اخبار اقتصاد ایران

واریزی ۴۳۷ هزار تومانی سود سهام عدالت برای این سهامداران | ارزش سهام عدالت چقدر ریخت؟

صاحبان سهام ۲۸ آذر آنها بسته به ارزش پایه سهام خود یعنی سهام یک میلیون تومانی یا ۴۹۲ و ۵۳۲ هزار تومانی بین ۴۰۰ تا ۸۲۰ هزار تومان سود دریافت کردند.

گزارش کردن مهر، ۲۸ آذر ماه گذشته بود که صاحبان سهام عدالت با توجه به ارزش پایه سهام خود مبلغی تحت عنوان سود سهام عدالت دریافت کردند که البته میزان سود پرداختی به سهامداران با توجه به سبد سهام هر سهامدار متفاوت بود.

این مبلغ برای دارندگان سهام یک میلیون تومانی حدود ۸۲۱ هزار تومان و برای دارندگان سهام عدالت ۴۹۲ و ۵۳۲ هزار تومان به ترتیب حدود ۴۰۲ و ۴۳۷ هزار تومان بود.

به طور کلی سود تقسیم شده شرکت ها بین سهامداران مربوط به عملکرد سال مالی قبل است. به عنوان مثال سود تقسیم شده بین سهامداران در سال ۱۴۰۳ مربوط به عملکرد شرکت در سال ۱۴۰۲ است، اما نکته مهم برای سهامداران این است که سود تقسیم شده در این مرحله تنها مربوط به سال گذشته (۱۴۰۲) نیست بلکه مربوط به سال است. ۱۴۰۱. بوده است، حتی بخشی از آن مربوط به سال ۲۰۱۸ است.

جزئیات ۴۳۷ هزار تومان سود سهام عدالت واریز شده در سبد ۵۳۲ هزار تومانی

تحلیل سپرده های پرتفوی ۵۳۲ هزار تومانی نشان می دهد که از مجموع ۴۳۷ هزار تومان سود سپرده شده برای سهامداران این پرتفوی، ۴۸ هزار تومان (۴۸۰ هزار و ۳۸۴ ریال) مانده سود سهام عدالت سال ۱۳۹۸ و مابقی ۳۸۹ ریال است. هزار تومان (۳,۸۹۱,۷۴۱ ریال) مربوط به مرحله سوم حقوق صاحبان سهام می باشد سود سال ۱۴۰۱ که با یکسال تاخیر به حساب سهامداران واریز شده است.

۷,۳۸۰,۵۵۵ ریال و ۳,۸۷۵,۶۵۲ ریال از سود سهام عدالت ۱۴۰۱ در. آذر و اسفند ۱۴۰۲ پرداخت و ۳۸۹۱۷۴۱ ریال واریز شده بود آذر این ماه سومین مرحله از پرداخت سود سهام عدالت ۱۴۰۱ بود.

صرف نظر از اینکه این تاخیر یک ساله در پرداخت سود ناشی از بی توجهی شرکت ها در تخصیص سود بوده است، انتظار می رود سازمان بورس و متولیان در جهت احقاق حقوق سهامداران تلاش بیشتری کنند چرا که پرداخت سود در سال ۲۰۱۸ با ۵ سال تاخیر انجام شد. در سال ۱۴۰۳ ارزش آن بیش از ۸۰ درصد کاهش یافته است.

زیان ۱۷۰۰ میلیارد تومانی سود سهام عدالت به دلیل تاخیر در پرداخت سود

با توجه به اینکه ۴۸ هزار تومان سود برای بیش از ۴۴ میلیون سهامدار (در سال ۱۳۹۷) در مجموع ۲ هزار و ۱۱۲ میلیارد تومان خواهد بود، چند سوال مطرح می شود؛ اول اینکه این مبلغ کجا بوده است؟ آیا در سرمایه گذاری جدید شرکت های ذینفع استفاده شده است؟ آیا در حسابی انباشته و موجود بوده و سود تعلق گرفته است یا تسهیلات اخذ شده است؟ سهم سهامداران در این موضوع چقدر است؟

و بالاخره چه کسی باید پاسخگوی حقوق پایمال شده سهامدارانی باشد که با توجه به تورم این ۵ سال، ارزش کل سود آنها عملا به کمتر از ۴۰۰ میلیارد تومان رسیده و نزدیک به ۱۷۰۰ میلیارد از ارزش سهام آنها را به خود اختصاص داده است. سوخته شده است.

این انتقاد برای تاخیر یک ساله در پرداخت سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱ نیز لحاظ شده است چرا که سود ۳۸۰ هزار تومانی بیش از ۴۴ میلیون سهامدار بالغ بر ۱۷ هزار میلیارد تومان است. یک میلیون تومان خیلی بیشتر از این می شود.

لازم به ذکر است، شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه در همان تاریخ اعلام کرده بود که پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت سال منتهی به ۸ اسفند ۱۴۰۱ انجام شد و در این مرحله ۴۴ میلیون و ۲۰۸ هزار و ۴۰۵ عدالت سهامداران پرداخت شد. از طریق ۱۹ بانک عامل به حساب مشمولان واریز شد و صاحبان پرتفوی حقوق صاحبان سهام ۴۹۲ هزار تومان به مبلغ ۳۵۲ هزار تومان، ۵۳۲ هزار تومان به مبلغ ۳۸۰ هزار تومان و سبد سهام یک میلیونی ۷۱۶ هزار تومان دریافت کردند. تومان سود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا