بانک و بیمه

واکنش مثبت طلا به مراسم تحلیف ترامپ؛ چرایی لزوم سرمایه گذاری ایرانیان روی طلا!

وحید پورجریشی; بازار: مراسم تحلیف دونالد ترامپ چهل و هفتمین رئیس جمهور آمریکا شامگاه دوشنبه به وقت تهران برگزار شد که در روزهای اخیر بسیاری از بازارهای جهانی منتظر آن بودند. همانطور که انتظار می رفت، انتظارات بسیاری از فعالان بازار از سخنان رئیس جمهور آمریکا برآورده نشد و به نتیجه معکوس منجر شد. به عنوان مثال ترامپ با وجود حضور امثال ایلان ماسک در مراسم تحلیف او و البته ترامپ به هیچ وجه به بازار ارزهای دیجیتال اشاره ای نکرد و همین امر باعث افت قیمت قابل توجهی در بازار شد.

سخنرانی دونالد ترامپ تا حد زیادی به وضوح نشان داد که اولویت او مانند دور اول ریاست جمهوری، اقتصاد آمریکا و حفظ ارزش و سلطه دلار در اقتصاد جهانی است.

اگرچه بیت کوین واکنش مثبت متفاوتی به مراسم افتتاحیه روز دوشنبه نشان داد و به کانال ۱۰۹۰۰۰ دلار به عنوان یک حد بالای تاریخی جدید رسید، اما عدم اشاره رئیس جمهور ایالات متحده و حمایت از بازار کریپتو منجر به کاهش قابل توجه قیمت و بازدهی در محدوده ۱۰۱ هزار دلار شد. برای این ارز و کل بازار کریپتو.

دلیل افزایش قیمت طلا پس از سخنرانی ترامپ

برخلاف بازار ارزهای دیجیتال، سخنرانی دونالد ترامپ منجر به افزایش نسبتاً بزرگ قیمت طلا شد. همانطور که در نمودار زیر مشاهده می کنید، قیمت هر اونس طلا بامداد سه شنبه نسبت به روز گذشته بیش از ۲۴ دلار افزایش یافت و به ۲۷۲۷ دلار رسید که خبر خوبی برای علاقه مندان به این بازار است. اما سوال اینجاست که چرا قیمت طلا باید افزایش یابد؟

واکنش مثبت طلا به مراسم تحلیف ترامپ؛ چرا ایرانی ها باید در طلا سرمایه گذاری کنند؟

سخنرانی دونالد ترامپ تا حد زیادی به وضوح نشان داد که اولویت او مانند دور اول ریاست جمهوری، اقتصاد آمریکا و حفظ ارزش و سلطه دلار در اقتصاد جهانی است. رئیس جمهور آمریکا در بخشی از سخنان خود بار دیگر به موضوع افزایش تعرفه واردات پرداخت و البته در خصوص کانال پاناما از استفاده از کشتی های تجاری چینی از این گذرگاه استراتژیک بین المللی نیز انتقاد کرد. او حتی خواستار بازگرداندن مالکیت و کنترل کانال پاناما به آمریکا شد.

افزایش تعرفه واردات کالاهای وارداتی از چین یا کانادا به وضوح منجر به افزایش تورم و قیمت ها در بسیاری از بخش ها خواهد شد. به عنوان مثال، وابستگی شدید صنعت ساخت و ساز ایالات متحده به الوارهای وارداتی از کانادا، در صورت افزایش تعرفه واردات از آن کشور، منجر به افزایش قیمت قابل توجهی خواهد شد. موضوعی که ترامپ به عنوان یکی از بزرگترین توسعه دهندگان در آمریکا و جهان از آن سود اساسی برده است و البته قیمت املاک در آمریکا نیز افزایش خواهد یافت. در مورد کالاهای وارداتی از چین نیز همین اتفاق خواهد افتاد. به عنوان مثال بخش مهمی از صنعت فولاد آمریکا و مواد اولیه آن از چین وارد می شود و با افزایش تعرفه واردات، قیمت نهایی محصول افزایش می یابد.

ایالات متحده همچنان بزرگترین دارنده ذخایر طلا در جهان است و افزایش قیمت طلا در نهایت به تقویت دولت فدرال آمریکا منجر خواهد شد که بعید است ترامپ از آن ناراضی باشد!

همانطور که در گزارش دیروز خبرگزاری بازار پیش بینی شده بود، چنین وضعیتی منجر به افزایش نرخ تورم عمومی در آمریکا و در نتیجه افزایش سرمایه گذاری در طلا به عنوان پوشش مطمئن در برابر تورم خواهد شد. از سوی دیگر، بسیار بعید به نظر می رسد که ترامپ علاقه زیادی به مداخله حداکثری توسط فدرال رزرو به عنوان یک تنظیم کننده در اقتصاد آمریکا داشته باشد. وی در سخنرانی دیشب خود از محدودیت های حکومتی در حوزه های مختلف به شدت انتقاد کرد و آن را سانسور و ظلم دانست که باید لغو شود. بنابراین به نظر می رسد او با حفظ نرخ سود بانکی بالا مخالف است و تمایل بیشتری به سرمایه گذاری در بازار کار آمریکا دارد.

بنابراین به نظر می رسد رویکرد رئیس جمهور جدید آمریکا به وضوح با رویکرد فعلی فدرال رزرو مغایرت داشته باشد و منجر به تضعیف پایه های تولیدی در آمریکا و انتقال دارایی ها به سپرده های طلا یا ارزهای دیجیتال شود. مشکل دیگر این است که ایالات متحده همچنان بزرگترین دارنده ذخایر طلا در جهان است و افزایش قیمت طلا در نهایت به تقویت دولت فدرال آمریکا منجر می شود و بعید است که ترامپ از این وضعیت ناراضی باشد!

همه این رویکردها به نفع بازار طلا بوده و در حال حاضر هیچ عامل منفی مانع رشد این بازار نیست. در مورد معامله گران ایرانی نیز باید گفت که وابستگی طلا به نرخ دلار و افزایش مستمر قیمت ارز در بازار داخلی که به احتمال زیاد با روی کار آمدن دونالد ترامپ تنش بیشتری خواهد کرد، می تواند رشد قابل توجهی را به همراه داشته باشد. بازار طلا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا