کشاورزی

وضع محدودیت جدید در صادرات محصولات کشاورزی

رضا نورانی با اعلام اعمال محدودیت ها و ممنوعیت های جدید صادرات محصولات کشاورزی در سال آینده گفت: معاون برنامه ریزی و اقتصاد وزارت جهاد کشاورزی در ۲۷ اسفند. آذر وی در سال ۱۴۰۳ طی نامه ای خطاب به رئیس سازمان توسعه تجارت ممنوعیت صادرات برخی محصولات کشاورزی را در سال ۱۴۰۴ اعلام کرد. در این نامه، بر اساس اعلام وزارت جهاد کشاورزی، صادرات محصولات زراعی (غیر گلخانه ای) گوجه فرنگی از ابتدا ممنوع شد. مهر تا آخر آذر ۱۴۰۴ به مدت سه ماه پیاز از اول آذر تا آخر اسفند ۱۴۰۴ به مدت چهار ماه، سیب زمینی از ابتدا آذر تا آخر اسفند ۱۴۰۴ به مدت چهار ماه و تاریخ آن از ابتدا بهمن تا آخر اسفند ۱۴۰۴ مشمول افزایش صادرات به مدت دو ماه در قالب افزایش پایه صادراتی و وضع عوارض صادراتی است و صادرات نخود، لوبیا، سایر حبوبات و حبوبات از ابتدا تا پایان سال ممنوع خواهد بود. ۱۴۰۴.

وی افزود: اگرچه این مدل محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های صادراتی مانند گذشته یک شبه اجرایی نمی‌شود و هنوز تا اجرای آن فاصله زیادی وجود دارد، اما با توجه به معرفی این محدودیت‌ها و ممنوعیت‌ها، هنوز از برخی جهات ناشناخته مانده است. بر اساس اجرای این محدودیت ها و ممنوعیت ها بر اساس تمایل کشاورزان به کشت محصولات مذکور کاهش می یابد مگر اینکه وزارت جهاد کشاورزی خرید تضمینی محصولات را با قیمت قابل قبول تضمین کند و در عین حال ممنوعیت و ممنوعیتی را اعمال کند. محدودیت ها

نورانی خاطرنشان کرد: اگر وزارت جهاد کشاورزی این سیاست را برای صادرات محصولات کشاورزی در سال آینده اجرا کند، منجر به کاهش تولید این محصولات می شود.

وی در پاسخ به اینکه ممنوعیت ها و محدودیت ها با هدف تامین بازار داخلی صورت گرفته است، تصریح کرد: بازار داخلی باید با افزایش تولید تامین شود. سرکوب صادرات به معنای کاهش قیمت، کاهش تقاضا و افزایش ضایعات برای کشاورز است و فروش با قیمت پایین منجر به ضرر کشاورز می شود. تجربه قبلی گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی، پیاز و هندوانه نشان داده است که ممنوعیت صادرات منجر به مازاد محصولات کشاورزی می‌شود و رنج کشاورز تمام می‌شود و باعث کاهش کشت کشاورز می‌شود.

رئیس اتحادیه سراسری محصولات کشاورزی ایران همچنین به تاثیر عدم تعادل در تولید و عرضه مواد غذایی پرداخت و تصریح کرد: از آنجایی که محصولات کشاورزی مواد اولیه تولید مواد غذایی هستند، تداوم عدم تعادل انرژی منجر به a کیفیت و کمیت مواد غذایی در کشور رو به کاهش است و این نیاز به افزایش دارد. این امر منجر به واردات مواد غذایی و اجبار به تامین مواد غذایی جامعه از طریق واردات می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا