ارزهای دیجیتال

وضعیت نامناسب ایران در «شدت مصرف انرژی» به‌رغم سرانه پایین مصرف برق/ مقصر زیرساخت‌ها هستند، نه مردم!

بهره وری کم انرژی در ایران یکی از مباحثی است که متخصصان همیشه در نظر گرفته اند. در این زمینه ، لازم است با یک شاخص مهم در منطقه شدت انرژی مصرف انرژی یا “شدت انرژی” ، که میزان مصرف انرژی در هر واحد GIP را اندازه گیری می کند ، مقابله کنید.

طبق گفته های Business News ، شدت مصرف انرژی بر میزان انرژی مورد نیاز برای هر واحد تولید یا خدمات اندازه گیری می شود ، به این ترتیب مصرف انرژی کمتری برای تولید یک محصول شدت آن را کاهش می دهد. به عبارت دیگر ، شاخص مصرف انرژی میزان انرژی مورد استفاده برای هر تولید ناخالص داخلی را اندازه گیری می کند.

این شاخص معیار مصرف بهینه برق برای توسعه اقتصادی کشور است ، اما باید در نظر گرفت که این شاخص به معنای مصرف انرژی در هر کشور نیست.

براساس جهان ما در آمار داده ، ایران یکی از ۱۰ کشور جهان با بالاترین شدت است.

کدام عوامل بر شدت بالای مصرف انرژی تأثیر می گذارد؟

شاخص شدت مصرف انرژی معیار اندازه گیری مصرف انرژی برای تولید وحدت تولید ناخالص داخلی است. این شاخص به عنوان میزان انرژی مصرف شده در هر دلار از تولید اقتصادی بیان می شود. شدت مصرف انرژی نشان می دهد کارآیی مصرف انرژی در یک کشور یا یک اقتصاد و ارزش پایین تر ، تأمین انرژی انرژی در تولید کالاها و خدمات بهتر می شود.

ساختار اقتصادی هر کشور یکی از مهمترین مؤلفه ها در تعیین شدت مصرف انرژی است. کشورهایی که اقتصاد آنها مبتنی بر صنایع شدید و کارآمد است ، معمولاً مصرف انرژی بالاتری دارند ، در حالی که کشورهایی که دارای اقتصادهای دارای خدمات یا با محوریت هستند ، مصرف انرژی کمتری نسبت به تولید اقتصادی خود دارند.

قرار دادن کشورها در شدت مصرف انرژی

کشورهایی که مصرف انرژی بالایی دارند و تولید کم می توانند مصرف انرژی بالایی داشته باشند. این نشانگر بهره وری کم انرژی است. به عنوان مثال ، ایران می تواند نمونه خوبی از این کشورها باشد. ایران در رابطه با بالاترین مصرف انرژی جایگاه هشتم دارد.

در سال ۲۰۲۳ ، ایران ۳۵۳۱ ساعت آسیب برق را مصرف کرد و مصرف انرژی در همان سال ۲.۲۱ کیلووات ساعت بود. این بدان معنی است که ایران از ۲.۲۱ کیلووات ساعت برای تولید هر تولید ناخالص داخلی استفاده کرده است. لازم به ذکر است که دلیل این امر عدم بهره وری و تولید پایین داخلی ایران است.

تولید ناخالص داخلی ایرانی در سال ۲۰۲۳ ۴۰۴.۶ میلیارد دلار آمریکا بود.

بر خلاف کشور دیگری ، می تواند انرژی زیادی مصرف کند ، اما به دلیل تولید بالای آن ، شدت مصرف انرژی نیز کاهش می یابد. آلمان می تواند نمونه ای از این کشورها باشد. آلمان یازدهمین کشور با بالاترین مصرف انرژی در جهان است. مصرف انرژی آلمان سالانه ۳۱۷۰ تراوات است.

با این حال ، آلمان یکی از ۲۰ کشور برتر در رابطه با مصرف انرژی است. شدت مصرف انرژی آلمان ۰.۸۷ کیلو وات در ساعت است. این بدان معنی است که آلمان برای هر تولید ناخالص داخلی ۰.۷۸ کیلووات ساعت مصرف می کند.

لازم به ذکر است که تولید ناخالص داخلی آلمانی در سال ۲۰۲۳ ۴.۵ تریلیون دلار بود.

بهره وری پایین در ایران

همانطور که قبلاً نیز گفته شد ، شدت مصرف انرژی تحت تأثیر عوامل مختلف است.

یکی از عواملی که می تواند منجر به افزایش رتبه یک کشور در شاخص شدت انرژی شود ، تولید ناخالص داخلی کم در مقایسه با مصرف و البته با بهره وری کم است.

یکی از مهمترین آنها بهره وری کم انرژی در دستگاه ها ، ساختمانها ، حمل و نقل عمومی ، صنایع داخلی و منابع است.

علاوه بر این ، منابع تأمین انرژی و دسترسی به آنها نیز می تواند بر شدت انرژی تأثیر بگذارد. استفاده از منابع تجدید پذیر و استفاده از فن آوری های جدید در تولید و توزیع انرژی می تواند باعث کاهش مصرف و افزایش بهره وری شود.

به طور کلی ، سیاست انرژی می تواند نقش مهمی در افزایش بهره وری به منظور هموار کردن راه برای کاهش شدت انرژی داشته باشد. بنابراین کاهش شدت مصرف انرژی نیاز به یک دیدگاه جامع و بین دوره ای از انرژی انرژی و همکاری در زمینه های فناوری ، طراحی سیاسی ، فرهنگ مصرف کننده و توسعه زیرساخت ها دارد.

نکته مهم دیگر توجه به تولید ناخالص داخلی است. رشد کم تولید ناخالص داخلی یکی از عواملی است که شدت مصرف انرژی در ایران است. با وجود مصرف انرژی زیاد ، کشورهایی که مصرف انرژی کم دارند عمدتا تولید ناخالص داخلی هستند.

این مشکل باعث شد تا کشورهایی که پروفایل بالایی دارند انرژی بیشتری را در مناطق فرآوری مصرف کنند تا توسعه کشور را مصرف کنند.

در این زمینه ، لازم است به شاخص مصرف انرژی به عنوان یک شاخص مخفف توجه کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا