ویزا لغو شود – افق میهن
وزیر میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی ، در دیدار با وزیر فرهنگ ترکمنستان ، جمله و امضای یک سند همکاری مشترک فرهنگی و دو لغو دو مسیر را پیشنهاد کرد.
سید رضا صالبی امیری در حاشیه اجلاس گردشگری سازمان همکاری های اقتصادی (ECO) در ارزوروم ، ترکیه ، در مصاحبه ای رسمی با وزیر فرهنگ ترکمنستان -Attalardi Shamoradov اراده جدی برای نهادینه کردن مرحله جدید سطح فرهنگی و شرایط متمدن.
وزیر میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی در دیدار با پیشخوان ترکمن ، که به عنوان بخشی از اجلاس گردشگری منطقه ای محیط زیست برگزار شد ، به عمق و مشارکت تاریخی ملل ایرانی و ترکنیان اشاره کرد: دیپلماسی فرهنگی می تواند یکی از تأثیرگذارترین و مؤثر باشد.
وی گفت: “امروز ، توسعه روابط دو جانبه در زمینه های فرهنگ و گردشگری بیش از هر زمان دیگری نیاز استراتژیک برای تقویت صلح ، پایداری و توسعه منطقه ای است.”
وزیر میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی این پیشنهاد را برای تدوین و امضای یک سند مشترک برای همکاری های فرهنگی ارائه داد و افزود که این سند می تواند شامل سه حوزه اصلی باشد. اولا ، همکاری های علمی و پژوهشی در زمینه میراث فرهنگی ، که از طریق ظرفیت گسترده انستیتوی تحقیقات میراث فرهنگی ایران و حضور بیش از ۵ متخصص در زمینه های ترمیم ، معماری ، معماری و تمدن امکان پذیر خواهد بود. دوم ، توسعه همکاری های متقابل در زمینه گردشگری از طریق طراحی و نگرش نمایشگاه های فرهنگی و گردشگری در تهران ، اصفهان ، شیراز و اشگابات. ثالثاً ، همکاری در زمینه صنایع دستی می تواند یکی از محورهای تعامل اقتصادی فرهنگی با توجه به شباهت های فرهنگی غنی باشد.
صالبی امیری همچنین به افق طولانی مدت همکاری اشاره کرد و گفت که سازمان گردشگری سازمان ملل در اصفهان می تواند فصل جدیدی از همگرایی منطقه ای و هم افزایی ملل با شعاری مانند “معماری صلح ، اعتماد متقابل و تمدن” باشد.
وزیر میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی سه محور اساسی در تقویت روابط فرهنگی ایران ترکمنستان را توضیح داد: اولین مورد ، شناخت و تجدید نظر در پیوندهای تمدن. ثانیا ، توضیح فرهنگ به عنوان یک عنصر ملایم در روابط اقتصادی و سیاسی و تمرکز سوم استفاده از ظرفیت گردشگری به عنوان محرک تبدیل به روابط منطقه ای است.
در همین راستا ، وی تعدادی از پیشنهادات عملیاتی و آینده نگر را ارائه داد و افزود: “تعیین یک روز فرهنگی مشترک به عنوان نمادی برای همگرایی متقابل ، طراحی و نگهداری نمایشگاه های گردشگری متقابل ، ایجاد زمینه های آموزشی و تحقیقاتی مشترک ، توسعه همکاری ها در حوزه قبر و فرمولاسیون دو سند کنترل استراتژیک کنترل استراتژیک.”
صالبی امیری بر اهمیت احیای مسیر تاریخی جاده ابریشم به عنوان یک تمدن و تبادل فرهنگی تأکید کرد و گفت که بازسازی عملکردهای جدید جاده ابریشم در زمینه دیپلماسی فرهنگی می تواند روابط استراتژیک بین ایران و ترکمنستان را تقویت کند.
وی همچنین پیشنهاد ایجاد بازارهای مرزی و لغو ویزاهای متقابل به عنوان ابزارهای عملیاتی برای تسهیل ارتباطات انسانی ، فرهنگی و اقتصادی را نشان داد و افزود که جمهوری اسلامی ایران با بیش از ۵ کشور ویزا دارد و اگر ترکمنستان آرزو داشته باشد ، کاملاً حاضر است این روند را در Ashgabat گسترش دهد.
وزیر میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی از خصوصیات فرهنگی مردم ترکمن ستایش کرد و گفت: “مردم ترکمن یک ملتی نجیب ، سخت ، آموزش دیده و ریشه دار دارند که فرهنگ ، ادب و هنر نهادینه شده در اعماق زندگی خود دارند.” این پایتخت بی سابقه انسانی می تواند نوسان فصل جدیدی در سراسر هم افزایی تمدن باشد.
صالبی امیری همچنین از همتای ترکمن خود برای سفر به جمهوری اسلامی ایران به منظور تسهیل آزار و اذیت اهداف مشترک از طریق تعامل در شخص به صورت حضوری و امضای اسناد همکاری دعوت کرد.
وزیر فرهنگ ترکمنستان همچنین از برنامه ها و پیشنهادات ایران استقبال کرد و گفت که ترکمنستان این پیشنهادات را از طریق مسیرهای رسمی دیپلماتیک کاملاً تهیه کرده است.
با اشاره به اهمیت تقویت مبنای قانونی همکاری های دو جانبه: “طرفین با تدوین یک توافق جامع و نهادی ، اجرای پایدار این توافق نامه ها را ایجاد می کنند.”
وزیر فرهنگ ترکمنستان همچنین از مهمان نوازی دولت و ملت ایران ستایش کرد و سفرهای قبلی خود را به ایران به یاد آورد و خواستار ادامه این تعاملات بود.
شهادوف این پیشنهاد را برای شروع بازارهای مرزی و همکاری مشترک در مناطق مرزی در نظر گرفت و تأکید کرد که رویکردهای تعاملی به جمهوری اسلامی ایران همیشه در سیاست فرهنگی ترکمنستان جایگاه استراتژیک دارد.
منبع: isna