل می کند.
یکی از یافته های اصلی تحقیقات متا استفاده از مغز با استفاده از مکانیسمی به نام “کد عصبی پویا” است که مراحل مختلف شکل گیری زبان را پیوند می دهد و در عین حال اطلاعات گذشته را در دسترس قرار می دهد. این مکانیسم می تواند توضیح دهد که چگونه انسان ساختار جملات را هنگام صحبت یا تایپ شکل می دهد.
با این حال ، هوش مصنوعی متا آماده استفاده در دنیای واقعی نیست. این شرکت می گوید دقت رمزگشایی آن هنوز هم نیاز به بهبود دارد و محدودیت های سخت افزار MEG استفاده از خارج از آزمایشگاه ها را غیرممکن می کند.
منبع: دیجیاتو